Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläksen ensilumen aktiviteetit

Ensilumi antoi kosketuksensa lokakuussa ja on siitä lähtien valaissut Ylläksen tunturimaisemia. Laskettelurinteet aukesivat marraskuun puolivälissä ja huollettuja maastohiihtoreittejä Ylläksen alueella on tarjolla yli 100 kilometriä. Ensimmäiset talvipyöräilyreitit on myös avattu ja alueelta saa vuokrattua maastoon sopivia kulkuvälineitä.

Tervetuloa nauttimaan ensilumesta Ylläksen luontoon!

Maastohiihto Lapissa

Ylläksellä usein jo marraskuussa pääsee hiihtämään ylhäällä tunturissa olevalla, niin sanotulla lämpöladulla. Lämpölatu kiertelee tunturin puurajassa, missä pakkasta on jopa puolet vähemmän kuin alempana kylissä. Paukkupakkasella kannattaakin suunnata mahdollisimman korkealla sijaitseville laduille ja kovalla tuulella taas alas kuruihin ja metsän siimekseen. Lämpölatu on valaistu ja yhdistää Äkäslompolon ja Ylläsjärven.

Lämpöladuille pääsee Ihmisen Ringin (4.) ja Lännentien (8.) lähtöpaikoilta.

Osta tästä Ylläksen latupalvelu! (10€)

Tee kuukkeliretki Kesängille!

Kesänkitunturin ja Kellostapulin välissä sijaitseva Kesänkijärvi on Ylläksen alueen suosituimpia retkeilykohteita. Lähes kesyt kuukkelit ihastuttavat kulkijoita - nappaa ruuanmuru, ojenna käsi ja katso, mitä tapahtuu!

Kulttuuria Galleria Kellokkaassa

Äkäslompolon luontokeskus Kellokkaassa pääsee tutustumaan lappilaiseen taiteeseen. Galleria Kellokkaan vaihtuvat näyttelyt esittelevät teoksia niin nousevilta taiteilijoilta kuin vanhoilta konkareilta.

Lapin revontulet

Ensilumen kirkkaina iltoina ja öinä revontulet tanssivat taivaalla ja pakkanen paukkuu. Ylläs on aito revontulikeskus, sillä napa-alueita ympäröivä revontulivyö kulkee sopivasti näköpiirissä. Ensilumen aikaan aurinko on aktiivinen, joten luvassa on huikeita taivaanvalkeita! Pukeudu siis lämpimästi, valitse kirkas yö ja mene aukealle paikalle revontuliväijyyn. Käännä selkä etelälle tai katso ylös taivaan lakipisteeseen mukavasti porontaljalla makuupussissa pötkötellen.

Ylläksellä sammutetaan katuvalot joka ilta klo 22.00 ja valot syttyvät klo 06.00 ajalla 6.10.2017-23.2.2018. Aikaa kutsutaan Ylläs Twilight -ajaksi. Tarkoituksena on edesauttaa lapin revontulien katselua, jotka näkyvät parhaiten pimeässä.