Sulje

Sivukartta ja haku

Ensilumen aktiviteetit

Ensilumi sataa tunturiin loka-marraskuussa ja asettelee hennon hunnun maan pinnalle. Öisin jo pakkanen paukkuu ja revontulet tanssivat taivaalla. Aamulla maa ja puut ovat kuurassa ja joka paikka on täynnä pienen pieniä timantteja. Ilma on raikas, mutta päivän mittaan aurinko lämmittää vielä retkeilijää. Tuuli puhaltaa pohjoisesta ja tuo talven tullessaan.

Talvikauden avajaiset 24.-26.11.

Ylläksen talvikauden avajaisviikonloppu kokoaa yhteen talven uutuudet ja tutut aktiviteetit sekä runsaan tapahtumaohjelman. Maista talvea ja poimi tarjonnasta tekemistä koko perheelle hyödyntämällä avausviikonlopun edut. Avajaisviikonlopun ohjelmaa täydennetään koko ajan!

Tervetuloa viettämään Ylläksen talvikauden avajaisia viikonloppuna 24.-26.11.

 

Ylläksen talvikauden avajaisviikonloppu kokoaa yhteen talven uutuudet ja tutut aktiviteetit sekä runsaan tapahtumaohjelman.
Usein jo loka-marraskuussa pääsee hiihtämään ylhäällä tunturissa olevalla niin sanotulla lämpöladulla.

Maastohiihto Lapissa

Ylläksellä usein jo marraskuussa pääsee hiihtämään ylhäällä tunturissa olevalla, niin sanotulla lämpöladulla. Lämpölatu kiertelee tunturin puurajassa, missä pakkasta on jopa puolet vähemmän kuin alempana kylissä. Paukkupakkasella kannattaakin suunnata mahdollisimman korkealla sijaitseville laduille ja kovalla tuulella taas alas kuruihin ja metsän siimekseen. Lämpölatu on valaistu ja yhdistää Äkäslompolon ja Ylläsjärven.

Lämpöladuille pääsee Ihmisen Ringin (4.) ja Lännentien (8.) lähtöpaikoilta.

Osta tästä Ylläksen latupalvelu! (10€)

Lapin revontulet

Ensilumen kirkkaina iltoina ja öinä revontulet tanssivat taivaalla ja pakkanen paukkuu. Ylläs on aito revontulikeskus, sillä napa-alueita ympäröivä revontulivyö kulkee sopivasti näköpiirissä. Ensilumen aikaan aurinko on aktiivinen, joten luvassa on huikeita taivaanvalkeita! Pukeudu siis lämpimästi, valitse kirkas yö ja mene aukealle paikalle revontuliväijyyn. Käännä selkä etelälle tai katso ylös taivaan lakipisteeseen mukavasti porontaljalla makuupussissa pötkötellen.

Ylläksellä sammutetaan katuvalot joka ilta klo 22.00 ja valot syttyvät klo 06.00 ajalla 6.10.2017-23.2.2018. Aikaa kutsutaan Ylläs Twilight -ajaksi. Tarkoituksena on edesauttaa lapin revontulien katselua, jotka näkyvät parhaiten pimeässä.

Ylläs on aito revontulikeskus, sillä napa-alueita ympäröivä revontulivyö kulkee sopivasti näköpiirissä.