Sulje

Sivukartta ja haku

Tietoja Ylläs Around -reittioppaasta

Siirry tästä palveluun Ylläs Around -reittiopas

Mikä on Ylläs Around -reittiopas ja mitä palvelu kattaa?


Palvelun tarkoitus on yhdistää liikennemuotoja ja näyttää eri matkustusvaihtoehtoja.
Ylläs Around Reittiopas on Ylläksen Matkailuyhdistyksen ja Teknologian Tutkimuskeskus VTT Oy:n tarjoama ovelta-ovelle -reittisuunnittelupalvelu joukkoliikennettä käyttäville. Palvelu kertoo reitin pisteestä A pisteeseen B (katuosoitteesta katuosoitteeseen) valittuna ajankohtana. Ylläs Around Reittiopas kattaa Ylläksen paikallisliikenteen (SkiBussi, JunaBussi, LentokenttäBussi) sekä Liikenneviraston opas.matka.fi -palvelusta löytyvän liikenteen (junaliikenne, kotimaan lentoliikenne, maaseudun ja kaupunkien välisen linja-autoliikenteen). Palvelussa ei lähtökohtaisesti näy hintatietoja vielä.

 

Miten voin löytää Ylläs Around -palvelusta minulle parhaiten sopivia reittivaihtoehtoja?


Käytä ”Tarkenna” toimintoa ja kokeile erilaisia reittivaihtoehtoja säätämällä esimerkiksi vaihtojen lukumäärää tai kävelyä minimiin, tai pidentämällä vaihtoaikaa. Lähtöpaikka ja määränpää voidaan asettaa myös kartalla klikkaamalla kohde kartalta ja painamalla "reititä täältä". Käyttäessäsi palvelua matkapuhelimella, voit reitittää kartalla olevasta kohteesta painamalla kartan kohtaa pitempään. Halutun kelloajan voi asettaa kirjoittamalla kelloaika esim "1200" näkyvän kelloajan päälle.

 

Voiko hakutuloksia tulostaa?


Kyllä voi selaimen tulostustoiminnolla, yleensä Tiedosto-Tulosta. Tai näppäinkomennolla Ctrl-P.
Tulostustoiminnallisuutta myös parannetaan palvelun kehittyessä.

 

Mihin Ylläs Around -palvelun tiedot perustuvat?


Palvelu perustuu Digitransit-palvelualustaan, joka on HSL:n ja Liikenneviraston kehittämä avoimen lähdekoodin reititystuote.  Ylläksen paikallisliikenteen tiedot perustuvat liikennöitsijöiden Ylläksen Matkailuyhdistyksen Yllästieto -tietokantaan toimittamiin tietoihin. Muun liikenteen osalta tiedot perustuvat joukkoliikenneviranomaisten ja liikennöitsijöiden Liikennevirastolle toimittamiin tietoihin. Reittiehdotukset perustuvat arvioituihin ajoaikoihin, mutta ehdotetun yhteyden toteutumista ei voida kuitenkaan taata. Pitkän matkan ja maaseudun liikenteessä (bussiliikenteen aikataulut) on syytä varmistaa aikataulut liikennöitsijältä, Matkahuollosta tai liikennettä järjestävältä viranomaiselta. Kartat, tiedot kaduista, rakennuksista, pysäkkien sijainnista ynnä muusta tarjoaa © OpenStreetMap contributors sekä Digiroad. Karttatiedon ylläpitoon voit itse osallistua. Osoitetiedot tuodaan Väestörekisterikeskuksen rakennustietorekisteristä.

 
Miten näen reaaliaikaista tietoa kaikista liikennevälineistä?


Palvelu näyttää pysäkkikohtaisia aikatauluja ja reittikarttoja, myös reaaliaikatietoa niiltä osin, kuin sitä on olemassa. Reaaliaika näytetään vihreällä kellonajalla. Palveluun ollaan kehittämässä ominaisuutta, jolla liikennevälineen eteneminen kartalla saadaan näyttää. Toistaiseksi vain muutamat tahot tuottavat reaaliaikatietoa. Uusia tahoja lisätään palveluun lähitulevaisuudessa.

 

Haluaisin hyödyntää palvelussa olevia tietoja. Mistä voin saada asiasta lisätietoja?


Tutki tätä!

 

Missä voin antaa palautetta Ylläs Around -palvelusta?


Ylläs Around -palvelua koskevat palautteet voi osoittaa tänne. Jos palaute koskee liikennöintiä, matkustajaa kehotetaan ottamaan yhteyttä suoraan liikenteestä vastaavaan tahoon, kuten liikennöitsijään tai ELY-keskukseen. Myös linkin kyselylomakkeella annettu palaute ohjataan eteenpäin oikealle taholle. Ylläksen matkailuyhdistys tai Teknologian tutkimuskeskus VTT eivät takaa ehdotetun yhteyden toteutumista eivätkä korvaa kulkuyhteyden toteutumatta jäämisestä mahdollisesti aiheutuvia vahinkoja.