Sulje

Sivukartta ja haku

Saapuminen Ylläkselle

Siirry: Lentäen - Junalla - Bussilla - Autolla - Taksi

Ylläs sijaitsee Kolarin kunnassa Länsi-Lapissa, noin 175 km napapiirin pohjoispuolella – vain puolen tunnin ajomatkan päässä Kittilän lentokentältä ja Kolarin rautatieasemalta. Jokaiselta junalta ja lennolta on jatkoyhteys Ylläkselle. Ylläkselle voi saapua autolla, junalla, bussilla ja lentäen.

Palvelut ja reitit ovat keskittyneet Äkäslompolon ja Ylläsjärven kyliin, jotka sijaitsevat Yllästunturin vastakkaisilla puolilla. Kylien etäisyys tietä pitkin on 15 km.

Etäisyydet

Kittilä 40 km

Kolari 35 km

Rovaniemi 165 km

Kemi 250 km

 

Lentäen Ylläkselle

Kittilän lentoasema on puolen tunnin ajomatkan päässä Ylläkseltä, Ylläsjärvelle 36 km ja Äkäslompoloon 50 km. Suora lento Helsingistä Kittilään kestää 1,5 tuntia. Helsingistä Kittilään lentää Finnair.

 • Jokaiselta Kittilän lennolta on jatkoyhteys Ylläkselle. Lentokenttäbussi liikennöi reittiä Äkäslompolo - Ylläsjärvi - Kittilän lentoasema - Ylläsjärvi - Äkäslompolo.
 • Talvi- ja kesäsesongin ulkopuolella lentokenttäkuljetus toteutetaan kutsutaksina, joka pitää tilata etukäteen.
 • Kuljetusten aikataulu, hinta ja lisätiedot Liikennöitsijä V. Rundgrenin sivuilla

Rovaniemen lentokentältä on kutsutaksi suoraan Ylläkselle - linja-auto yhteyksiä on vain harvakseltaan.

Ulkomaan lentoyhteydet näet englanninkieliseltä sivulta

Varaa lennot

Junalla Ylläkselle

Matkusta autoyöjunalla Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa 35 km. Jokaiselta junalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin junien aikatauluja mukaillen.

 • Talvella 2020 (13.12.2020-18.4.2021) yöjuna liikennnöi joka yö.
 • Keväällä-kesällä 2021 (19.4.2021 alkaen) yöjuna kulkee pääsääntöisesti neljä kertaa viikossa. 
 • Junien aikataulut VR.fi
 • Junabussin aikataulu, hinta ja lisätiedot Liikennöitsijä V. Rundgrenin sivuilla.

Autoyöjunalla voit matkustaa myös Rovaniemen rautatieasemalle, josta on kahden tunnin ajomatka Ylläkselle. Rovaniemeltä Ylläkselle voit matkustaa myös kutsutaksilla - linja-autoyhteyksiä on vain harvakseltaan.

Varaa junaliput

Bussilla Ylläkselle

Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle läheltä ja kaukaa. Ylläkselle on bussiyhteydet Kolarin ja Kemin rautatieasemilta, Oulusta, Jyväskylästä ja Helsingistä. Katso aikataulut ja osta liput matkallesi Matkahuollon nettisivuilta.

Katso Kolarin, Kittilän ja Ylläksen väliset linja-autot ylempää kohdasta Lentäen Ylläkselle ja Junalla Ylläkselle.

Varaa bussiliput

Autolla Ylläkselle

Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla. Navigaattoriin osoitteeksi voi antaa esimerkiksi matkailuinfon osoitteen: Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo (joissakin laitteissa Tunturintie 54, 95970 Kolari).

 • Etelästä saavuttaessa aja Kolariin (tie 21/E8) ja käänny Ylläsjärvelle (tie 939) tai 10 km Kolarin jälkeen Äkäslompoloon (tie 940).
 • Etelästä saavuttaessa toinen vaihtoehto on kulkea Rovaniemeltä Kittilään (tie 79). Kittilän keskustan jälkeen käänny Ylläsjärvelle (tie 80). Maisematietä pitkin Ylläsjärven kylältä Äkäslompolon kylälle on 15 km.
 • Pohjoisesta saavuttaessa kulje esim. Kilpisjärvi-Muonio-Äkäslompolo.
 • Idästä saavuttessa kulje esim. Sodankylä-Kittilä-Ylläsjärvi-Äkäslompolo.

Taksi

Ylläksen ja Kolarin taksit voit varata keskuksesta puh. 020 071 800 (24 h). Taksin voi tilata myös älypuhelimeen ladattavalla Valopilkku-sovelluksella. Sovellus paikantaa sijaintisi ja ilmoittaa myös taksin saapumisesta.

Lataa Valopilkku-sovellus puhelimeesi

Taksit