Sulje

Sivukartta ja haku

Saapuminen Ylläkselle

Ylläs sijaitsee Kolarin kunnassa Länsi-Lapissa noin 175 km napapiirin pohjoispuolella. Ylläkselle pääsee autolla, junalla, bussilla ja lentäen. Jokaiselta junalta ja lennolta on jatkoyhteys Ylläkselle.

Etäisyydet

Kittilä 40 km

Kolari 35 km

Rovaniemi 165 km

Kemi 250 km

Lentäen Ylläkselle

Lennot Kittilään jatkuvat 1.8.2020. Kittilän lentoasema (KTT) on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Ylläkseltä. Ylläsjärvelle matkaa on 36 km ja Äkäslompoloon 50 km. Suora lento Helsingistä (HEL) Kittilään kestää puolitoista tuntia. Helsingistä Kittilän lentoasemalle lentävät Finnair ja Norwegian.

Kittilän lentokentältä jokaiselta lennolta on jatkoyhteys Ylläkselle molempiin kyliin. Lentokenttäbussi liikennöi kaikilta kotimaan reittilennoilta reittiä Äkäslompolo - Ylläsjärvi - Kittilän lentoasema - Ylläsjärvi - Äkäslompolo. Talvi- ja kesäsesongin ulkopuolella lentokenttäkuljetus toimii kutsutaksina, joka pitää tilata etukäteen. Katso lentokenttäbussin aikataulu, hinta ja lisätiedot Liikennöitsijä V. Rundgrenin sivuilta.

Myös Rovaniemen lentokentältä (RVN) on kutsutaksipalvelu suoraan Ylläkselle.

Varaa lennot

Junalla Ylläkselle

Autoyöjunalla pääsee Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa noin 35 km. Rautatieasemalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin takaisin junien aikatauluja mukaillen. Katso junabussin aikataulu, hinta ja lisätiedot Liikennöitsijä V.Rundgrenin sivuilta.

Yöjuna Helsingistä Kolariin liikennöi kaksi kertaa viikossa 15.6.2020 lähtien.

Myös Rovaniemen rautatieasemalta on kutsutaksipalvelu suoraan Ylläkselle.

Varaa junaliput

Bussilla Ylläkselle

Ylläkselle on suorat bussiyhteydet Kolarin ja Kemin rautatieasemilta, sekä Oulusta, Turusta ja Helsingistä. Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle läheltä ja kaukaa. Katso Matkahuollon nettisivuilta aikataulut ja osta liput matkallesi. Myös OnniBus liikennöi Helsingin ja Ylläksen välillä.

Varaa bussiliput

Autolla Ylläkselle

Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla.

Etelästä saavuttaessa aja Kolariin (tie 21/E8) ja käänny Ylläsjärvelle (tie 939) tai 10 km Kolarin jälkeen Äkäslompoloon (tie 940).

Toinen vaihtoehto on kulkea Rovaniemeltä Kittilään (tie 79). Kittilän keskustan jälkeen käänny Ylläsjärvelle (tie 80). Maisematietä pitkin Ylläsjärven kylältä Äkäslompolon kylälle on 15 km.

Taksi

Ylläksen ja Kolarin taksit voit varata keskuksesta puh. 020 071 800 (24 h). Taksin voi tilata myös älypuhelimeen ladattavalla Valopilkku-sovelluksella. Sovellus paikantaa sijaintisi ja ilmoittaa myös taksin saapumisesta.

Lue lisää ja lataa Valopilkku-sovellus puhelimeesi