Sulje

Sivukartta ja haku

Saapuminen Ylläkselle

Siirry: Lentäen - Junalla - Bussilla - Autolla - Taksi

Ylläs sijaitsee Kolarin kunnassa Länsi-Lapissa, noin 175 kilometriä napapiirin pohjoispuolella – vain puolen tunnin ajomatkan päässä Kittilän lentokentältä ja Kolarin rautatieasemalta. Jokaiselta junalta ja lennolta on jatkoyhteys Ylläkselle. Ylläkselle voi saapua autolla, junalla, bussilla ja lentäen.

Palvelut ja reitit ovat keskittyneet Äkäslompolon ja Ylläsjärven kyliin, jotka sijaitsevat Yllästunturin vastakkaisilla puolilla. Kylien etäisyys tietä pitkin on 15 km.

Etäisyydet

Kittilä 40 km

Kolari 35 km

Rovaniemi 165 km

Kemi 250 km

Lentäen Ylläkselle

Lennot Kittilään jatkuvat 1.8.2020. Kittilän lentoasema (KTT) on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Ylläkseltä. Ylläsjärvelle matkaa on 36 km ja Äkäslompoloon 50 km. Suora lento Helsingistä (HEL) Kittilään kestää puolitoista tuntia. Helsingistä Kittilän lentoasemalle lentää Finnair.

Kittilän lentokentältä jokaiselta lennolta on jatkoyhteys Ylläkselle molempiin kyliin. Lentokenttäbussi liikennöi kaikilta kotimaan reittilennoilta reittiä Äkäslompolo - Ylläsjärvi - Kittilän lentoasema - Ylläsjärvi - Äkäslompolo. Talvi- ja kesäsesongin ulkopuolella lentokenttäkuljetus toteutetaan kutsutaksina, joka pitää tilata etukäteen. Katso lentokenttäbussin ja kutsutaksin aikataulu, hinta ja lisätiedot Liikennöitsijä V. Rundgrenin sivuilta.

Myös Rovaniemen lentokentältä (RVN) on kutsutaksipalvelu suoraan Ylläkselle.

Ulkomaan lentoyhteydet näet englanninkieliseltä sivulta.

Varaa lennot

Junalla Ylläkselle

Autoyöjunalla pääsee Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa 35 km. Rautatieasemalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin takaisin junien aikatauluja mukaillen. Katso junabussin aikataulu, hinta ja lisätiedot Liikennöitsijä V.Rundgrenin sivuilta.

  • Talvella 2020 (13.12.2020-18.4.2021) yöjuna liikennnöi joka yö.
  • Keväällä-kesällä 2021 (19.4.2021 alkaen) yöjuna kulkee pääsääntöisesti neljä kertaa viikossa . 

Myös Rovaniemen rautatieasemalta on kutsutaksipalvelu suoraan Ylläkselle.

Varaa junaliput

Bussilla Ylläkselle

Ylläkselle on suorat bussiyhteydet Kolarin ja Kemin rautatieasemilta, sekä Oulusta, Turusta ja Helsingistä. Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle läheltä ja kaukaa. Katso aikataulut ja osta liput matkallesi Matkahuollon nettisivuilta.

Katso Kolarin, Kittilän ja Ylläksen väliset linja-autot ylempää kohdasta Lentäen Ylläkselle ja Junalla Ylläkselle.

Varaa bussiliput

Autolla Ylläkselle

Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla. Navigaattoriin osoitteeksi voi antaa esimerkiksi matkailuinfon osoitteen: Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo (joissakin laitteissa Tunturintie 54, 95970 Kolari).

Etelästä saavuttaessa aja Kolariin (tie 21/E8) ja käänny Ylläsjärvelle (tie 939) tai 10 km Kolarin jälkeen Äkäslompoloon (tie 940).

Etelästä saavuttaessa toinen vaihtoehto on kulkea Rovaniemeltä Kittilään (tie 79). Kittilän keskustan jälkeen käänny Ylläsjärvelle (tie 80). Maisematietä pitkin Ylläsjärven kylältä Äkäslompolon kylälle on 15 km.

Pohjoisesta saavuttaessa kulje esim. Kilpisjärvi-Muonio-Äkäslompolo.

Idästä saavuttessa kulje esim. Sodankylä-Kittilä-Ylläsjärvi-Äkäslompolo.

Taksi

Ylläksen ja Kolarin taksit voit varata keskuksesta puh. 020 071 800 (24 h). Taksin voi tilata myös älypuhelimeen ladattavalla Valopilkku-sovelluksella. Sovellus paikantaa sijaintisi ja ilmoittaa myös taksin saapumisesta.

Lataa Valopilkku-sovellus puhelimeesi