Sulje

Sivukartta ja haku

Saapuminen Ylläkselle

Ylläs sijaitsee Kolarin kunnassa Länsi-Lapissa noin 170 km napapiirin pohjoispuolella. Ylläkselle pääsee autolla, junalla, bussilla ja lentäen. Jokaiselta junalta ja lennolta on jatkoyhteys Ylläkselle.

 

Lentäen Ylläkselle

Lennot Kittilään jatkuvat 1.8.2020 alkaen. Kittilän lentoasema on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Ylläkseltä. Ylläsjärvelle matkaa on 40 km ja Äkäslompoloon 55 km. Suora lento Helsingistä Kittilään kestää puolitoista tuntia. Helsingistä Kittilän lentoasemalle lentävät Finnair ja Norwegian.

Kittilän lentokentältä on linja-autokuljetus molempiin kyliin. Lentokenttäbussi liikennöi kaikilta kotimaan reittilennoilta välillä Äkäslompolo - Ylläsjärvi - Kittilän lentoasema - Ylläsjärvi - Äkäslompolo. Jokaiselta lennolta on jatkoyhteys Ylläkselle. Talvi- ja kesäsesongin ulkopuolella lentokenttäkuljetus toimii kutsutaksina, joka pitää tilata etukäteen. Lentokenttäbussin aikataulun löydät Liikennöitsijä V. Rundgrenin sivuilta.

Myös Rovaniemen kentältä on kutsutaksipalvelu suoraan Ylläkselle.

VARAA LENNOT

Junalla Ylläkselle

Ylläkselle pääsee yöjunalla Helsingistä Kolariin kaksi kertaa viikossa 15.6.2020 lähtien. Kolarin rautatieasemalta Ylläkselle on matkaa noin 35 km. Rautatieasemalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin junien aikatauluja mukaillen. Junabussin aikataulut löydät Liikennöitsijä V.Rundgrenin sivuilta.

Myös Rovaniemen rautatieasemalta on kutsutaksipalvelu suoraan Ylläkselle.

VARAA JUNALIPUT

Bussilla Ylläkselle

Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle läheltä ja kaukaa. Matkahuollon kotisivuilta pääset selaamaan aikatauluja ja voit ostaa liput matkallesi. Myös OnniBus liikennöi Helsingin ja Ylläksen välillä.
 

Autolla Ylläkselle

Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla. Etelästä päin tullessa aja tietä 21/E8 Kolariin saakka ja käänny siitä oikealle tielle nro 939 Ylläsjärvelle tai 10 km Kolarin jälkeen tielle nro 940 Äkäslompoloon.

Toinen vaihtoehto on Rovaniemeltä Kittilään tietä nro 79. Kittilän keskustan jälkeen kääntyy vasemmalle tie nro 939 Ylläsjärvi. Ylläsjärven kautta pääset Maisematietä pitkin kätevästi myös Äkäslompoloon.

Taksi

Ylläksen ja Kolarin alueen taksit voit varata 24h keskuksen numerosta 0200 718 00. Taksin voi tilata myös Valopilkun kautta. Valopilkkusovellus tulee olla ladattuna älypuhelimeen, jolloin sovellus paikantaa sijiantisi ja ilmoittaa myös taksin saapumisesta.

Lataa valopilkun sovellus