Sulje

Sivukartta ja haku

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Retkeile tunturien raikkaimmilla huipuilla

Hengitä maailman puhtainta ilmaa ja koe ympärilläsi tunturimaiseman avaruus. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston monipuoliset retkeilyreitit vievät sinut helposti huipuilta huipuille ja tunnelmallisille tulipaikoille. Liikut, lepäät ja lomailet Lapin luonnon ihmeiden ja hyvien palvelujen ympäröimänä.

Luontoon.fi/pallas-yllastunturi

Tervetuloa luontokeskukseen

Yllästunturin luontokeskus Kellokas on jokaisen Ylläksen-kävijän olohuone, tapahtumatori ja luontoikkuna. Täältä saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja retkeilyreiteistä, Ylläksen alueen majoituksista, tapahtumista, elävistä tunturikylistä ja muista tunturien raikkaimmista klassikoista. Ravintola Halla palvelee seitsemän tunturin maisemassa.

Luontoon.fi/yllastunturi

Luonnon ja kulttuurien rajaseutu

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto lumoaa vierailijat monipuolisilla maisemillaan. Vuosittain kansallispuistoon tehdään yli puoli miljoonaa käyntiä ja useimmille vierailut ovat osa vuosittaista loma- ja matkustussuunnitelmaa.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tuntureilla ja metsissä kohtaavat eteläinen ja pohjoinen luonto. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto sijaitsee Peräpohjolan, Metsä-Lapin ja Tunturi-Lapin rajamailla. Seutu on myös vanhan peräpohjalaisen maanviljelyskulttuurin ja pohjoisen poronhoitokulttuurin kohtaamispaikka.

Aivan Ylläksen matkailukeskuksen vierestä avautuva kansallispuisto on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin. Valtaosa Ylläksen alueen laduista sekä kesäreiteistä kulkeekin kansallispuiston jylhissä maisemissa. Reittejä on tarjolla niin vastikään retkeilyharrastuksen aloittaneille, perheille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille ympäri vuoden.

Yllästunturin luontokeskus Kellokas palvelee asiakkaita ympäri vuoden Äkäslompolossa. Kansallispuiston kaksi muuta sijaitsevat Pallastunturilla ja Hetassa.