Sulje

Sivukartta ja haku

Galleria Kellokas

Lapin taiteilijaseura - Galleria Kellokas Marjo Pitkon ja Pirjo Nykäsen yhteisnäyttely RETKEILYÄ Galleria Kellokkaassa 31.5. - 17.7.2021

Lapin taiteilijaseura - Galleria Kellokas
Retkeilyä
31.5.-17.7.2021

Marjo Pitkon ja Pirjo Nykäsen yhteisnäyttely RETKEILYÄ Galleria Kellokkaassa 31.5. - 17.7.2021

POETIC LANDSCAPE – POEETTINEN MAISEMA Marjo Pitko

Paikka on aina ollut minulle merkityksellinen taiteellisen prosessin lähtökohta. Paikat ja paikkakokemukset ovat ajatusten kohtaamispaikkoja ja hautomoja, jotka saavat aikaan muutoksia taiteellisen työskentelyni luonteessa. Paikassa ovat läsnä aika, joka on aina liikkeessä ja tila, joka muodostuu olemassaolosta ja sen hetkistä. Molemmat ovat läsnä yhtä aikaa.

Tämä gallerianäyttely esittelee prosessini tämänhetkisen vaiheen. Aistin, että tavoitan joitain osia paikan hengestä ja tuon ne läsnä olevaksi oman kokemukseni kautta.

LINGERING TIME - VIIPYVÄ AIKA Pirjo Nykänen

Näyttelyni teoskokonaisuus on kuvitteluani aikaan sata vuotta sitten. Se on merkinnyt minulle menneen vertailua nykypäivään teossynnyn hetkellisyydessä. Samalla se on liikkeessä syntynyttä uuden kokemista ja löytämistä sekä hetkeen pysähtymistä. Elämän moninaisuus saa sisällöllisesti vapaasti olla läsnä kaikkine iloineen ja suruineen. Muotojen sopusointu ja ristiriita, värien kontrasti ja harmonia, hämärä ja valo muodostavat parivaljakkoja, jotka johdattelevat aineettomuudessaan tarttumaan konkreettisesti aineellisen olemuksen rajattomaan mahdollisuuteen. Ihminen ja ihmisen olemus kätkeytyvät luonnon tilaan.

Lisätietoa: Lapin taiteilijaseura https://www.lapintaiteilijaseura.fi/

Muut päivän tapahtumat