Sulje

Sivukartta ja haku

Galleria Kellokas - Pauliina Waris

Lapin taiteilijaseura - Galleria Kellokas - Pauliina Waris Sillä välin - näyttely.

Lapin taiteilijaseura - Galleria Kellokas
Pauliina Waris
11.12.-26.12.2021

Sillä välin:

Muisto, jossa olin merellä ja kohtasin täydellisen sumun. Sumu oli hahmoton kaiken läpäisevä seinä. Veden raja veneen ympärillä oli kadonnut ja mieleni teki astella tyhjyyteen. En astellut.

Clare Hammondin tulkinta Sofia Gubaidulinan Chaconnesta

työnsin käteni puuroon

—-

Näyttelyssä on esillä öljy- ja silkkimaalauksia ja munankuorista toteutettuja veistoksia. Teokset ovat lähtöisin arkisista havainnoista sekä muistinvaraisista ja alitajunnasta nousevista näkymistä. Maalausprosessin aikana olen etsinyt jonkinlaista välitilaa näkyvän ja näkymättömän, pysähtyneisyyden ja liikkeen, kaaoksen ja järjestyksen sekä itsen ja toisen rajoilla. Itselleni oleellisia piirteitä maalauksessa ovat läsnäolo ja materiaalisten elementtien tuntu. Teokset ovat syntyneet vuoden 2021 aikana, osittain keskenään samaan aikaan, limittäin, toisiaan kommentoiden. Kokonaisuus on ehdotus maailmasta katsojan koettavaksi.

Pauliina Waris (s. 1982 Keravalla) on valmistunut taidemaalariksi Vapaasta taidekoulusta vuonna 2018. Sen jälkeen hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä ja hän on ollut kahtena kesänä osana taiteilijaryhmää, joka on toteuttanut väliaikaisen julkisen teoksen Porvoon triennaaliin. Hänen teoksiaan on valtion taidekokoelmassa ja yksityiskokoelmissa. Waris on aloittanut maalaustaiteen opinnot kuvataideakatemian maisteriohjelmassa vuonna 2021.

Lisätietoja: pauliina.waris@gmail.com, www.pauliinawaris.fi
lapintaiteilijaseura@gmail.com

Muut päivän tapahtumat