Sulje

Sivukartta ja haku

Luontoretki - Revontulien ja tähtitaivaan äärille

Avaruusfyysikko Dos. Esa Turunen kertoo iltaretkellä revontulista ja tähtitaivaasta. Tervetuloa! Ilmoittaudu lumikenkäretkelle ajoissa kellokas@metsa.fi.

Luontoretki - revontulien ja tähtitaivaan äärille
Yllästunturin luontokeskus Kellokas
Torstaina 11.3.2021 klo 21:00-22:30. tervetuloa!
Ilmoittautumiset ajoissa kellokas@metsa.fi

Yllästunturin luontokeskuksen pihalta lähdetään illansuussa lumikenkäillen Kellokkaan lähimaastoon. Arctic Academy Oy:n asiantuntija avaruusfyysikko Dos. Esa Turunen kertoo retkellä revontulista ja tähtitaivaasta.

Aluksi kävellään rauhallista tahtia lumikengillä tähtitaivaan ja revontulien katseluun sopivalle paikalle. Välillä pysähdytään kuuntelemaan tärkeimmät perustiedot revontulista, ja niiden tutkimuksen historiasta Lapissa. Luvassa myös revontuliennuste seuraaville kolmelle päivälle, katsotaan paikkaan sitoen mitä voidaan odottaa nähtävän revontulten aktivoituessa, joko sinä yönä tai jonakin toisena yönä. Jos revontulet ovat taivaalla, seurataan näytelmää ja keskustellaan yksityiskohdittain mitä taivaalla tapahtuu nyt ja seuraavaksi. Lisäksi käydään läpi saamelaisperinteen mukainen Lapin tähtitaivaan tarina ja katsotaan taivaalta tärkeimmät tähdet.

Mikäli taivas on pilvinen tai sataa lunta, keskitytään enemmän tähtitarinaan, jota voidaan visualisoida laserosoittimella katselupaikkaan sitoen. Retkellä annetaan myös perustiedot revontulien ja tähtitaivaan valokuvauksesta ja opastetaan kuvausta mahdollisilla ryhmän omilla välineillä. Lopuksi palataan suoraan lähtöpaikalle katselupaikalta.

Luontoretki kestää 1,5 tuntia. Hinta 7e/henkilö, joka maksetaan luontokeskukseen ennen retkeä. Olethan siis ajoissa paikalla.

Sitovat ilmoittautumiset Yllästunturin luontokeskukseen viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 14 mennessä. sähköposti: kellokas@metsa.fi

Mukaan mahtuu 10 ensin ilmoittautunutta. Aikuisen mukana yli 8 v. lapsi.

Otathan omat lumikengät mukaan. Tarvittaessa luontokeskuksella on vuokrattavana muutamat parit.

Tervetuloa nauttimaan Luontoretkestä!

Muut päivän tapahtumat