Sulje

Sivukartta ja haku

Luontoretki - Pitkän iän jäljille

Biologi, eräopas Minttu Heimovirta pohtii miksi metsän asukkaista toiset elävät täysillä vain lyhyen hetken ja toiset saavat pitkän hitaan elämän. Ilmoittaudu lumikenkäretkelle ajoissa kellokas@metsa.fi.

Luontoretki - Pitkän iän jäljille
Yllästunturin luontokeskus Kellokas
Torstaina 4.3.2021 klo 11:00-12:30. tervetuloa!

Ilmoittautumiset viimeistään 3.3.klo 14 mennessä kellokas@metsa.fi

Retki alkaa Yllästunturin luontokeskuksen pihalta lähimaastoon. Biologi, toimittaja ja eräopas Minttu Heimovirta on perehtynyt metsän asukkaiden sielunelämään. Tällä retkellä teemana on eläinten ja kasvien ikä. Jotkut puut voivat Lapin oloissa elää 1000-vuotiaiksi, ne ovat nähneet paljon. Mutta mikä on Suomen vanhimmaksi elävä eläin? Ketkä ovat Pallas-Yllästunturin kansallispuiston ikänestorit ja millä keinoilla pitkä ikä saavutetaan? Pysähdymme tutkimaan niin tuttuja kuin tuntemattomia metsän asukkaita jäkälistä jäniksiin. Pohdimme, miksi toiset elävät täysillä vain lyhyen hetken, toiset taas saavat pitkän hitaan elämän.

Luontoretki kestää 1,5 tuntia. Hinta 7e/henkilö, joka maksetaan luontokeskukseen ennen retkeä. Olethan siis ajoissa paikalla.

Sitovat ilmoittautumiset Yllästunturin luontokeskukseen viimeistään retkeä edeltävänä päivänä klo 14 mennessä. sähköposti: kellokas@metsa.fi

Mukaan mahtuu 10 ensin ilmoittautunutta. Aikuisen mukana yli 8 v. lapsi.

Otathan omat lumikengät mukaan. Tarvittaessa luontokeskuksella on vuokrattavana muutamat parit.

Tervetuloa nauttimaan Luontoretkestä!

Muut päivän tapahtumat