Sulje

Sivukartta ja haku

Funduro Cupin osakilpailu

Funduro Cup on useasta osakilpailusta koostuva MTB enduro -kilpailusarja, joka tarjoaa rentoa ajamisen riemua myös niille, joille kelloa vastaan taisteleminen ei ole kaikki kaikessa.

Vaikka kyseessä onkin kilpailu, Funduro Cup:ssa keskitytään pitämään hauskaa ja nauttimaan maastopyöräilystä hyvässä seurassa vanhojen ja uusien kavereiden kanssa. Tavoitteen asetat itse: jarrut auki palkintopallille kaahaten, oman mukavuusalueen rajoja koetellen tai vain uusista ajopaikoista nautiskellen.

Lajikuvaus
MTB enduro on vauhdikas ja haastava laji, joka kiehtoo monia erityisesti sen teknisyyden ja ajosilmää korostavien reittien ansiosta. Menestyäkseen endurossa ajajalta vaaditaan hyvän peruskunnon lisäksi myös monipuolista pyöränkäsittelytaitoa.

Enduro-kilpailu koostuu useista erikoiskokeista (EK) joilla on ajanotto, sekä erikoiskokeiden välisistä siirtymätaipaleista, joilla ei ole ajanottoa. Erikoiskokeet ovat pääasiassa alaspäin viettäviä polkuja ja maastoreittejä. Siirtymät erikoiskokeiden välillä kuljetaan polkemalla ja/tai hisseillä.

Osallistuminen
Osallistujilta ei vaadita kilpailulisenssiä, vaan kuka tahansa voi osallistua tapahtumiin.

Osakilpailujen ennakkoilmoittautuminen avautuu keväällä ennen kauden avausta ja sulkeutuu kutakin kisaviikonloppua edeltävällä viikolla. Osallistujamäärä on rajoitettu kilpailukeskuksesta riippuen n. 160-230 kuljettajaan. Tällä pyritään rajaamaan kilpailun keston venyminen sekä estetään ylitsepääsemätön kilpailureitin ja/tai hissien ruuhkautuminen.

Lisätietoja: https://www.fundurocup.fi/yllas2023/

Muut päivän tapahtumat