Sulje

Sivukartta ja haku

Meän galleria - Erämaassa palaa näyttely

Anna Pakkasen taidenäyttely Erämaassa palaa on esillä luontokeskus Kellokkaan Meän Galleria -tilassa tammikuun loppuun asti. Tervetuloa!

30.11.2023 -30.1.2024 Meän Galleria, Yllästunturin Luontokeskus Kellokas

Taidenäyttely Erämaassa palaa, Anna Pakkanen

Anna Pakkasen taidenäyttely Erämaassa palaa on esillä luontokeskus Kellokkaan Meän Galleria -tilassa 30.11.2023.-30.1.2024,

Näyttelyssä on esillä maalauksia vuosilta 2019-2023. Suuri osa teoksista on tehty taitelijan kotona Pyhätunturissa, mutta maalauksia on syntynyt myös sähköttömissä erämaatuvissa ympäri Lappia. Aiheet maalauksiin löytyvät lyhyemmiltä ja pidemmiltä retkiltä luontoon; vaellus-, kalastus-, hiihto- tai laskureissuilta. Rakkaita retkikohteita on kotiseuduilla Pyhä-Luoston kansallispuistossa, mutta suuri rakkauden kohde on myös Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luonto, taiteilija viettää paljon aikaa Muonion seudulla. Erityisesti vanhat metsät saavat taiteilijan henkiin.

Maalaukset eivät jäljittele luontoa tai maisemaa, vaan tiivistävät hetken ja vangitsevat nopeasti katoavan näyn, vahvan kokemuksen tai tunteen. Yksi syy maalausten tekoon on huoli luonnosta, voiko maalaamalla tallentaa jotain, mikä saattaa kadota iäksi? Kuinka pitkään vanhoja metsiä rikkaine lajistoineen vielä on? Näyttelyn nimiteos ”Erämaassa palaa” kertoo tarinan eräänä kesänä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemassa koetusta hetkestä ja se on maalattu Muoniossa.

Maalauksissa voi nähdä tyylisuuntina kansallisromantiikkaa, symbolismia ja naivismia. Taiteilijalle leimallinen tyyli on kehittynyt vuosien työn tuloksena, ja sai lopullisen muotonsa ammattitaiteilijoiden opissa.

Maalaukset on tehty akryyliguassilla akvarelli- tai bambupaperille. Akryyliguassi on sekoitus akryylimaalin sidosainetta ja guassimaalin pigmenttiä. Se on kuivuttuaan vedenkestävä ja täysin mattapintainen.

Anna Pakkanen on koulutukseltaan taiteen maisteri, ammatiltaan graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Kuvataidetta hän tekee vapaa-aikanaan. Hän asuu Pyhätunturissa ja työskentelee Metsähallituksen Luontopalveluissa, tehden töitä mm. Suomen kansallispuistoille.

Lisätietoja:
Anna Katariina Pakkanen, anna@annakatariina.com, 0407166026, www.annakatariina.com

Muut päivän tapahtumat