Sulje

Sivukartta ja haku

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Luontokeskuksesta saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja Ylläksen matkailupalveluista. Kellokkaan muut palvelut: Ylläksen matkailuinfo, Elokuvateatteri Kino Kellokas, Galleria Kellokas, Ylläksen Matkailuyhdistys ja kahvila.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kellokas on eteläisin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kolmesta luontokeskuksesta, jotka palvelevat kansallispuiston kävijöitä. Kellokkaasta saat tietoa luonnosta ja retkeilystä, siellä voit tutustua näyttelyihin, katsella lyhytfilmejä tai lueskella kirjastossa. Asiakasneuvojat auttavat sinua kaikissa kysymyksissä koskivatpa ne luontoa, reittejä tai alueen palveluita. Luontokeskus Kellokkaan perusnäyttely "Meän elämää" kertoo tarinan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeilla olevista kylistä, tuntureilta alkunsa saavista virroista, jotka laskevat Tornion–Muonionjokeen sekä luonnosta ja kulttuurista noiden jokien ympärillä. Tornion–Muonionjoki, ”Väylä”, on ollut kulkukeino ja alueen yhdistävä suoni, jonka varrella monimuotoinen kulttuuri on kehittynyt erikoislaatuiseksi. Kulttuurin rikkaus on näkyvissä erityisesti vivahteikkaassa ja elävässä meänkielessä, jota käytetään molemmin puolin Väylää. Kellokkaasta löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä. Galleria Kellokkaan näyttelyistä vastaa Lapin Taiteilijaseura, Meän Gallerian näyttelyistä puolestaan luontokeskus. Kellokas tarjoaa kokouspalveluja läpi vuoden. Kellokkaassa on 134 -paikkainen auditorio ja muita kokoustiloja. Luontokeskuksen pihalla olevassa Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämäntapaan. Kellokkaan piha-alueelta pääsee mukavasti hiihtoladuille ja kesällä retkeilyreiteille. Lapsille löytyy tekemistä luontokeskuksessa, talvipolulla ja liukumäessä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa ja Luontokeskus Kellokasta hoitaa Metsähallituksen luontopalvelut. Kahvilasta avautuvat maisemat muistuttavat, miksi Äkäslompoloa kutsutaan seitsemän tunturin kyläksi. Kahvilassa on lähes 100 lämmintä asiakaspaikkaa kahvin ystäville sekä katettu terassi. Tavathaan Kellokhaassa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston portila!

Marjan joogat

Marja Köngäs ohjaa kevään Astangajoogaa tiistaisin 26.2. - 30.4.2019. Alkeet klo 17-18 ja jatko klo 18 -19.30 Ilmoittaudu ja tule mukaan!

Meän galleria - Vuoden luontokuvat 2017

Vuoden Luontokuvaksi 2017 valittiin kuhmolaisen Ville Heikkisen kärppäkuva ”Talven odotus”. Tämä hieno luontokuva näyttely on esillä Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan Meän Galleriassa 11.3.–24.4.2019.

Galleria Kellokas - Veistoksia – Sculptures

Markku Hirvelä - Olli Mantere, Veistoksia – Sculptures 30.3.- 5.5.2019 Avajaiset 29.3.2019 klo 16-18

Kino Kellokas: Dumbo (K7)

Ke 24.4. klo 18 10 € / 7,50 € Originaali, tekstitetty versio

Luonto- ja kulttuuri-ilta Kellokkaassa

"Tunturin tuolla puolen" luentoa pitää syntyperäinen Äkäslompololainen, nykyään Turtolassa vaikuttava lehtitoimittaja ja kirjailija Kari Kaulanen. Hän tulee kertomaan Ylläksen alueen matkailusta ja historiasta monesta eri näkökulmasta. Kari Kaulanen kertoo myös kirjoittamastaan kirjasta Kuuramäki I, Kirjassa kuvataan miten erämaakylä värikkäine asukkaineen elää vuodenkiertoa luonnon määräämään tahtiin ja miten tunturikylä avautuu uudelle orastavalle elinkeinolle, matkailijoiden majoittamiselle.

Kino Kellokas: Amundsen (K12)

Pe 26.4. klo 18 ENSI-ILTA 10 € / 7,50 €

Kino Kellokas: Ihmeiden puisto (K7)

Su 28.4. klo 15 10 € / 7,50 €

Kino Kellokas: Uinu, uinu lemmikkini (K16)

Ke 1.5. klo 18 10 € / 7,50 €

Kino Kellokas: Tolkien (K12)

Pe 3.5. klo 18 ENSI-ILTA 10 € / 7,50 €

Suomen Ladun retkeilykiertue

Suomen Ladun retkeilykiertue saapuu Äkäslompoloon! Retkeilyjalkaa vipattaa, mutta et tiedä mihin kannattaa suunnata tai mitä pakata mukaan? Kellokkaassa lauantaina 4.5. klo 12-15 saa reittitietoa, varustusvinkkejä ja ideoita. Tervetuloa!

Kino Kellokas: Luontosinfonia (S)

su 5.5. klo 15 10 € / 7,50 €

Tori- ja metsäpäivät

Perinteiset Tori- ja metsäpäivät ovat parhaaseen ruska-aikaan Ylläksellä. Mahdollisuus nähdä kymmeniä lappilaisia käsityöntekijöitä kojuineen täynnä käsitöitä ja luonnonantimia. Toriohjelmaa tulossa jälleen runsaasti kaikenikäisille. Luvassa myös Kino Ylläs elokuvia samalla viikonlopulla. Tervetuloa!