Sulje

Sivukartta ja haku

Särestöniemi-museo

Taiteilija Reidar Särestöniemen (1925-1981) taide- ja kotimuseo Kittilän Kaukosessa.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Ainutlaatuisen museomiljöön näyttelyt vaihtuvat vuosittain, ja esillä on aina runsaasti Särestöniemen teoksia. Lisäksi Särestössä järjestetään konsertteja ja tapahtumia. Kaukosen kylän kupeessa sijaitseva Särestöniemi-museo on mieleenpainuva kulttuurimatkakohde täynnä historiaa ja taidetta! Särestöniemi-museon alueeseen kuuluvat vanhaa peräpohjalaista rakennusperinnettä edustava Särestöniemen suvun tila rakennuksineen sekä Reidar Särestöniemen rakennuttamat, arkkitehtipariskunta Reima ja Raili Pietilän 1970-luvulla suunnittelemat Galleria ja Ateljee. Komeat honkarakennukset edustavat modernia suomalaista, maisemaan sulautuvaa puuarkkitehtuuria. Alueella sijaitsee myös taiteilijan ensimmäisen ateljeekodin kivijalka. Ensimmäinen ateljeekoti tuhoutui tulipalossa 1977. Lisäksi museossa järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia. Katso ajankohtaiset tiedot verkkosivuiltamme. Museon asiakkaita palvelee kahvila ja museokauppa. Museo on avoinna ympäri vuoden ti-la klo 12-18, tai sopimuksen mukaan, suljettu juhlapyhinä. Liput: aikuiset 12 € koululaiset, opiskelijat, eläkeläiset 10 € ryhmät (min 12 henkilöä) 10 €/hlö perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta 7-16-v.) 35 € Ilmaiseksi Museokortilla ja ICOM-jäsenkortilla Opastettu kierros n. 1,5 h 40€/ryhmä + sisäänpääsymaksu, maksimikoko 50hlö, ystävällisesesti pyydämme varaamaan opastukset etukäteen: info@sarestoniemenmuseo.fi tai p. 016 654 480 Kahvilapalvelut päivittäin sekä etukäteistilauksesta ruokailumahdollisuus. Järjestämme myös teemaopastuksia ja työpajoja kaiken ikäisille, kysy lisää!

Särestön Galleriassa: Pohjoinen Perintömaa

Kittilän Kaukosesta kotoisin olevan ja siellä myös lähes koko elämänsä asuneen Reidar Särestöniemen (1925–1981) taiteesta on helposti löydettävissä hänen pohjoiset juurensa. Lappilainen luonto, Särestön elinpiiri ja suvun henkinen perintö olivat kaikki taiteilijaa inspiroivia ja hänen töihinsä vaikuttaneita tekijöitä. ”Pohjoinen perintömaa” oli Reidarille loputon luovuuden lähde

Näyttely Särestön Ateljeessa 28.5.-31.10.2019

Reidar Särestöniemi oli värien mestari, jonka väriasteikko oli peräisin ympäröivästä arktisesta luonnosta. Hänen värejään olivat esimerkiksi horsman vaaleanpunainen, juolukanlehden ruskan punainen, korpihillan punainen tai mustikan mehun sinipunainen.

Lauluyhtye Cappella pro Vocale : Lux Aeterna

Vanhaa musiikkia Särestöniemi-museon ateljeessa!

Kehällä - Hiljaisuuden Vuodenajat konsertti

Kehällä on monitaiteiden esitys-konsertti kokonaisuus joka on osa uutta lappilaista Hiljaisuuden Vuodenajat-Seasons Of Silence teossarjaa.