Sulje

Sivukartta ja haku

Pyhän Laurin kappeli

Vilkkaimpaan turistiaikaan järjestetään kappelissa viikoittain jumalanpalveluksia ja konsertteja. Kappeliin mahtuu 200 kuulijaa.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kolarin seurakunta Ylläskappelia suunniteltiin parinkymmenen vuoden ajan. Monien vaiheiden jälkeen se valmistui joulukuussa 1999, lähelle niitä paikkoja, joille 1700-luvulla rakennettiin Äkäslompolon ensimmäiset asuinrakennukset. Pyhän Laurin kappelin nimi voidaan johtaa kahdesta juuresta. Pyhä Laurentius, joka oli piispa Sixtus II:n diakonina 200-luvun Roomassa, on ollut vuosisatojen saatossa monenlaisten työläisten ja ammatinharjoittajien, mm majatalonpitäjien suojelupyhimys. Myös Lars Levi Laestadiuksen kotiseutu on ollut vaikuttamassa nimen valintaan. Pyhän Laurin kappelin on suunnitellut arkkitehti Kari Poskiparta ja sen on rakentanut rakennusliike Paavo Mäkikyrö. Kappelilla ei ole varsinaista alttaritaulua, mutta alttarin takaa avautuu ihailtavaksi luonnonkaunis tunturinäkymä. Akustisesti onnistunut kirkkosaliratkaisu suo loistavat puitteet jumalanpalvelusten lisäksi konserttitilaisuuksille. Matkailija voi hiljentyä kappelissa Jumalan sanan äärelle ja myös rakentua hengellistä tai klassista musiikkia kuuntelemalla. Vilkkaimpaan turistiaikaan järjestetään kappelissa viikoittain jumalanpalveluksia ja konsertteja. Kappeliin mahtuu 200 kuulijaa. Matkailijoiden parissa tehtävää kirkollista työtä varten kappelissa on matkailun sesonkiaikoina viikoittain vaihtuva tunturipappi hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 040 5114183. Sesongin ulkopuolella kappeli on tapahtumia lukuun ottamatta pääsääntöisesti suljettuna Kappeliin tutustuminen on mahdollista ryhmille tällöinkin, mutta siitä on sovittava erikseen suntio Leila Kangosjärven kanssa p. 040-762 4191.

Sanajumalanpalvelus

Su 30.6. klo 18 Sanajumalanpalvelus. Toimittaa Päivi Ollikainen.

Sanajumalanpalvelus

Su 7.7. klo 18 Sanajumalanpalvelus. Toimittaa Timo Huttunen.

Hartaus

Su 14.7. klo 20 Hartaus. Toimittaa Erja Oikarinen.

Viikkomessu

To 18.7. klo 20 Viikkomessu. Toimittaa Erja Oikarinen.

Ylläs Soikoon -konsertti

Pe 19.7. klo 18 Ylläs Soikoon -konsertti, esiintyy Ami Varjotie ja Pepe Kovanen Korsuorkesterista

Messu, Kansanlaulukirkko

Su 21.7. klo 11 Messu, Kansanlaulukirkko.

Viikkomessu

To 25.7. klo 20 Viikkomessu.

Hartaus

Su 28.7. klo 20 Hartaus. Toimittaa Minna Ruuttunen.

Viikkomessu

To 1.8. klo 20 Viikkomessu. Toimittaa Minna Ruuttunen.

Jesse Kaikuranta-Syksyn värit

pe 6.9. klo 20. Konsertti Jesse Kaikuranta- Syksyn värit . Esiintyjänä Jesse Kaikuranta.

Hiljaisuus puhuu- runon ja musiikin konsertti

To 12.09.2019 klo 14. Hiljaisuus puhuu- runoa ja musiikkia konsertti. Raija Kilpeläinen-Somero, lausunta ja Jouni Somero, piano.

Konsertti Maailma on kaunis- lauluja elämästä

Ma 16.09. klo 20 Konsertti Maailma on kaunis- lauluja elämästä. Esiintyjinä Elina Vettenranta, laulu ja Jouni Somero, piano.