Sulje

Sivukartta ja haku

Pyhän Laurin kappeli

Vilkkaimpaan turistiaikaan järjestetään kappelissa viikoittain jumalanpalveluksia ja konsertteja. Kappeliin mahtuu 200 kuulijaa.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kolarin seurakunta Ylläskappelia suunniteltiin parinkymmenen vuoden ajan. Monien vaiheiden jälkeen se valmistui joulukuussa 1999, lähelle niitä paikkoja, joille 1700-luvulla rakennettiin Äkäslompolon ensimmäiset asuinrakennukset. Pyhän Laurin kappelin nimi voidaan johtaa kahdesta juuresta. Pyhä Laurentius, joka oli piispa Sixtus II:n diakonina 200-luvun Roomassa, on ollut vuosisatojen saatossa monenlaisten työläisten ja ammatinharjoittajien, mm majatalonpitäjien suojelupyhimys. Myös Lars Levi Laestadiuksen kotiseutu on ollut vaikuttamassa nimen valintaan. Pyhän Laurin kappelin on suunnitellut arkkitehti Kari Poskiparta ja sen on rakentanut rakennusliike Paavo Mäkikyrö. Kappelilla ei ole varsinaista alttaritaulua, mutta alttarin takaa avautuu ihailtavaksi luonnonkaunis tunturinäkymä. Akustisesti onnistunut kirkkosaliratkaisu suo loistavat puitteet jumalanpalvelusten lisäksi konserttitilaisuuksille. Matkailija voi hiljentyä kappelissa Jumalan sanan äärelle ja myös rakentua hengellistä tai klassista musiikkia kuuntelemalla. Vilkkaimpaan turistiaikaan järjestetään kappelissa viikoittain jumalanpalveluksia ja konsertteja. Kappeliin mahtuu 200 kuulijaa. Matkailijoiden parissa tehtävää kirkollista työtä varten kappelissa on matkailun sesonkiaikoina viikoittain vaihtuva tunturipappi hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 040 5114183. Sesongin ulkopuolella kappeli on tapahtumia lukuun ottamatta pääsääntöisesti suljettuna Kappeliin tutustuminen on mahdollista ryhmille tällöinkin, mutta siitä on sovittava erikseen suntio Leila Kangosjärven kanssa p. 040-762 4191.

Jeesuksen kuolinhetken hartaus

Pe 19.4. klo 15 Jeesuksen kuolinhetken hartaus. Toimittaa Heikki Tukiainen.

Pääsiäisyön messu

La 20.4. klo 23 Pääsiäisyön messu. Toimittaa Asko Nuorkivi, avustaa Mari Leppänen.

Pääsiäispäivän hartaus

Su 21.4. klo 20 Pääsiäispäivän hartaus. Toimittaa Mari Leppänen.

Keskiyön auringon maa -konsertti

Ti 23.4. klo 20 Keskiyön auringon maa -konsertti, esiintyy Saila Duo, Saila Ruotsala, laulu ja kitara sekä Lasse Heikkilä, kitara ja lyömäsoittimet.

Kohti kevättä- konsertti

Ke 24.04. klo 20 Kohti kevättä- konsertti. Tomi Metsäketo, laulu ja Jouni Somero, piano.

Viikkomessu

To 25.4. klo 20 Viikkomessu. Toimittaa Mari Leppänen.

Hartaus

Su 28.4. klo 20 Hartaus. Toimittaa Hannele Juutinen.

Viikkomessu

To 2.5. klo 20 Viikkomessu. Toimittaa Hannele Juutinen.