Sulje

Sivukartta ja haku

Pyhän Laurin kappeli

Vilkkaimpaan turistiaikaan järjestetään kappelissa viikoittain jumalanpalveluksia ja konsertteja. Kappeliin mahtuu 200 kuulijaa.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kolarin seurakunta Ylläskappelia suunniteltiin parinkymmenen vuoden ajan. Monien vaiheiden jälkeen se valmistui joulukuussa 1999, lähelle niitä paikkoja, joille 1700-luvulla rakennettiin Äkäslompolon ensimmäiset asuinrakennukset. Pyhän Laurin kappelin nimi voidaan johtaa kahdesta juuresta. Pyhä Laurentius, joka oli piispa Sixtus II:n diakonina 200-luvun Roomassa, on ollut vuosisatojen saatossa monenlaisten työläisten ja ammatinharjoittajien, mm majatalonpitäjien suojelupyhimys. Myös Lars Levi Laestadiuksen kotiseutu on ollut vaikuttamassa nimen valintaan. Pyhän Laurin kappelin on suunnitellut arkkitehti Kari Poskiparta ja sen on rakentanut rakennusliike Paavo Mäkikyrö. Kappelilla ei ole varsinaista alttaritaulua, mutta alttarin takaa avautuu ihailtavaksi luonnonkaunis tunturinäkymä. Akustisesti onnistunut kirkkosaliratkaisu suo loistavat puitteet jumalanpalvelusten lisäksi konserttitilaisuuksille. Matkailija voi hiljentyä kappelissa Jumalan sanan äärelle ja myös rakentua hengellistä tai klassista musiikkia kuuntelemalla. Vilkkaimpaan turistiaikaan järjestetään kappelissa viikoittain jumalanpalveluksia ja konsertteja. Kappeliin mahtuu 200 kuulijaa. Matkailijoiden parissa tehtävää kirkollista työtä varten kappelissa on matkailun sesonkiaikoina viikoittain vaihtuva tunturipappi hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 040 5114183. Sesongin ulkopuolella kappeli on tapahtumia lukuun ottamatta pääsääntöisesti suljettuna Kappeliin tutustuminen on mahdollista ryhmille tällöinkin, mutta siitä on sovittava erikseen suntio Leila Kangosjärven kanssa p. 040-762 4191.

Paavali Jumppasen piano-konsertti

Ma 18.2. klo 20 Paavali Jumnppanen esittää Die Kungst der Fuge, Bachin harvoin kuullun mestariteoksen.

Vanhojen veisujen ilta

Ti 19.2. klo 20 Vanhojen veisujen ilta. Mukana Anu Toivonen.

Sellon ja Laulun Talvikonsertti

Ke 20.2. klo 20 Seeli Toivion sellokonsertti Pyhän Laurin kappelissa.

Viikkomessu

To 21.2. klo 20 Viikkomessu. Toimittaa Anssi Almgren.

Hartaus

Su 24.2. klo 20 Hartaus. Toimittaa Lauri Pietikäinen.

Gospelmessu

To 28.2. klo 20 Gospelmessu. Toimittaa Lauri Pietikäinen, musiikista vastaa Kittilän seurakunnan 3K-bändi.

Keskiyön Auringon Maa -konsertti

La 2.3. klo 20 Keskiyön Auringon Maa -konsertti. Esiintyy Saila Duo, Saila Ruotsala, laulu ja kitara sekä Lasse Heikkilä, kitara.

Hartaus

Su 3.3. klo 20 Hartaus. Toimittaa Anneli Toppinen.