Sulje

Sivukartta ja haku

Särestöniemi-museo

Taidemaalari, professori Reidar Särestöniemen (1925-1981) taide- ja kotimuseo Kittilän Kaukosessa.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Särestöniemi-museo on avoinna ympäri vuoden ti-la klo 12-18. Lipunmyynti ja kauppa sulkeutuu tuntia ennen sulkemisaikaa. Mueso on suljettu juhlapäivinä. Kaukosen kylän kupeessa sijaitseva Särestöniemi-museo on ainutlaatuinen kulttuurimatkakohde täynnä historiaa ja taidetta! Särestöniemi-museon alueeseen kuuluvat vanhaa peräpohjalaista rakennusperinnettä edustava Särestöniemen suvun tila Vanha Särestö (1873) talousrakennuksineen sekä Reidar Särestöniemen rakennuttamat Galleria (1972) ja Ateljee (1978) eli ns. Reidarin Särestö. Vanha Särestö on Reidar Särestöniemen lapsuudenkoti. Arkkitehtipariskunta Reima ja Raili Pietilä suunnittelivat 1970-luvulla galleria- ja ateljeerakennukset, jotka edustavat modernia suomalaista, maisemaan sulautuvaa, puuarkkitehtuuria. Alueella sijaitsee myös taiteilijan ensimmäisen ateljeekodin (1965-1977) kivijalka. Rakennus tuhoutui tulipalossa 1977. Lipunmyynti, info ja museokauppa sijaitsevat uusimmassa toiminta-kahvilarakennuksessa (1988), niinikään Pietilöiden suunnittelema. Näyttelyt vaihtuvat vuosittain, ja esillä on aina runsaasti Särestöniemen teoksia. Museolla järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten konsertteja, teatteriesityksiä, taidekursseja ja työpajoja. Kesäohjelmistoon kuuluvat jooga-sauna -illat kruunaa pulahdus Vanhan Särestön rantasaunan vilvoittavaan hetteeseen. Katso ajankohtaiset tiedot www.sarestoniemimuseo.com Liput: Aikuiset 12 € Koululaiset, opiskelijat, eläkeläiset 10 € Ryhmät (min 12 henkilöä) 10 €/hlö Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta 7-16-v.) 35 € Ilmainen sisäänpääsy alle 7-vuotiailla, Museokortilla ja ICOM-jäsenkortilla Opastus 50 €/ryhmä + sisäänpääsymaksu, max 35-40 hlöä. Opastusvaraukset: p. 016 654480, info@sarestoniemenmuseo.fi Kahvilapalvelut avoinna aina museon aukioloaikoina. Saatavilla kotitekoisia makeaa ja pikkusuolaista. Etukäteistilauksesta myös ruokailumahdollisuus. Kysy lisää! Kahvilan yhteydessä myös museokauppa ja Verkkokauppa löytyy osoitteesta www.sarestoshop.fi

Anemomaanikko -Tuuleen puhuja, Reidar Särestöniemen maalauksia Särestöniemi-museon Galleria, Kaukonen

”On kahdenlaista anemomaniaa eli tuulihulluutta: toinen puhuu tuuleen ja toinen kuuntelee tuulen puhetta”, - avasi taiteilija Reidar Särestöniemi maalaustaan Anemomaanikko, jossa hän kuvasi itsensä tuuleen puhujana, joka oli tullut Lapin tuulesta hulluksi. Reidar jatkoi: ”olemme enemmän tai vähemmän tuulihulluja täällä tundran laidalla.”

Jaakko Laitinen & Väärä Raha Särestössä

Lapin taiteilija-museoiden avoimet ovet- päivä huipentuu Jaakko Laitisen ja Väärä Raha-orkesterin konserttiin Reidarin Ateljeessa!