Sulje

Sivukartta ja haku

Särestöniemi-museo

Taidemaalari, professori Reidar Särestöniemen (1925-1981) taide- ja kotimuseo Kittilän Kaukosessa.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Särestöniemi-museo on avoinna ympäri vuoden! Palvelemme TI-LA klo 12-18. Lipunmyynti päättyy klo 17. Museo on suljettu juhlapäivinä. Kaukosen kylän kupeessa sijaitseva Särestöniemi-museo on ainutlaatuinen kulttuurimatkakohde täynnä historiaa ja taidetta! Särestöniemi-museon alueeseen kuuluvat vanhaa peräpohjalaista rakennusperinnettä edustava Särestöniemen suvun tila Vanha Särestö (1873) talousrakennuksineen sekä Reidar Särestöniemen rakennuttamat Galleria (1972) ja Ateljee (1978) eli ns. Reidarin Särestö. Vanha Särestö on Reidar Särestöniemen lapsuudenkoti. Arkkitehtipariskunta Reima ja Raili Pietilä suunnittelivat 1970-luvulla galleria- ja ateljeerakennukset, jotka edustavat modernia suomalaista, maisemaan sulautuvaa, puuarkkitehtuuria. Alueella sijaitsee myös taiteilijan ensimmäisen ateljeekodin (1965-1977) kivijalka. Rakennus tuhoutui tulipalossa 1977. Lipunmyynti, info ja museokauppa sijaitsevat uusimmassa toiminta-kahvilarakennuksessa (1988), niinikään Pietilöiden suunnittelema. Näyttelyt vaihtuvat vuosittain, ja esillä on aina runsaasti Särestöniemen teoksia. Museolla järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten konsertteja, teatteriesityksiä, taidekursseja ja työpajoja. Kesäohjelmistossa myös löylyt Vanhan Särestön rantasaunassa ja pulahdus vilvoittavaan hetteeseen. Katso ajankohtaiset tiedot www.sarestoniemimuseo.com Liput: Aikuiset 15 € Koululaiset, opiskelijat, eläkeläiset 10 € Ryhmät (min 12 henkilöä) 10 €/hlö Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta 7-16-v.) 42 € Ilmainen sisäänpääsy alle 7-vuotiailla, Museokortilla ja ICOM-jäsenkortilla Opastus 50 €/ryhmä + sisäänpääsymaksu, max 35-40 hlöä. Opastusvaraukset: p. 016 654480, info@sarestoniemenmuseo.fi Kahvilapalvelut avoinna aina museon aukioloaikoina. Saatavilla kotitekoisia makeaa ja pikkusuolaista. Etukäteistilauksesta myös ruokailumahdollisuus. Kysy lisää! Kahvilan yhteydessä myös museokauppa ja Verkkokauppa löytyy osoitteesta www.sarestoshop.fi

Arktinen aamu -Reidarin luovuuden lähteillä

Taiteilija Reidar Särestöniemen (1925-1981) maalaukset kuvaavat vaihtuvien vuodenaikojen pohjoista luontoa, missä elämä tapahtuu iloineen, suruineen ja nautintoineen. Luonto on kuin linssi, jonka läpi katsotaan ihmisen elämään.

Hiljaisuuden vieraana -konsertti: Virpi Vairinen ja Hannu Alasaarela

Joulukuussa Hiljaisuuden vieraaksi saapuvat runoilija Virpi Vairinen ja pianisti Hannu Alasaarela.

Sininen hetki Särestössä

RallaGroup ja Anne Koskamo yhteistyössä esittää: Kokemus, jossa musiikki ja Reidarin tarina kietoutuvat yhteen ikuistaen sinisen hetken.