Sulje

Sivukartta ja haku

Särestöniemi-museo

Taidemaalari, professori Reidar Särestöniemen (1925-1981) taide- ja kotimuseo Kittilän Kaukosessa.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
HUOM! Särestöniemi-museo on poikkeuksellisesti avoinna 1.6.-30.9.2021 myös sunnuntaisin eli ti-su klo 12-18. Toivomme asiakkaidemme käyttävän kasvomaskia museovierailun aikana. Ainutlaatuisen museomiljöön näyttelyt vaihtuvat vuosittain, ja esillä on aina runsaasti Särestöniemen teoksia. Kaukosen kylän kupeessa sijaitseva Särestöniemi-museo on mieleenpainuva kulttuurimatkakohde täynnä historiaa ja taidetta! Särestöniemi-museon alueeseen kuuluvat vanhaa peräpohjalaista rakennusperinnettä edustava Särestöniemen suvun tila Vanha Särestö (1873) rakennuksineen sekä Reidar Särestöniemen rakennuttamat, arkkitehtipariskunta Reima ja Raili Pietilän 1970-luvulla suunnittelemat Galleria (1972) ja Ateljee (1978). Mahtavat hirsirakennukset edustavat modernia suomalaista, maisemaan sulautuvaa, puuarkkitehtuuria. Alueella sijaitsee myös taiteilijan ensimmäisen ateljeekodin (1965-1977) kivijalka. Rakennus tuhoutui tulipalossa 1977. Museolla järjestetään vuoden mittaan monenlaisia tapahtumia, kuten konsertteja, taidekursseja, teatteriesityksiä ja työpajoja. Kesäohjelmistoon kuuluvat jooga-sauna -illat kruunaa pulahdus Särestön rantasaunan vilvoittavaan hetteeseen. Katso ajankohtaiset tiedot verkkosivuiltamme https://www.sarestoniemimuseo.com/ Liput: Aikuiset 12 €. Koululaiset, opiskelijat, eläkeläiset 10 € Ryhmät (min 12 henkilöä) 10 €/hlö Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta 7-16-v.) 35 € Ilmainen sisäänpääsy Museokortilla ja ICOM-jäsenkortilla Opastettu museokierros 40€/ryhmä + sisäänpääsymaksu, maksimikoko 40 hlöä. Opastusvaraukset: info@sarestoniemenmuseo.fi tai p. 016 654 480 Kahvilapalvelut aina museon aukiolo aikana. Etukäteistilauksesta myös ruokailumahdollisuus. Kysy lisää!

Jäkäläpoika ja hänen ilveksensä -Reidar Särestöniemen maalauksia Galleriassa

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta taiteilija, professori Reidar Särestöniemen (1925–1981) kuolemasta. Kun Särestöniemi juhli professorin arvonimeään tammikuussa 1975, hän sanoi: ”Mie teen näitä kuvia ja toivon, että jotakin parempaa ne ihmisille antavat. Mie kerron niissä, niinku taiteilijat ylhensäki, maailmasta, joka meillä on täällä.”

Unelmien Pariisista aatteen Leningradiin -taiteilijan vaikutelmia maailmalta

Taiteilija Reidar Särestöniemi asui ja työskenteli Särestössä, mutta hän myös matkusti paljon jo opiskeluajoista lähtien. Reidarin sanoin: ”On elettävä etsijänvuotensa muualla Euroopassa, mutta on lähdettävä mukanaan ajatus, että palaa.” Maailmalle oli päästävä, vaikka se ei aina ollut helppoa: ”Se on kuulkaa kova juttu, kun Lapin mies tulee maailman sulattoihin vaikutelmia hakemaan. Mutta ehjänä mie vain olen pysynyt.

Ihan metsässä -Essi Korvan veistoksia

Näyttely sisältää veistoksia, jotka kaikki ovat syntyneet metsän inspiroimina, joissa kaikissa on jotain metsästä, jos ei jotain fyysistä, niin sitten henkistä. Metsä. Pieneen metsään Särestössä sijoitan nyt teokseni ja toivon että ne puhuisivat myös katsojalle metsästä ja tunteista. ​ ​