Sulje

Sivukartta ja haku

Särestöniemi-museo

Taidemaalari, professori Reidar Särestöniemen (1925-1981) taide- ja kotimuseo Kittilän Kaukosessa.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
TIISTAI 23.2.2021 ALKAEN SÄRESTÖNIEMI-MUSEOLLA VOI TOISTAISEKSI VIERAILLA VAIN VARAAMALLA AJAN ETUKÄTEEN NUMEROSTA 016 654 480, varauksia otetaan vastaan ti-la klo 10-17 välisenä aikana. LISÄTIETOJA JA OHJEET www.sarestoniemimuseo.com/ ESITÄMME VAHVAN SUOSITUKSEN KASVOMASKIN KÄYTÖLLE MUSEOVIERAILUN AIKANA! Museokahvila palvelee ainoastaan Take away -periaatteella. Ainutlaatuisen museomiljöön näyttelyt vaihtuvat vuosittain, ja esillä on aina runsaasti Särestöniemen teoksia. Lisäksi Särestössä järjestetään konsertteja ja tapahtumia. Kaukosen kylän kupeessa sijaitseva Särestöniemi-museo on mieleenpainuva kulttuurimatkakohde täynnä historiaa ja taidetta! Särestöniemi-museon alueeseen kuuluvat vanhaa peräpohjalaista rakennusperinnettä edustava Särestöniemen suvun tila rakennuksineen sekä Reidar Särestöniemen rakennuttamat, arkkitehtipariskunta Reima ja Raili Pietilän 1970-luvulla suunnittelemat Galleria ja Ateljee. Komeat honkarakennukset edustavat modernia suomalaista, maisemaan sulautuvaa puuarkkitehtuuria. Alueella sijaitsee myös taiteilijan ensimmäisen ateljeekodin kivijalka. Ensimmäinen ateljeekoti tuhoutui tulipalossa 1977. Lisäksi museossa järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia. Katso ajankohtaiset tiedot verkkosivuiltamme. Museon asiakkaita palvelee kahvila ja museokauppa. Tutustu myös uuteen verkkokauppaamme, sarestoshop.fi. Liput: Aikuiset 12 € Koululaiset, opiskelijat, eläkeläiset 10 € Ryhmät (min 12 henkilöä) 10 €/hlö Perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta 7-16-v.) 35 € Ilmainen sisäänpääsy Museokortilla ja ICOM-jäsenkortilla Opastettu kierros n. 1,5 h 40€/ryhmä + sisäänpääsymaksu, maksimikoko 50hlö. Ystävällisesesti pyydämme varaamaan opastukset etukäteen: info@sarestoniemenmuseo.fi tai p. 016 654 480 Kahvilapalvelut päivittäin sekä etukäteistilauksesta myös ruokailumahdollisuus. Järjestämme myös teemaopastuksia ja työpajoja kaiken ikäisille, kysy lisää!

Jäkäläpoika ja hänen ilveksensä -Reidar Särestöniemen maalauksia Galleriassa

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta taiteilija, professori Reidar Särestöniemen (1925–1981) kuolemasta. Kun Särestöniemi juhli professorin arvonimeään tammikuussa 1975, hän sanoi: ”Mie teen näitä kuvia ja toivon, että jotakin parempaa ne ihmisille antavat. Mie kerron niissä, niinku taiteilijat ylhensäki, maailmasta, joka meillä on täällä.”

Unelmien Pariisista aatteen Leningradiin -taiteilijan vaikutelmia maailmalta

Taiteilija Reidar Särestöniemi asui ja työskenteli Särestössä, mutta hän myös matkusti paljon jo opiskeluajoista lähtien. Reidarin sanoin: ”On elettävä etsijänvuotensa muualla Euroopassa, mutta on lähdettävä mukanaan ajatus, että palaa.” Maailmalle oli päästävä, vaikka se ei aina ollut helppoa: ”Se on kuulkaa kova juttu, kun Lapin mies tulee maailman sulattoihin vaikutelmia hakemaan. Mutta ehjänä mie vain olen pysynyt.