Sulje

Sivukartta ja haku

Lemmikkiystävälliset palvelut

Runsas valikoima koiraystävällisiä majoituskohteita, upeat ulkoilureitit, koirille sallitut hiihtoladut ja uudenkarhea koirapuisto tekevät Ylläksestä koiraharrastajan unelmakohteen. Kokonaisuuden kruunaa paikallisten yrittäjien  koiravaljakkosafarit taigametsien, laajojen suoalueiden ja kaamoksen värittämään pohjoiseen luontoon.

 

Pidä koira aina kytkettynä - vaikka se olisikin kiltti koira. Myös Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, jossa valtaosa Ylläksen reitistä kulkee, lemmikit on pidettävä aina kytkettynä.

Kerääthän jätökset polttokelpoiseen jätteeseen.

 

Retkeily koiran kanssa lumettomaan aikaan

Parhaat ulkoilumahdollisuudet ovat lumettomaan aikaan, kun kaikki Ylläksen reitit ovat koirien käytössä. Suuntaa merkittyä reittiä pitkin tunturin huipulle hengittämään maailman puhtainta ilmaa, kuruihin kuuntelemaan purojen solinaa ja ihailemaan avaria suoalueita.

Lumet sulaa ja reitit kuivuvat kesäkuussa, ja kesäretkeilykausi jatkuu yleensä lokakuulle, kunnes lumi taas peittää maan.

Suositellut reitit

 

Talvireitit ja koiraladut

Ylläksellä on 62 km hiihtolatuja joilla saa hiihtää koiran kanssa. Hiihtoladut kulkevat lumisissa metsissä ja toisaalta laajojen soiden halki upeissa tunturimaisemissa. Koiran voi ottaa mukaan hiihtäjä ja koira -symbolein merkityille koiraladuille. Katso koiraladut latukartasta.

Lisäksi kaikilla lumikenkäilyreiteillä voi ulkoiluttaa koiraa. Lumikenkäreitit on merkitty sinisillä aurauskepeillä. Reitti voi olla pehmeä tai kova niin säästä että kulkijoiden määrästä riippuen.

Osta latukartta

 

Gondolilla Yllästunturin huipulle

Voit suunnata koiran kanssa helposti kohti alueen korkeinta huippua Yllästunturia kesät talvet, sillä osa Ylläksen gondolin kopeista on koiraystävällisiä. Huipulta on hieno näköala kaikkiin ilmansuuntiin ja siellä on myös koiraystävälliset ravintolat Ylläskammi ja helmi-toukokuussa Gondol Pizza.

Lue lisää

 

Koirapuisto Äkäslompolossa

Äkäslompolon koirapuisto sijaitsee Äkäslompolossa Nililahdentien alussa. Koirapuisto on tilava ja sitä ympäröi korkea aita, joka pitää lemmikit sisällä. Heti koirapuiston vieressä on maksuton pysäköintialue. Tervetuloa!

 

Koiraystävällinen majoitus Ylläksellä

Varaa majoitus

 

Koiraystävälliset ravintolat ja kahvilat

 

Ruokakauppa

K-market Jounin Kaupan (Äkäslompolossa) ulkoseinällä on kaksi lukollista häkkiä lemmikeille.

K-Market Eelin Kaupan (Ylläsjärvellä) etuseinällä on koukku, johon koiran voi kiinnittää kaupassa käynnin ajaksi.

 

Eläinlääkäri