Sulje

Sivukartta ja haku

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Metsähallituksen asiakasneuvonta lakkaa luontokeskuksissa ja muissa asiakaspalvelupisteissä 16.3. alkaen toistaiseksi. Metsähallituksen tuottamat verkko-, some- ja puhelinpalvelut jatkuvat. Saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja Ylläksen matkailupalveluista. Kellokkaan muut palvelut: Ylläksen matkailuinfo, Elokuvateatteri Kino Kellokas, Galleria Kellokas, Ylläksen Matkailuyhdistys ja kahvila.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kellokas on eteläisin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kolmesta luontokeskuksesta, jotka palvelevat kansallispuiston kävijöitä. Kellokkaasta saat tietoa luonnosta ja retkeilystä, siellä voit tutustua näyttelyihin, katsella lyhytfilmejä tai lueskella kirjastossa. Asiakasneuvojat auttavat sinua kaikissa kysymyksissä koskivatpa ne luontoa, reittejä tai alueen palveluita. Luontokeskus Kellokkaan perusnäyttely "Meän elämää" kertoo tarinan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeilla olevista kylistä, tuntureilta alkunsa saavista virroista, jotka laskevat Tornion–Muonionjokeen sekä luonnosta ja kulttuurista noiden jokien ympärillä. Tornion–Muonionjoki, ”Väylä”, on ollut kulkukeino ja alueen yhdistävä suoni, jonka varrella monimuotoinen kulttuuri on kehittynyt erikoislaatuiseksi. Kulttuurin rikkaus on näkyvissä erityisesti vivahteikkaassa ja elävässä meänkielessä, jota käytetään molemmin puolin Väylää. Kellokkaasta löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä. Galleria Kellokkaan näyttelyistä vastaa Lapin Taiteilijaseura, Meän Gallerian näyttelyistä puolestaan luontokeskus. Kellokas tarjoaa kokouspalveluja läpi vuoden. Kellokkaassa on 134 -paikkainen auditorio ja muita kokoustiloja. Luontokeskuksen pihalla olevassa Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämäntapaan. Kellokkaan piha-alueelta pääsee mukavasti hiihtoladuille ja kesällä retkeilyreiteille. Lapsille löytyy tekemistä luontokeskuksessa, talvipolulla ja liukumäessä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa ja Luontokeskus Kellokasta hoitaa Metsähallituksen luontopalvelut. Kahvilasta avautuvat maisemat muistuttavat, miksi Äkäslompoloa kutsutaan seitsemän tunturin kyläksi. Kahvilassa on lähes 100 lämmintä asiakaspaikkaa kahvin ystäville sekä katettu terassi. Tavathaan Kellokhaassa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston portila!

Suljettu Meän galleria - Maisema kuin postikortti

Lapissa tunnetun valokuvaajan ja postikorttiyrittäjän Kalevi "Kale" Asplundin valokuvanäyttely esillä Kellokkaassa. Myöhemmin Tunturi-Lapin ja Pallatunturin luontokeskuksissa. Toistaiseksi Yllästunturin luontokeskus ja galleriat suljettu!

Suljettu Galleria Kellokas - Vesivärimaalauksia

Nella Keskisarjan ja Tiina Valkeapään kiehtovia vesivärimaalauksia esillä maalis-huhtikuussa. Tervetuloa avajaisiin perjantaina 6.3.2020 klo 15-17. Toistaiseksi Yllästunturin luontokeskus ja galleriat sujlettu!

Luontoilta - Elämäni vaellusreitit PERUTTU!

Skandinavian ristiin rastiin vaeltanut Harri Ahonen kertoo parhaista vaellusreiteistä Skandeilla.

Ahvenainen & Nordlund harmonikkakonsertti PERUTTU!

Kevätkonsertti Ylläksellä yhdessä paikallisten solistien ja harmonikkataitureiden kanssa pitävät huolen mukavasta musiikillisesta tuokiosta Kellokkaan salissa.

Konsertti Kellokkaassa - Erkki Kauhanen PERUTTU!

Lausuntataiteilija Erkki Kauhanen Eino Leinon jalanjäljillä lausuttuna ja laulettuna. Tervetuloa!

Luontoilta - Mika Honkalinna PERUTTU!

Talo metsässä luontoillassa Honkalinna kertoo elämästään keskellä metsää. Miten elämä muuttuu kun luonnonvalokuvaaja-kirjailija perheineen muuttaa rivitalosta hirsitaloon lammen rannalle keskelle metsää? Millaisia havaintoja kotirappusilta alkava lähiluonto tarjoaa ja millaisen luontosuhteen metsän keskellä asuminen juurruttaisi lapsiin? Mika Honkalinna on vapaa luonnonvalokuvaaja ja kirjailija. Talo metsässä on hänen yhdeksäs teoksensa. Vuonna 2015 ilmestynyt Korppiretki valittiin Vuoden luontokirjaksi.

Iskelmäkonsertti Talven ruusu PERUTTU!

The Voices of Ylläs ja Ylläksen harmonikkaklubi Tapani Haapasaaren johdolla solisteineen esiintyy Kellokkaassa 10.3., 17.3., 31.3 ja 21.4. Klo 19:00-21:00. Tervetuloa!

Luontoilta - Ville Viitanen PERUTTU!

Suomen Riistakeskuksen hirvitalousaluesuunnittelija Ville Viitanen pitää luennon hirvieläinbiologiasta (hirvi&metsäkauris) Tervetuloa!

Tori- ja metsäpäivät Ylläksellä

Kellokkaan torilla noin 30 kojua käsitöineen ja luonnontuotteineen. Punaisen varjon alla torimyyjät kertovat omasta työstä ja harrastuksesta yhtäkoska. Tule ja innostu kätten töistä! Gallerioissa uudet mielenkiintoiset taidenäyttelyt. Ravintola Hallan lounaspöydästä löytyy lähi- ja kasvisruokaa sekä herkulliset nisukaffit. Konsertteja, elokuvia, moottorisahaveistosesityksiä, pöllinsahauskilpailu ja jousiammuntaa. Luontoluentoja ja asiantuntijat ovat kirjastossa vastaamassa luontokysymyksiin päivittäin.