Sulje

Sivukartta ja haku

Korona-info

Seuraamme alueella viranomaisten ohjeistuksia ja tilanteet ja avoinna olevat palvelut muuttuvat niiden mukaan. Ylläksen matkailualueella liikkuu paljon ihmisiä. Muista huolehtia käsihygieniastasi. Mikäli sinulla on flunssan oireita, älä liiku ihmisjoukoissa ja vältä läheisiä ihmiskontakteja. Vältä myös hallituksen ohjeistuksen mukaisesti tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Matkailuinfo ja Luontokeskus Kellokas

Matkailuinfo palvelee poikkeustilanteessa sähköpostilla info@yllas.fi ja puhelimitse 040 550 2424 (ma-pe klo 9.00-16.00). Yllästunturin luontokeskus Kellokas avautuu 1.6.2020. Metsähallitus suosittelee välttämään suosituimpia ulkoilupaikkoja, mutta lähtemään silti luontoon. Lue Metsähallistuksen tiedote.

Palautteet pyydämme lähettämään osoitteessa https://www.yllas.fi/tietoa-yllaksesta/palaute.html

Onko tapahtuma peruttu?

Hallitus on rajoittanut julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suosittelee välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Ylläksen alueen tapahtumat on tämän johdosta peruttu. Tarkista tapahtumajärjestäjän sivulta tarkempi ohjeistus ja ole tarvittaessa suoraan tapahtumanjärjestäjään yhteydessä.

Onko ravintola avoinna?

Ravintolat ovat pääsääntöisesti suljettu, mutta useat toimijat myyvät ruokaa noudettuna sekä kotiin kuljetettuna. Tarkista ravintolan aukioloaika suoraan palvelujen aukioloajat -sivustoltamme.


Oletko tai epäiletkö sairastuneesi?

TIETOA KORONAVIRUKSESTA -PUHELINNEUVONTA

Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta tarjoaa yleistä tietoa uudesta koronaviruksesta. Valtakunnallinen numero 0295535535. 
https://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tietoa_koronaviruksesta_puhelinneuvonta

Jos olet Ylläksen alueella ja epäilet, että olet saanut koronaviruksen, ota yhteyttä puhelimella Kolarin kunnan päivystävään sairaanhoitajaan 040 4895090. Puhelimessa saat toimintaohjeet. Älä lähde levittämään tautia päivystykseen tai terveyskeskukseen.  

Mikäli sinulla on normaalit flunssan oireet eikä ole syytä epäillä koronavirustartuntaa, voit hoitaa flunssaa normaalisti kotihoidossa, vältä liikkumasta julkisilla paikoilla hallituksen ohjeistuksen mukaisesti.

Lapin sairaanhoitopiirin ohjeet, mikäli epäilet saaneesi koronavirustartunnan: 
http://www.lshp.fi/fi-FI/Kuinka_toimia_jos_epailet_saaneesi_koron(12140)


Ajankohtaista tietoa Suomen koronatilanteesta,
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-
rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19


Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19 
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-
koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

 

Katso usein kysyttyjä kysymyksiä

Jätä palautetta