Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläksen ja Kolarin kylät

Tutustu kylien Kolariin

Ylläs sijaitsee Kolarin kunnassa Tunturi-Lapissa, Ruotsin rajan tuntumassa. Kolari tunnetaan Ylläksen lisäksi Tornion-Muonionjoen eli Väylän molemmin puolin vaikuttavasta meänkielisestä kulttuurista ja lohen kalastuksesta.

Rajaton meänkieli kuuluu myös Kolarin murteessa – puhuthaan hoon päältä. Kolarin kirkonkylällä voi vierailla vaikkapa saaren vanhassa kirkossa, hiihdellä olympiavoittajan Teuran lenkillä tai käydä ostoksilla rajasillan toisella puolella Pajalassa aidossa ruotsalaisessa kyläkaupassa.

Tornionjokivartta myötäilevä lohitie Kolarista Pelloon on hieno maisemareitti, jonka varrella kannattaa pysähtyä katsomaan Tornion- ja Muonionjokien yhdistymistä Lappean kylän kohdalla.

Euroopan suurin aapasuo sijaitsee Kolarissa: Teuravuomaa halkovaa opastettua reittiä pitkin pääsee tutustumaan kauniin suoluonnon lisäksi myös Kolarin järvikyliin.

Kylien Kolari tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, kuten Nuottavaaran tammikuiset koiravaljakkokilpailut, Sieppijärven kotiseutumuseon, Pasmajärven myllyn luontopolkuineen ja Vaattojärven paviljongin kesäiset lavatanssit.

Tervetuloa Kolahriin!

Kylienkolari.fi Kolari.fi

 

Ylläksen ystävät kokoaa vapaa-ajan asukkaat ja muut Ylläksen ystävät yhteen

Ylläksen ystävät -yhdistyksen tarkoitus on kunnioittaa ja vaalia Ylläksen alueen ainutlaatuista luontoa ja tunturimaisemaa sekä edistää alueen omaleimaisuuden säilymistä. Lisäksi tavoitteena on kehittää alueen elinvoimaa yhteistyössä Ylläksen alueen toimijoiden kanssa kestävällä tavalla ja ympäristöä kunnioittaen. Näin toimien yhdistys pyrkii edistämään erityisesti Ylläksen vapaa-ajan asukkaiden ja muiden Ylläksen ystävien yhteisiä etuja.

Liity Ylläksen ystäviin