Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläs Ski Resort suoritti Ekokompassin 10 askelta – Seuraavana tavoitteena Sustainable Travel Finland -sertifikaatti

Ylläs Ski Resort – Tiedote
Julkaisuvapaa

 

Osoituksena vastuullisesta työstä ympäristön eteen Ylläs Ski Resortille myönnettiin Luonnonsuojeluliiton kuratoima Ekokompassi-sertifikaatti. Ekokompassi-sertifikaatti mahdollistaa Visit Finlandin myöntämän ja kansainvälisen matkailun kentällä tunnetun Sustainable Travel Finland -sertifikaatin hakemisen.

Ekokompassi-sertifikaatin myötä keskus on panostanut ympäristötyöhön ja konkreettisia toimia sertifikaatin saavuttamiseksi ovat olleet muun muassa ympäristövastaavan nimeäminen, ympäristöohjelman luominen ja ympäristölupauksen tekeminen. Kaikki 10 askelta löytyvät helposti Ekokompassi-ympäristöserfikaatti -sivulta.

“Haluamme Ekokompassilla näyttää, että olemme tehneet konkreettista työtä kestävän kehityksen eteen. Rohkaisemme myös muita yrityksiä tekemään vastuullisia tekoja sekä hankkimaan vastuullisuussertifikaatin. Matkailualan tulee vastata kysyntään ja pyrkiä kaikissa toimissaan kestävään kehitykseen”, kommentoi Ylläs Ski Resort Ylläsjärven ympäristövastaava Milla Hiironen.

Ylläs Ski Resort on työskennellyt Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän parissa tiiviisti jo viime kaudesta lähtien. Myös hiihtokeskuksen henkilökunta on sitoutunut jatkuvaan ympäristötyöhön. Keskus on asettaneet tavoitteita tuleville vuosille ja seuraa niiden etenemistä säännöllisesti. Hiihtokeskus on myös rahoittanut useita Ylläksen kehityshankkeita. Seuraavana keskus hakee Sustainable Travel Finland -sertifikaattia.

“Tavoitteenamme on olla hiilineutraali hiihtokeskus vuoteen 2025 mennessä. Käytämme 100 % uusiutuvaa energiaa, ja muita konkreettisia tekoja ovat olleet muun muassa kierrätyksen tehostaminen ja ekologiset lämmitysjärjestelmät sekä uuden hybridi-rinnekoneen hankinta. Kesällä 2021 rakennettu Gondolirinteen uusi lumetusjärjestelmä on 35 % aiempaa tehokkaampi ja lisäksi automaattinen lumetusjärjestelmä säästää vettä ja sähköä”, Hiironen kertoo.

Kestävien investointihankkeiden ja uusiutuvan energian suosimisen lisäksi hiihtokeskus kiinnittää huomiota myös yhteiskunnalliseen vastuuseen alueella. Keskus tarjoaa vuosittain kaikille Kolarin kunnan esikoululaisille kausikortit. Lisäksi Kolarin koululaiset saavat vuosittain ilmaisen laskettelupäivän ja päiväkotilaiset gondolimatkan Yllästunturin huipulle kauniisiin tunturimaisemiin.

Lisäksi suurin osa keskuksen henkilöstöstä on paikallisia ja suurena pyrkimyksenä on tehostaa toimintojen ympärivuotisuutta, jotta työsuhteita voitaisiin vakinaistaa. Ylläs Ski Resort on onnistunut kasvattamaan kesäkautta niin, että se on auki nyt vuoden jokaisena kuukautena.

Lisätietona:
Ekokompassi-sertifikaatti on myönnetty myös Lapland Hotels -hotelliketjulle. Alueen neljä hotellikohdetta: Ylläskaltio, Äkäshotelli, Saaga ja SnowVillage ovat kaikki Ekokompassi-sertifikaatin alaisia.


Lisätiedot:

https://ski.yllas.fi/yllas/vastuullisuus/

 

Milla Hiironen

Ympäristövastaava

Ylläs Ski Resort, Ylläsjärvi

milla.hiironen@iso-yllas.fi

+358 40 736 5635


Tuomo Poukkanen

Rinnetoimenjohtaja

Ylläs Ski Resort, Äkäslompolo

tuomo.poukkanen@laplandhotels.com

+358 40 074 6718