Sulje

Sivukartta ja haku

Saapuminen Ylläkselle

Lennot Juna Bussi Auto Taksi

Ylläs sijaitsee Kolarin kunnassa Länsi-Lapissa, 115 km napapiirin pohjoispuolella – vain puolen tunnin ajomatkan päässä Kittilän lentokentältä ja Kolarin rautatieasemalta. Jokaiselta lennolta ja junalta on jatkoyhteys Ylläkselle. Ylläkselle voi saapua myös bussilla ja autolla.

Palvelut ja reitit ovat keskittyneet Äkäslompolon ja Ylläsjärven kyliin, jotka sijaitsevat Yllästunturin vastakkaisilla puolilla. Kylien etäisyys tietä pitkin on 15 km.

Talvikaudella marraskuusta toukokuun alkuun Ylläs Ski Bus kuljettaa kylistä hiihtokeskukseen.

Etäisyydet

 • Kittilä 35 km
 • Kolari 35 km
 • Rovaniemi 160 km
 • Kemi 250 km

 

Lennot Ylläkselle

Kittilän lentoasema on puolen tunnin ajomatkan päässä Ylläkseltä. Nouse Finnairin koneeseen Helsingissä ja 1,5 tuntia myöhemmin laskeudut Kittilään. Jokaiselta Kittilän lennolta on jatkoyhteys Ylläkselle.

Varaa lennot

 • Lentokenttäbussi liikennöi reittiä Äkäslompolo - Ylläsjärvi - Kittilän lentoasema - Ylläsjärvi - Äkäslompolo. Lentokenttäbussin reitti kartalla.
 • Lentokenttäbussin ja kutsutaksin aikataulut, hinta ja lisätiedot: Liikennöitsijä V. Rundgren
 • Huom. Talvi- ja kesäsesongin ulkopuolella lentokenttäkuljetus toteutetaan kutsutaksina, joka pitää tilata etukäteen.

Rovaniemen lentokentältä paras yhteys Ylläkselle on kutsutaksi - linja-autoyhteyksiä on vain harvakseltaan.

Katso ulkomaan lentoyhteydet englanninkieliseltä sivulta

 

Junat Ylläkselle

Matkusta autoyöjunalla Kolarin rautatieasemalle, josta Ylläkselle on matkaa 35 km. Jokaiselta junalta on linja-autoyhteys Ylläkselle ja takaisin.

Varaa junaliput

Autoyöjunalla voit matkustaa myös Rovaniemen rautatieasemalle, josta on kahden tunnin ajomatka Ylläkselle. Rovaniemeltä Ylläkselle voit matkustaa myös kutsutaksilla - linja-autoyhteyksiä on vain harvakseltaan.

Bussit Ylläkselle

Bussilla matkustat mukavasti Ylläkselle läheltä ja kaukaa. Ylläkselle on bussiyhteydet Kolarin ja Kemin rautatieasemilta, Oulusta, Jyväskylästä ja Helsingistä. Katso aikataulut ja osta liput Matkahuollon sivuilta.

Katso ylempää linja-autot Ylläkseltä Kolarin rautatieasemalle ja Ylläkseltä Kittilän lentokentälle.

 
 

Osta bussiliput

Autolla Ylläkselle

Luonnollisesti voit myös tulla Ylläkselle omalla autolla. Navigaattoriin osoitteeksi voi antaa esimerkiksi Ylläksen matkailuinfon osoitteen: Tunturintie 54, 95970 Äkäslompolo (joissakin laitteissa 95970 Kolari).

 • Etelästä saavuttaessa aja Kolariin (tie 21/E8) ja käänny Ylläsjärvelle (tie 939) tai 10 km Kolarin jälkeen Äkäslompoloon (tie 940).
 • Etelästä saavuttaessa toinen vaihtoehto on kulkea Rovaniemeltä Kittilään (tie 79). Kittilän keskustan jälkeen käänny Ylläsjärvelle (tie 80). Maisematietä pitkin Ylläsjärven kylältä Äkäslompolon kylälle on 15 km.
 • Pohjoisesta saavuttaessa kulje esim. Kilpisjärvi-Muonio-Äkäslompolo.
 • Idästä saavuttessa kulje esim. Sodankylä-Kittilä-Ylläsjärvi-Äkäslompolo.

 

Taksi

Ylläksen ja Kolarin taksit voit varata keskuksesta puh. 020 071 800 (24 h). Taksin voi tilata myös älypuhelimeen ladattavalla Valopilkku-sovelluksella. Sovellus paikantaa sijaintisi ja ilmoittaa myös taksin saapumisesta.

Lataa Valopilkku-sovellus puhelimeesi

Taksit