Sulje

Sivukartta ja haku

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Retkeile tunturien raikkaimmilla huipuilla

Hengitä maailman puhtainta ilmaa ja koe ympärilläsi tunturimaiseman avaruus. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston monipuoliset retkeilyreitit vievät sinut helposti huipuilta huipuille ja tunnelmallisille tulipaikoille. Liikut, lepäät ja lomailet Lapin luonnon ihmeiden ja hyvien palvelujen ympäröimänä.

Varaa opastettu retki Aktiviteetit

 

Tervetuloa Yllästunturin luontokeskukseen

Vierailu Yllästunturin luontokeskus Kellokkaaseen kuuluu jokaisen Ylläksen kävijän lomaan. Asiakaspalvelumme opastaa Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja sen hienoimmille retkeilyreiteille. Luontokeskuksen maksuton Meän elämää -näyttely perehdyttää paikalliseen luontoon ja kulttuuriin. Samalla voit vierailla vaihtuvissa taidenäyttelyissä ja Savottamuseossa.

Järjestämme ympäri vuoden luontoiltoja ja lukuisia muita tapahtumia. Myymälästämme voit hankkia karttoja ja paikallisia tuotteita ja ihailla tunturimaisemia kahvitellessa. Luontokeskus on esteetön ja sopii myös lapsiperheille.

Luontokeskuksen verkkosivut

 

Retkietiketti

  • Kunnioita luontoa
  • Suosi merkittyjä reittejä
  • Leiriydy vain sallituille paikoille
  • Tee tulet vain sallituille paikoille
  • Älä roskaa

 

Luonnon ja kulttuurien rajaseutu

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto lumoaa vierailijat monipuolisilla maisemillaan. Vuosittain kansallispuistoon tehdään yli puoli miljoonaa käyntiä ja useimmille vierailut ovat osa vuosittaista loma- ja matkustussuunnitelmaa.

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tuntureilla ja metsissä kohtaavat eteläinen ja pohjoinen luonto. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto sijaitsee Peräpohjolan, Metsä-Lapin ja Tunturi-Lapin rajamailla. Seutu on myös vanhan peräpohjalaisen maanviljelyskulttuurin ja pohjoisen poronhoitokulttuurin kohtaamispaikka.

Aivan Ylläksen matkailukeskuksen vierestä avautuva kansallispuisto on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin. Valtaosa Ylläksen alueen laduista sekä kesäreiteistä kulkeekin kansallispuiston jylhissä maisemissa. Reittejä on tarjolla niin vastikään retkeilyharrastuksen aloittaneille, perheille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille ympäri vuoden.

Yllästunturin luontokeskus Kellokas palvelee asiakkaita ympäri vuoden Äkäslompolossa. Kansallispuiston kaksi muuta luontokeskusta sijaitsevat Pallastunturilla (autolla 1 h) ja Hetassa (autolla 2 h).

Kansallispuiston verkkosivut