Sulje

Sivukartta ja haku

Kulttuurien keitaissa

Särestöniemi-museo

Taidemaalari Reidar Särestöniemen synnyin- ja kotimuseo. Särestöniemi on valtakunnallisesti huomattava vierailukohde. Tutustuminen Reidarin kotitilaan ja ateljeehen antaa lämpimiä ajatuksia aidosta elämästä ja taiteesta mukaasi. Myös lemmikit ovat tervetulleita.

Yllästunturin Luontokeskus Kellokas

Luontokeskus Kellokas tutustuttaa sinut Perä-Pohjolan luontoon sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja sen monipuolisiin retkeilymahdollisuuksiin. Kellokkaasta löytyvät myös kahvila, Galleria Kellokas, Ylläksen Matkailuyhdistys ry ja Ylläksen matkailuinfo. Täältä saat tietoa myös Ruotsin puolen Pajalan palveluista. Luontokeskuksen luonto- ja kulttuurinäyttely kertoo tarinan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeilla olevista kylistä, tuntureilta alkunsa saavista virroista, Väylän eli Tornion-Muonionjoen luonnosta ja kulttuurista sekä Väylästä, elämänvirrasta, jonka ympärille ihmisen elämä on vahvasti rakentunut. Lisätietoja: Luontoon.fi/yllastunturi

Galleria Kellokas ja Meän Galleria

Luontokeskuksen tiloissa on mahdollisuus nauttia korkeatasoisesta lappilaisesta nykytaiteesta. Lapin taidetoimikunta ja Lapin taiteilijaseura vastaavat siitä, että Galleria Kellokkaassa on esillä puhuttelevia näyttelyitä. Luontokeskuksella on toinenkin vaihtuvien näyttelyjen tila, monipuolisesti pohjoista luontoa ja kulttuuria esittelevä Meän Galleria.