Close

Sitemap and search

Utförsåkning, längdskidning, cykling – skräddarsy din drömvintersemester

Ylläs erbjuder allt detta. Om de andra i ditt ressällskap är intresserade av olika grenar kan ni dela upp semesterdagarna så att alla får göra det de vill. Ni behöver inte bara flåsa i skidspåret hela sportlovet. Planera en avslappnad skiddag genom att kombinera skidutfärden med en lunchpaus i ett café i vildmarken. Nästa dag kan ni åka slalom eller hyra elcyklar och cykla i nationalparken – och njuta av den renaste luften i världen. Eller varför inte vandra upp till fjällets topp med snöskor? Det ändlösa fjällandskapet med sina snöklädda träd erbjuder en hisnande upplevelse. 

Var övernatta och hur ta sig till Ylläs?

På Ylläs finns inkvartering för alla och envar. Föredrar du lyx på hotell med god frukost och tillgång till spa eller mys i egen stuga med eld i brasan och egen terrass? Ska boendet ligga avsides eller nära all service? Via Ylläs sökfunktion för inkvartering hittar du enkelt vad du vill ha. Du kan ta dig till Ylläs med egen bil, ekologiskt med biltåget eller bekvämt med flyg. Läs mer om de olika resealternativen och börja planera din vintersemester. 

boendesökning

Cykla i nationalparken och andas in av den renaste luften i världen

Snön som knarrar under däcken, stigarna som slingrar sig runt fjället, elden som sprakar i brasan på skidcafét och ljuskäglan från pannlampan som lyser upp skogen i skymningen. Det är varje vintercyklists dröm! Om du väljer en elcykel orkar du lätt cykla runt flera fjäll eller ända upp till toppen. Vi rekommenderar att du provar och vi lovar – det är beroendeframkallande!

Cykla i Ylläs

Åk utför ovan molnen

Skräddarsy din dag i pisten. Åk i lugnt tempo och beundra landskapet, gör tricks i parken eller susa fram offroad med äventyrskänsla. Du tar dig lätt upp till toppen av fjället med gondol, och med det bredaste utbudet av pister i Finland erbjuder Ylläs alternativ för alla och envar. Köp liftbiljetter på förhand via webben och spara in en slant.

Köp liftbiljetter

Skida och ät gott

Skidning behöver inte gå ut på att enbart räkna kilometer och flåsa i spåret. I Ylläs finns flera vildmarkscaféer längs skidspåren. Planera din rutt så att du kan stanna och äta lunch på ett ställe och ta en munk till kaffet på ett annat. Och du behöver inte ens ha dåligt samvete – du har ju förbrukat en massa kalorier i spåret! 

Skida i Ylläs

Vandra med snöskor i den stilla vildmarken

När du vandrar med snöskor är du inte bunden till skidspår och leder. Det finns ändå flera märkta stigar som med sitt hårt packade underlag underlättar vandringen upp till fjället. Men du kan också välja en egen sidostig, vandra i den orörda snön och hitta stillheten i vildmarken. Sätt dig under ett snöklätt träd för att beundra fjällandskapet och stanna upp för att lyssna.

Vandra med snöskor

Skidcaféer i Ylläs

Läs mer om skidcaféerna i Ylläs och planera en vinterutfärd på skidor eller cykel. Fler tips hittar du via sökfunktionen för rutter i Ylläs.

Rutter i Ylläs