Close

Sitemap and search

Sommar i Ylläs

Ylläs önskar dig välkommen att fira semester i Ylläs! Ylläs vann Scandinavian Outdoor Award Travel -priset som bäst friluftsmål i Norden i kategorin Best outdoor destination våren 2020.

Det mest specifika fenomenet i Lapplands sommar är midnattssolen, då solen aldrig går ner. Varför slösa tiden på att sova då man kan röra sig i naturen ända in på småtimmarna. Sommarnätterna är behagligt svala och många djur är aktiva i naturen. Fjälltoppen är ett oslagbart ställe att njuta av midnattssolen och det oändliga landskapet.

Ylläs ligger precis invid stamvägen, endast några timmars bilresa söder om Kilpisjärvi och behändigt längs med rutten när du kör till södra Sverige eller Finland. Ylläs är den utmärkta rastplatsen på din seme sterresa, oavsett om du stannar en natt eller flera. Se hur enkelt du tar dig till Ylläs. (in english)

Ett brett utbud av aktiviteter, mångsidiga tjänster, evenemang och program samt naturligtvis de människor du har omkring bidrar hela tiden till att skapa nya semesterupplevelser. Våra sju fjäll bjuder på fina upplevelser under alla åtta årstider. Läs mer om våra tjänster och planera din semester med familjen eller vänner! 

 

Inkvartering

På Ylläs finns inkvartering för alla och envar. Föredrar du lyx på hotell med god frukost och tillgång till spa eller mys i egen stuga med egen terrass? Ska boendet ligga avsides eller nära all service? Via Ylläs sökfunktion för inkvartering hittar du enkelt vad du vill ha. Du kan ta dig till Ylläs med egen bil, ekologiskt med biltåget eller bekvämt med flyg. Läs mer om de olika resealternativen och börja planera din sommarsemester.

Boka nu!

Aktiviteter

Terrängcykling, paddling, fiske, utfärder. Upplev den aktiva naturen i Ylläs och Lappland när den är som bäst! Det finns över 200 km terrängcyklingsrutter i Ylläs.

Ylläs erbjuder vandrare och terrängcyklister på mångsidiga landskap. Ylläs har under de senaste åren satsat särskilt på utvecklingen av cykling året runt. Cykelnätet som börjar i Ylläs består av stigar som passar för alla åldrar och personer med olika kondition. Ylläs naturstigar är också trevliga för familjens minsta. Rutterna tar dig upp till ändlöst vackra utsiktsplatser, där du bland annat kan njuta av Pallastunturi-fjällen, som valts till nationallandskap. I Finlands populäraste nationalpark kan du bevisligen inandas världens renaste luft. Den karga och vackra naturen och växlande terrängen i området skapar utmärkta förhållanden för dagsutfärder, vandringar eller terrängcykling.

Aktiviteter

Friluftsleder

Om du så ger dig ut och vandra eller cykla, är Ylläs elektroniska Ruttsökning ett enkelt sätt att hitta en lämplig led eller rutt för olika aktiviteter. Med olika sökvillkor hittar du garanterat den bästa möjliga leden eller rutten för din naturupplevelse. Du hittar ruttsökningen genom att klicka nedan.

Friluftsleder