Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläs Bike Park - Hissipyöräilyä Ylläksellä

Hissipyöräily on helpompaa kuin ehkä luulitkaan. Idea hissipyöräilyssä on sama kuin talvella laskettelussa: Hissillä ylös tunturiin ja alas pyörällä kurvaillen. Vauhdin voi päättää itse ja eri tasoisia reittejä on vasta-alkajista kokeneille enduro-kuskeille. Hissipyöräily onkin mainio tapa nauttia kesäisestä hiihtokeskuksesta. 

Ylläs Bike Parkin reitit alkavat Yllästunturin huipulta gondolihissin yläasemalta. Ylläs Bike Parkin reitit ovat Suomen pisimpiä, mittaa kaikilla reiteillä on mukavat 2-4 kilometriä. Aiempi maastopyöräilykokemus helpottaa lajissa alkuun pääsemistä, mutta ei ole välttämätöntä. Siniset reitit soveltuvat myös hissipyöräilyä aloitteleville. Haastetta kaipaavat voivat valita vaikeamman reitin punaisista. Puurajan tuntumassa reitit jakaantuvat useammaksi reittivaihtoehdoksi.

Kesällä 2021 rakennetaan lisää sinisten helppoja reittejä lajiin tutustumisen helpottamiseksi.

 

Training Track

Mattohissiltä löytyy Training Track, jossa voi harjoitella alamäkiajoa ja hioa tekniikkaa. Haluamme vastata lajin kasvuun ja kehitykseen. Training Track mahdollistaa myös aloittelijoiden ja pienten lasten tutustumisen lajiin turvallisemmin.

 

Uutta

Kesälle 2021 Ylläksen ja Iso-Syötteen yhteinen Bike Park-kausikortti on myynnissä 15.3.-30.4.2021 verkkokaupoissa. Yhteislipun hinta 188 €.

Kesän 2021 kehityskohteita Ylläksellä ovat Gondolin rinnalle päivittäiseen käyttöön avattava ankkurihissi, sekä uusien sinisten reittien rakentaminen lajiin tutustumisen helpottamiseksi.

Kesällä 2020 Ylläs Bike Parkkiin avattiin uusi Full Enduro -reitti. Alahissiltä rakennettiin siirtymät Reindeer Rally -reitin suuntaan.

 

Aukioloajat

Ylläs Bike Park on avoinna 19.6.-3.10.2021 klo 11-17. Gondolin viimeinen nousu klo 16.45.

Gondoli on avoinna kesäkaudella päivittäin. Kovalla myrskytuulella ja ukonilmalla gondolia ei kuitenkaan voi pyörittää.

Mikäli lumet tunturista eivät sula ajoissa, voi Bike Parkin avaaminen lykkääntyä joillakin päivillä.

 

Ylläs Bike Park kartta ja reitit 2020

Reitit ja kartta

Klikkaa kuva suuremmaksi

Lisätietoja Ylläs Bike Parkista Sport Resort Ylläksen sivuilla.

 

Välinevuokraus

Kaikki pyöräilyyn tarvittavat välineet voit vuokrata Taigan alakerrassa sijaitsevasta HILL Sport Shopista. Tarjolla on Commencal Clash -pyöriä, joten alamäkeä pääsee ajamaan hulppealla kalustolla. Katso hinnasto HILL Sport Shopin nettisivuilta.

Välinevuokraus

 

Ylläs Bike Parkin hinnasto

Hissiliput Ylläs Bike Parkkiin myy gondolin ala-asemalla HILL Sport Shop.

Katso hinnasto