Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläs Bike Park - Hissipyöräilyä Ylläksellä

Haluaisitko viilettää rinteitä alas myös kesäaikaan? Idea hissipyöräilyssä on sama kuin talvella laskettelussa: Hissillä ylös tunturiin ja maastopyörällä alas kurvaillen. Ylläs Bike Parkista löytyy eri tasoisia reittejä ensikertalaisesta aina kokeneemmille enduro-kuskeille – vauhdin saa päättää itse!

Aukioloajat

Ylläs Bike Park on avoinna joka päivä 19.6.-3.10.2021 klo 11-17. Katso ajankohtaisin hissitieto päivittäin Facebookista.

Osta hissilippu Välinevuokraus

 

Näin aloitat hissipyöräilyn

Hissipyöräilyn hurmaan Ylläksellä pääsee kuka tahansa. Omia välineitä hissipyöräilyyn et välttämättä tarvitse, sillä voit vuokrata pyörän ja suojavarusteet Hill Sport Shopista. Tarvitset mukaasi vain rennot, ulkoiluun sopivat vaatteet. Osta hissiliput Ylläs Bike Parkiin verkkokaupasta tai gondolin ala-asemalta HILL Sport Shopista.

Jos laji ei ole vielä tuttu juttu, kannattaa aloittaa Training Trackilta eli harjoitteluradalta. Mattohissin vieressä kurvailevalla Training Trackilla saat ensikosketuksen alamäkiajoon sekä tekniikkaan. Harjoittelurata mahdollistaa myös aloittelijoiden ja pienten lasten tutustumisen lajiin turvallisemmin. Training Trackilla harjoittelun jälkeen voit siirtyä sinisille eli helpoille reiteille. Punaiset eli keskivaativat reitit soveltuvat puolestaan haastetta kaipaaville pyöräilijöille.

Välinevuokraus Osta hissiliput

 

Reitit ja kartta

Ylläs Bike Parkin pisimmät reitit alkavat Yllästunturin huipulta gondolihissin yläasemalta. Ylläs Bike Parkin reitit ovat Suomen pisimpiä, mittaa reiteillä on jopa mukavat 4 kilometriä. Aiempi maastopyöräilykokemus ei ole välttämätöntä, vaikkakin se helpottaa lajissa alkuun pääsemistä.

Klikkaa kartta suuremmaksi

Digitaalinen kartta Trailforksissa

 

 

Aukioloajat

Ylläs Bike Park on avoinna 19.6.-3.10.2021 klo 11-17. Gondolin viimeinen nousu klo 16.45.

Kesällä 2021 pyörii joka päivä kolme hissiä: Gondoli, ankkurihissi ja mattohissi. Kovalla myrskytuulella ja ukonilmalla gondolia ei voi pyörittää, mutta nämä päivät ovat onneksi hyvin harvassa.

Mikäli lumet eivät sula tunturista ajoissa, voi Bike Parkin avaaminen lykkääntyä joillakin päivillä.

 

Uutta kaudelle 2021

Kesällä 2021 pyörii päivittäin kolme hissiä. Gondolin rinnalle päivittäiseen käyttöön avataan ankkurihissi ja alempana pyörii mattohissi.

Kesällä 2021 rakennetaan kaksi uutta sinistä reittiä rakentaminen lajiin tutustumisen helpottamiseksi.

Kesällä 2020 Ylläs Bike Parkkiin avattiin uusi Full Enduro -reitti. Alahissiltä rakennettiin siirtymät Reindeer Rally -reitin suuntaan.

 

Välinevuokraus

Vuokraa kaikki hissipyöräilyyn tarvittavat välineet HILL Sport Shopista. Kesäksi 2021 tulee uudet pyörät! Kaikki tarvittavat suojavarusteet mm. kypärät, paidat, panssarit on myös saatavilla vuokraamosta. Katso hinnasto HILL Sport Shopin nettisivuilta.

Välinevuokraus