Sulje

Sivukartta ja haku

Talvipyöräily

Ylläksellä on loistavat mahdollisuudet harrastaa maastopyöräilyä talvella. Paksupyöräisillä Fatbike-pyörillä voi pyöräillä Ylläksellä ympäri vuoden. Paksu pyörä tekee menosta tasaista ja miellyttävää, vaikka reitti olisikin epätasainen ja pehmeä.

Ylläksellä on huollettuja talvipyöräily/talvikävelyreittejä sekä merkittyjä lumikenkäreittejä. Ajettavaa löytyy sekä aloittelijoille että kokeneemmalle kuskille ja voit polkea muun muassa Kukastunturin huipulle, Yllästunturin puolelta toiselle, suojaisissa metsissä ja kuruissa, Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa - vaihtoehtoja on monia.

Talvipyöräilyreitit ja varusteet

Siirry ostamaan Ylläksen Reitti- ja latupalvelu. Mikäli olet jo hankkinut Ylläksen Reitti- Ja Latupalvelun, siirry kirjautumissivulle tästä. Hinta 10 eur / talvikausi.

Kuten aina talviretkeilyssä, on tärkeää huolehtia tarvittavista varusteista ja oikeasta pukeutumisesta. Moottorikelkkareiteillä ja hiihtoladuilla pyöräileminen on turvallisuussyistä kielletty. Talvipyöräilyyn, talvikävelyyn tai lumikenkäilyyn soveltuvat talvipolut on merkitty sinisillä merkkauskepeillä ja reittien aloituspisteissä on lumikenkäily- ja talvipyöräilysymboli sinisellä tai ruskealla pohjalla.

Otathan huomioon että myös huolletut reitit voivat olla esim. lumipyryn jälkeen pehmeitä ja epätasaisia. Reitit voivat olla osittain kapeita joten huomioithan muut reittien käyttäjät väistämällä ja tarvittaessa taluttamalla pyörää ohitustilanteessa.

Tarkemmat tiedot reiteistä löydät Ylläksen Talviurheilukartasta, joka on ostettavissa paikallisista yrityksistä ja Kellokkaan matkailuinfosta. Kartan hinta on 10€. Kartan tuotto käytetään latujen ja reittien ylläpitoon ja kehittämiseen. Ajankohtaista tietoa reittien kunnosta saat myös Ylläksen pyöräreitit -sivulta.

Muutama reittivinkki talvipyöräilyyn Ylläksellä

Kesängin koukaus

Vuokraa fatbike Äkäslompolon välinevuokraamosta ja suuntaa talvipyöräilyreitille, joka kulkee kuvankauniin Äkäslompolon jään kautta järven itäpuolelle. Täältä reitti jatkuu kohti Kesänkitunturin ja Kellostapulin välissä sijaitsevaa Kesänkijärveä, jonka vierellä tarunhohtoinen metsäpolku kuljettaa pyöräilijän kuuman kaakaon ääreen Kesängin Keitaalle. Tässä vaiheessa matkaa on kertynyt noin viisi kilometriä. Mikäli reidet ei hapota, voit jatkaa kahvilakierrosta kahden kilometrin päässä sijaitsevalle Latvamajalle ja nauttia pyöräilijöiden suosikin, fatbike-lätyn. Takaisin pääset samaa reittiä ja tosikarpaasit voivat jatkaa matkaansa Kesänkitunturin ympäri.

Kahvikeitaan pisto

Vuokraa fatbike Ylläsjärven puolella sijaitsevan Sport Resort Ylläksen alueen välinevuokraamoista ja suuntaa Sport Resortin talvilähtöpaikalle. Talvipyöräilyreitti kulkee Yllästunturin puunrajassa lumisen metsämaiseman keskellä. Metsähallituksen ylläpitämällä Kahvikeitaan laavulla voit nauttia omia eväitä ja tarkkailla siivekkäitä ystäviämme, kuukkeleita. Sport Resortin talvilähtöpaikalta laavulle on noin 1,5 kilometrin pyöräilymatka ja takaisin pääset samaa reittiä.