Sulje

Sivukartta ja haku

Alamäkipyöräilyä Ylläksellä

Alamäkipyöräily on helpompaa kuin ehkä luulitkaan. Idea alamäkipyöräailyssä on aivan sama kuin talvella suksilla tai laudalla. Hissillä ylös tunturiin ja alas pyörällä kurvaillen. Vauhdin tason voi päättää itse ja eri tasoisia alamäkireittejä löytyy samalla tavalla kuin talvisia rinteitäkin. Alamäkipyöräily onkin mainio tapa nauttia kesäisestä hiihtokeskuksesta. 

Ylläs Bike Park

Alamäkipyöräilyyn suunniteltu Ylläs Bike Park löytyy Yllästunturin eteläpuolelta, Sport Resort Ylläksen alueelta. Ylläs Bike Park on avoinna Gondolin aukiolojen mukaisesti päivittäin.

21.6. - 1.9.2019 klo 11:00 - 16:45
2.9. - 29.9.2019  klo 10:00 - 15:45

Huomioithan säävarauksen. Ukkosella tai myrskyllä Gondolia ei valitettavasti voi pyörittää.

Alamäkipyöräilyreitit lähtevät Yllästunturin huipulta, Gondolin yläaseman ja Ylläskammi -ravintolan lähettyviltä. Huipulta lähtee kaksi erilaista reittiä, jotka puurajan kohdalla jakaantuvat useammaksi reittivaihtoehdoksi alas Sport Resort Ylläkselle. Huipulta lähtevä sininen reitti on sopiva alamäkipyöräilyä aloitteleville, mutta haastetta kaipaavat voivat valita vaikeamman punaisella merkityn reitin. Takaisin huipulle pääset helposti pyörän kanssa Gondolihissin kyydillä. Hissiliput Gondoliin voit ostaa Headin Sport Shopista.

Kesän 2019 aikana siniseen reittiin avattiin uusi variaatio puurajan tienoilta. Uusi reittipätkä on aloitteleville kuskeillekin sopiva, mutta vauhteja nostamalla kokenutkin kuski saa ajaa reittiä ihan tosissaan. Myös aivan aloittelijoille ja pienille lapsille saatiin ajettavaa, kun mattohissille avattiin Training Track kesäkaudelle 2019! Lisää tietoja Bike Parkista löydät Sport Resort Ylläksen sivuilta

Hissilippuhinnasto

Hissiliput ladataan etäluettavalle Key Card älykortille. Key Card ei sisälly hissilipun hintaan.

Lipputyyppi Normaali (€) lapset 6-11v,
eläkeläiset ja yli 65v
(€)

 
1 päivä 25 18
3 päivää 55 45
6 päivää 105 85
Kausikortti Ylläs 170 130
Key Card 7 7
     

Välineet

Kaikki pyöräilyyn liittyvät välineet voit vuokrata palvelukeskus Taigan alakerrassa sijaitsevasta Head Sport Shopista. Vuokrahinnaston löydät Head Sport Shopin nettisivuilta.

Saat reittikartan auki isompana klikkaamalla sitä!