Sulje

Sivukartta ja haku

Pyöräily

Maastopyöräily Ylläksellä

Ylläksen maastopyöräilyreitit ovat vaikeusasteeltaan monitasoisia. Ehdottomasti hienoimpia maastopyöräilykokemuksia voi saavuttaa valloittamalla Kukastunturi maastopyörällä. Kuivan kangasmetsän ympäröimä tunturi tarjoaa vauhdikkaita polkuja sekä upeita maisemia. Kesällä 2015 avattiin pitkään odotettu Ylläs-Levi -maastopyöräreitti, joka kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston halki. Kesäkuusta 2017 asti Pallas-Yllästunturin Kansallispuistossa on saanut ajaa merkityillä maastopyöräreiteillä.


Maastopyöräilyreittejä Ylläksellä on yhteensä 200km. Reitit ja niiden vaativuustasot näet Ylläksen maastopyöräreittikartasta, jota myydään kesä- ja syysaikaan paikallisissa yrityksissä sekä Luontokeskus Kellokkaan matkailuinfossa.

Lähdetpä sitten patikoimaan, hiihtämään tai pyöräilemään, Ylläksen sähköinen Reittihaku on kätevä tapa löytää sopiva reitti eri aktiviteeteille. Siirry tästä Ylläksen reittihakuun!

Ylläs Bike Park

Alamäkipyöräilyyn suunniteltu Ylläs Bike Park löytyy Yllästunturin eteläpuolelta, Sport Resort Ylläksen alueelta. DH-pyöräilyn parissa pääset nauttimaan vauhdin huumasta myös kesäaikaan!


Alamäkipyöräilyreitit lähtevät Yllästunturin huipulta, Gondolin yläaseman ja Ylläskammi -ravintolan lähettyviltä. Huipulta lähtee kaksi erilaista reittiä, jotka puurajan kohdalla jakaantuvat useammaksi reittivaihtoehdoksi alas Sport Resort Ylläkselle. Huipulta lähtevä sininen reitti on sopiva alamäkipyöräilyä aloitteleville, mutta haastetta kaipaavat voivat valita punaisen, vaikeamman, reitin. Takaisin huipulle pääset helposti pyörän kanssa Gondolihissin kyydillä. Hissiliput Gondoliin ja vuokrapyörät löydät Headin Sport Shopista.

Ylläksen Bike Park avoinna gondolin aukiolojen mukaan:
21.6. -  1.9.2019 klo 11:00 - 17:00
2.9. - 29.9.2019  klo  10:00 - 16:00
Huom. säävaraus

Pyörien vuokraus ja huolto

Ylläksen alueella on useita välinevuokraamoita, jotka vuokraavat maastopyöriä ja paksurenkaisia fatbike-pyöriä. Välinevuokraamoista saat myös apua pyörien huoltoon ja pesuun tarpeen vaatiessa. Osa välinevuokraamoista järjestää opastettuja maastopyöräretkiä joissa voi oppia maastopyöräilyn perusteet tai tutustua uusiin reitteihin turvallisesti paikallisoppaan kanssa.

Tutustu tästä Ylläksen majoitustarjontaan!

Talvipyöräily Ylläksellä

Ylläksellä on loistavat mahdollisuudet harrastaa maastopyöräilyä talvella. Paksupyöräisillä Fatbike-pyörillä voi pyöräillä Ylläksellä ympäri vuoden. Paksu pyörä tekee menosta tasaista ja miellyttävää, vaikka reitti olisikin epätasainen ja pehmeä.

Ylläksellä on huollettuja talvipyöräily/talvikävelyreittejä sekä merkittyjä lumikenkäreittejä. Ajettavaa löytyy sekä aloittelijoille että kokeneemmalle kuskille ja voit polkea muun muassa Kukastunturin huipulle, Yllästunturin puolelta toiselle, suojaisissa metsissä ja kuruissa, Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa - vaihtoehtoja on monia.

Lue lisätietoa Talvipyöräilystä Ylläksellä.

Pyöräilypalveluita tarjoavat yritykset