Sulje

Sivukartta ja haku

Suomen parhaat pyöräilymaastot

Ylläs ja seitsemän tunturia tarjoavat mahtavat puitteet pyöräilylle niin talvella kuin kesälläkin. Saman asian totesi myös yleisöraati, joka valitisi Ylläksen vuoden 2019 parhaaksi maastopyöräilyretkikohteeksi.

Kesällä Pallas-Yllästunturin kansallispuisto mahdollistaa huimat maastopyöräilyreitit tunturin huipulta aarnimetsän siimekseen. Ylläs on ehdottomasti maastopyöräilijöiden paratiisi, olit sitten aloittelija tai kokenut polkija. Maastopyöräreittejä Ylläksellä on jopa 200km, joista suurin osa kulkee kansallispuistossa.

Alamäkipyöräily on kesän ehdoton kohokohta kaikille vauhtipäille. Ylläksen huipulta lähtevissä reiteissä on valintaa niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijälle ja takaisin huipuille pääset kätevästi gondolin avustuksella. 

Talvella Ylläksellä voi pyöräillä huolletuilla talvipoluilla, joita oli vuonna 2019 jopa 100km. Vuokraa allesi läskipyörä joko luomuna tai sähköllä ja hurauta talviseen tunturiin. Talvipolut kulkevat usean latukahvilan kautta, joten voit lämmitellä kahvikupin ja keittolounaan äärellä.

Kuinka päästä pyöräilemään?

1. Valitse alta mieleisesi pyöräilymuoto ja lue lisää eri mahdollisuuksista.

2. Vuokraa pyörä sinun tarpeisiisi. Katso pyörävuokraamot täältä

3. Osta pyöräreittikartta alueen yrityksistä tai vieraile luontokeskus Kellokkaan matkailuinfossa. Talvipyöräilykartan voit ostaa myös sähköisenä, jolloin saat reaaliaikaisen tiedon reittien kunnosta.

4. Nauti vauhdin huumasta ja maailman puhtaimmasta ilmasta.