Sulje

Sivukartta ja haku

Perheiden ja lasten Ylläs

Leikkikentät

Leikki on lapsen työtä. Lasten lomapäiviin saat vaihtelua käymällä välillä leikkipaikoilla. Ylläsjärvellä leikkipaikkoja on Eelin kaupalla, koululla ja Iso-Ylläksen rinnekeskuksessa. Äkäslompolossa leikkipaikka löytyy Ylläs Ski Resortilta, Mailan Putiikin pihalta, Jounin Kaupalta ja Helukan asuinalueelta.

Ylläsjärven lähiliikunta- ja toimintapuisto sekä pyöräilyyn sopiva harjoituspaikka pumptrack sijaitsevat järven rannalla, Eelin kaupan vieressä. Puisto on avoin kaikille ja sieltä löytyy mm. leikki- ja liikuntavälineitä, monitoimikenttä hiekkatekonurmella sekä laavu tulipaikkoineen ja laituri. Polttopuita voi ostaa Eelin kaupalta. Monitoimikentällä voi pelata erilaisia pallopelejä esim. jalkapalloa, sählyä tai koripalloa ja sporttiryhmässä voi tehdä mm. vatsa- ja selkälihasliikkeitä, leuanvetoa ja venyttelyjä.  Leikkivälineitä ovat mm. linnunpesäkeinu, vaijeriliuku, liukumäet ja kiipeilytelineet. Ylläsjärven kyläyhdistyksen soutuvene ja kelluntaliivit ovat vapaasti käytettävissä rannassa. Puisto on käytössä talvellakin, mikäli lumiolosuhteet sen sallivat. Laavua voi käyttää ympäri vuoden.

Retkeily lasten kanssa

Ylläksen luontopolut ovat myös perheen pienimpien makuun. Ehdoton suosikki Äkäslompolossa on Varkaankuru ja sinne vievä Velhon polku, jonka pitkoksilla ja portaikoissa matka tahtoo taittua välillä turhankin vauhdikkaasti. Puolessa välissä tunnelmallinen tankkaustauko Varkaankurun kodalla. Ja taas mennään! Ylläsjärvellä retkielämän makuun perheen pienten kanssa pääsee Kahvikeitaan laavulla.