Sulje

Sivukartta ja haku

Perheiden ja lasten Ylläs

Leikkikentät

Leikki on lapsen työtä. Lasten lomapäiviin saat vaihtelua käymällä välillä leikkipaikoilla. Ylläsjärvellä leikkipaikkoja on Eelin kaupalla ja Iso-Ylläksen rinnekeskuksessa. Äkäslompolossa leikkipaikka löytyy puolestaan koululta ja Mailan Putiikin pihalta.

Ylläksellä on Ylläsjärven lähiliikunta- ja toimintapuisto Eelin kaupan vieressä. Puisto on avoin kaikille ja sieltä löytyy mm. leikki- ja liikuntavälineitä sekä monitoimikenttä hiekkatekonurmella sekä laavu tulipaikkoineen ja laituri. Polttopuita voi ostaa Eelin kaupalta. Monitoimikentällä voi pelata erilaisia pallopelejä esim. jalkapalloa, sählyä tai lentopalloa ja sporttiryhmässä voi tehdä mm. vatsa- ja selkälihasliikkeitä, leuanvetoa, venyttelyjä.  Leikkivälineitä ovat mm. linnunpesäkeinu, liukumäet ja kiipeilytelineet. Puisto on käytössä talvellakin, mikäli lumiolosuhteet sen sallivat. Laavua voi käyttää ympäri vuoden.

Retkeily lasten kanssa

Ylläksen luontopolut ovat myös perheen pienimpien makuun. Ehdoton suosikki Äkäslompolossa on Varkaankuru ja sinne vievä Velhon polku, jonka pitkoksilla ja portaikoissa matka tahtoo taittua välillä turhankin vauhdikkaasti... Puolessa välissä tunnelmallinen tankkaustauko Varkaankuru kodalla. Ja taas mennään! Ylläsjärvellä retkielämän makuun perheen pienten kanssa pääsee Kahvikeitaan laavulla.