Sulje

Sivukartta ja haku

Retkeile helpoilla luontopoluilla ja Suomen kauneimmilla tuntureilla

Retkeile merkittyjä reittejä ja seuraa luontopolkujen tarinoita. Ylläkseltä löytyy sopivia reittejä jokaiselle kulkijalle. Patikoidessa ihminen on perusasioiden äärellä - vaikuttava tunturimaisema, hiljaisuus, linnun laulu, metsän tuoksu ja kenkien rapina. Retkieväät maistuvat paljon paremmilta luonnossa ja erämaakahviloiden pullat tuoksuvat kutsuvasti patikkareissun lomassa. Vaelluspäivän päätteeksi lämmin sauna ja pehmeä sänky ovat suoranaista luksusta. 

Varaa opastettu retki Osta kartta

 

Tule retkelle tunturimaisemiin!

Ylläkseltä aloitat retken Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon seitsemän tunturin maisemiin. Ylläksellä on retkeilyreittejä ja luontopolkuja helposta sorapolusta pieniin metsäpolkuihin ja rakkakivikkoon. Osa reiteistä on esteettömiä, osa taas kysyy todellista vaellusluonnetta. Perheille suunnattuja lyhempiä luontopolkuja on lukuisia. Solmi kengät ja suuntaa tunturiin porojen seuraksi. 

Varaa opastettu retki

Näin aloitat retkeilyn Ylläksellä

  1. Valitse Ylläksen reiteistä sinulle sopiva retkeilyreitti tai luontopolku
  2. Osta kesäretkeilykartta alueen yrityksistä tai Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan matkailuinfossa
  3. Pue säänmukaiset vaatteet ja ota mukaan evästä
  4. Nauti tunturimaisemista ja maailman puhtaimmasta ilmasta

 

Syystä Suomen suosituin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemaa hallitsee sata kilometriä pitkä tunturiketju. Suomen vanhimpia retkeilyreittejä kulkiessa ihastut taigametsiin, valloitat tunturin huipun toisensa jälkeen ja koet elävät tunturikylät. Reitit vievät henkeäsalpaaville näköalapaikoille, joilta voit ihastella muun muassa kansallismaisemaksi valittua Pallastunturia. Suomen suosituimmassa kansallispuistossa hengität tutkitusti maailman puhtainta ilmaa.

Aivan Ylläksen matkailukeskuksen vierestä alkava kansallispuisto on kooltaan Suomen kolmanneksi suurin ja Suomen suosituin kansallispuisto. Suurin osa Ylläksen alueen kesäreiteistä ja hiihtoladuista kulkeekin kansallispuiston jylhissä tunturimaisemissa. Reittejä on tarjolla niin vastikään retkeilyharrastuksen aloittaneille, perheille kuin kokeneemmillekin vaeltajille - Ylläkseltä voit tehdä päiväretkiä ja aloittaa myös pidempiä vaelluksia esimerkiksi kohti Pallasta.

Kansallispuiston verkkosivut

 

Retkietiketti

  • Kunnioita luontoa
  • Suosi merkittyjä reittejä
  • Leiriydy vain sallituille paikoille
  • Tee tulet vain sallituille paikoille
  • Älä roskaa

Lue lisää (Luontoon.fi)

 

Reittimerkit

Suositellut kävelyreitit on merkitty vihreillä opasteviitoilla jokaiseen risteykseen. Viitassa lukee reitin nimi ja kokonaispituus. Jatka matkaa viitan osoittamaan suuntaan.

 

Kaipaatko lisää tietoa?

Lisää retkeilyreiteistä ja nähtävyyksistä voit kysyä Ylläksen matkailuinfosta. Soita, laita sähköpostia tai tule käymään Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa.

Patikointi

Kahvilat