Sulje

Sivukartta ja haku

Patikoi luontopoluilla ja vaella tunturissa

Anna vaelluskenkien kuljettaa. Patikoi merkittyjä reittejä, seikkaile tunturinhuipulla tai seuraa luontopolkujen tarinoita; Ylläkseltä löytyy reittejä jokaiselle kulkijalle. Patikoidessa ihminen on perusasioiden äärellä. Linnun laulu, metsän tuoksu ja sorapolun rapina vaelluskenkien alla. Retkieväät maistuvat paljon paremmilta nuotion äärellä ja latukahviloiden pullat tuoksuvat kutsuvasti patikkareissun lomassa. Lämmin sauna ja pehmeä sänky ovat suoranaista luksusta pitkän vaelluspäivän päätteeksi. 

Ylläs sijaitsee aivan Pallas-Yllästunturin kupeessa seitsemän tunturin ympäröimänä. Ylläksellä reittejä ja luontopolkuja löytyy joka lähtöön; rakkakivikosta suomaastoon ja sorapolusta pieniin metsäreitteihin. Osa reiteistä on esteettömiä ja osa reiteistä kysyy todellista vaellusluonnetta. Perheille suunnattuja lyhempiä luontopolkuja on lukuisia. Sido vaelluskengät tiukalle ja suuntaa tunturiin porojen seuraksi. 

Mistä aloittaa?

1. Käytä Ylläksen reittihakua löytääksesi juuri sinulle sopivat luontopolut ja vaellusreitit. 

2. Osta vaelluskartta alueen yrityksistä tai vieraile luontokeskus Kellokkaan matkailuinfossa

3. Pue säänmukaiset vaatteet sekä hyvät eväät.

 

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemaa hallitsevat tunturit muodostavat lähes sata kilometriä pitkän ketjun. Suomen vanhimpia vaellusreittejä kulkiessa ihastut taigametsiin, valloitat huipun toisensa jälkeen ja koet elävät tunturikylät. Reitit ohjaavat henkeäsalpaaville näköalapaikoille, joilta voit ihastella muun muassa kansallismaisemaksi valittuja Pallastuntureita. Suomen suosituimmassa kansallispuistossa hengität tutkitusti maailman puhtainta ilmaa. 

Aivan Ylläksen matkailukeskuksen vierestä avautuva puisto on mittasuhteiltaan Suomen kolmanneksi suurin. Suurin osa Ylläksen alueen kesäreiteistä ja laduista risteileekin kansallispuiston jylhissä maisemissa. Reittejä on tarjolla niin vastikään retkeilyharrastuksen aloittaneille, perheille kuin kokeneemmillekin vaeltajille. Ylläkseltä voit aloittaa pidempiä vaelluksia ja tehdä päiväretkiä eri reiteille kansallispuiston maisemissa.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lisää maastopyöräilyreiteistä voit kysyä Ylläksen matkailuinfosta. Soita, laita meille sähköpostia tai tule käymään Luontokeskus Kellokkaassa.