Sulje

Sivukartta ja haku

Talvireitit

Talvireitit

Merkityt talvipolut ja lumikenkäreitit löydät Ylläksen Talviurheilukartasta. Talviurheilukarttaan sinisillä palloilla merkityt talvipolut on säännöllisesti huollettuja moottorikelkalla ja lanalla. Talvipolkujen huoltoa voi seurata reaaliaikaisesti Ylläksen Reitti- ja Latupalvelusta, joka on ostettavissa Ylläksen Online Shopista. Talvipoluilla voi sekä kävellä että pyöräillä. Merkittyjä lumikenkäreittejä ja talvipolkuja löydät Ylläkseltä niin Äkäslompolon kuin Ylläsjärvenkin puolelta. Talviurheilukartasta näet reittien korkeuserot ja niiden perusteella voit päätellä hieman reitin vaatimustasosta. Ylläksen Talviurheilukartan voit ostaa paikallisista yrityksistä. Sekä sähköisen että paperisten karttojen tuotto käytetään reittien huoltoon ja kehittämiseen.

Äkäslompolon reitit

Elämänluukku 3 km

Elämänluukussa on oma noin kolmen kilometrin pituinen reitti kierrellen rinteessä ja jokivarren maastossa. Varmuudella mukava saunalenkki Elämänluukun vieraille.

Karilan Navettagalleria – Elämänluukku 7 km

Karilan Navettagallerialta Kukastunturin kautta Elämänluukkuun tai toisin päin noin seitsemän kilometriä pitkä reitti kulkee Kukastunturin rinnettä vaihdellen ylös ja alas. Matkan pituuden ja korkeuserojen johdosta tämä on haasteellinen reitti kokeneellekin lumikenkäilijälle.

Äkäslompolo – Kuertunturi 4 km

Jounin kaupalta Kuertunturin huipulle sijoittuva reitti on pituudeltaan noin neljä kilometriä. Reitti kulkee Äkäslompolon jäällä Kolari-Muonion tien yli Laurin kappelin vierestä nousten Kuertunturin alarinteitä haasteellisille ylärinteille ja tunturin laelle. Huipulla olet saavuttanut Ylläksen korkeimman vaellusreittikohdan, Kuertunturin huipun (445 m).

Äkäslompolo – Kesängin Keidas 5 km

Reitti on jatkoa Kuertunturi – Äkäslompolo -reitille. Matkaa Kesängin Keitaalle tai Kesänkijärven laavulle tulee hieman alle viisi kilometriä tai yli kuusi kilometriä riippuen siitä kumpaa puolta Kesänkijärven haluaa kiertää. Reitti kulkee Kesänkijoen vartta. Huom! Hiljaiset ja tarkkasilmäiset lumikenkäkävelijät saattavat bongata saukon!

Konijänkän Kotieläinpuisto 3 km

Konijängältä pääset maastollisesti hieman helpompaa reittiä Iso-Kaupinjärven laavulle ja takaisin. Suhteellisen tasaiselle reitille kertyy mittaa noin kolme kilometriä.

Ylläs Ski Resort Äkäslompolo 1 km

Ylläs Ski Resortin parkkipaikan sisääntulon kupeesta lähtee noin kilometrin mittainen reitti Aurinko Expressin hissiasemalle.

Velhonkota 2 km

Velhonkodalta lähtee noin kahden kilometrin pituinen rengasreitti, joka myötäilee Äkäsjokivartta.

Elämänluukku - Peurakaltio 5,5km

Uusi lumikenkäreitti Elämänluukun ja Peurakaltion väliin on avattu. Reitti kulkee Äkässaivon upeiden maisemien kautta.

Äkäsmylly - Hotelli Äkäskero 7km

Uutuutena myös reitti Äkäsmyllyltä Hotelli Äkäskerolle.

Ylläsjärven reitit

Ylläsjärvi - Pikkulaki 7,5 km

Ylläsjärven kylältä Eelin kaupalta lähtee reitti Aurinkotuvalle. Matkaa tasaisessa maastossa kertyy noin kolme kilometriä. Reitti jatkuu Palovaaraan, minne matkaa kertyy vajaa kilometri. Tähän ei reitti vieläkään pääty, ja voit jatkaa matkaa noin kaksi ja puoli kilometriä Ylläsjärven alarinteen parkkipaikalle tai Pikkulaen päälle noin kolme ja puoli kilometriä.

Sport Resort Ylläs – Kahvikeitaan laavu 1,5 km 

Reitti on noin puolentoista kilometrin mittainen mukaillen tunturin rinnettä, josta avautuu kauniit näköalat Ylläsjärven kylälle.