Sulje

Sivukartta ja haku

Retkeile luontopoluilla ja vaella tunturissa

Retkeile merkittyjä reittejä tai seuraa luontopolkujen tarinoita. Ylläkseltä löytyy reittejä jokaiselle kulkijalle. Patikoidessa ihminen on perusasioiden äärellä. Linnun laulu, metsän tuoksu ja kenkien rapina. Retkieväät maistuvat paljon paremmilta luonnossa ja erämaakahviloiden pullat tuoksuvat kutsuvasti patikkareissun lomassa. Lämmin sauna ja pehmeä sänky ovat suoranaista luksusta pitkän vaelluspäivän päätteeksi. 

 

Retkeilyä tunturimaisemissa

Ylläs sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston eteläpäässä seitsemän tunturin ympäröimänä. Ylläksellä on retkeilyreittejä ja luontopolkuja helposta sorapolusta pieniin metsäpolkuihin ja rakkakivikkoon. Osa reiteistä on esteettömiä, osa taas kysyy todellista vaellusluonnetta. Perheille suunnattuja lyhempiä luontopolkuja on lukuisia. Sido vaelluskengät tiukalle ja suuntaa tunturiin porojen seuraksi. 

Varaa opastettu retki

 

Näin aloitat retkeilyn Ylläksellä

  1. Valitse Ylläksen reiteistä sinulle sopiva retkeilyreitti tai luontopolku. 
  2. Osta kesäretkeilykartta alueen yrityksistä tai Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan matkailuinfossa
  3. Pue säänmukaiset vaatteet ja ota mukaan evästä.
  4. Nauti maisemista ja maailman puhtaimmasta ilmasta

 

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemaa hallitsee sata kilometriä pitkä tunturiketju. Suomen vanhimpia retkeilyreittejä kulkiessa ihastut taigametsiin, valloitat tunturinhuipun toisensa jälkeen ja koet elävät tunturikylät. Reitit vievät henkeäsalpaaville näköalapaikoille, joilta voit ihastella muun muassa kansallismaisemaksi valittua Pallastunturia. Suomen suosituimmassa kansallispuistossa hengität tutkitusti maailman puhtainta ilmaa. 

 

Aivan Ylläksen matkailukeskuksen vierestä alkava kansallispuisto on kooltaan Suomen kolmanneksi suurin ja Suomen suosituin kansallispuisto. Suurin osa Ylläksen alueen kesäreiteistä ja hiihtoladuista kulkeekin kansallispuiston jylhissä tunturimaisemissa. Reittejä on tarjolla niin vastikään retkeilyharrastuksen aloittaneille, perheille kuin kokeneemmillekin vaeltajille - Ylläkseltä voit tehdä päiväretkiä ja aloittaa myös pidempiä vaelluksia esimerkiksi kohti Pallasta.

Kansallispuiston verkkosivut

 

Retkietiketti

 

Kaipaatko lisää tietoa?

Lisää retkeilyreiteistä ja nähtävyyksistä voit kysyä Ylläksen matkailuinfosta. Soita, laita sähköpostia tai tule käymään Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa.

Patikointi

Kahvilat

Latukahvilat