Sulje

Sivukartta ja haku

Patikoi luontopoluilla ja vaella tunturissa

Anna vaelluskenkien kuljettaa. Patikoi merkittyjä reittejä, seikkaile tunturinhuipulla tai seuraa luontopolkujen tarinoita; Ylläkseltä löytyy reittejä jokaiselle kulkijalle. Patikoidessa ihminen on perusasioiden äärellä. Linnun laulu, metsän tuoksu ja sorapolun rapina vaelluskenkien alla. Retkieväät maistuvat paljon paremmilta nuotion äärellä ja erämaakahviloiden pullat tuoksuvat kutsuvasti patikkareissun lomassa. Lämmin sauna ja pehmeä sänky ovat suoranaista luksusta pitkän vaelluspäivän päätteeksi. 

Ylläs sijaitsee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston eteläpäässä seitsemän tunturin ympäröimänä. Ylläksellä on retkeilyreittejä ja luontopolkuja rakkakivikosta suomaastoon ja sorapolusta pieniin metsäpolkuihin. Osa reiteistä on esteettömiä, osa taas kysyy todellista vaellusluonnetta. Perheille suunnattuja lyhempiä luontopolkuja on lukuisia. Sido vaelluskengät tiukalle ja suuntaa tunturiin porojen seuraksi. 

Näin aloitat retkeilyn Ylläksellä

1. Katso Ylläksen reittihausta sinulle sopiva retkeilyreitti tai luontopolku. 

2. Osta kesäretkeilykartta alueen yrityksistä tai Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan matkailuinfossa

3. Pue säänmukaiset vaatteet ja ota mukaan evästä.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemaa hallitsevat tunturit muodostavat lähes sata kilometriä pitkän ketjun. Suomen vanhimpia retkeilyreittejä kulkiessa ihastut taigametsiin, valloitat tunturinhuipun toisensa jälkeen ja koet elävät tunturikylät. Reitit vievät henkeäsalpaaville näköalapaikoille, joilta voit ihastella muun muassa kansallismaisemaksi valittuja Pallastuntureita. Suomen suosituimmassa kansallispuistossa hengität tutkitusti maailman puhtainta ilmaa. 

Aivan Ylläksen matkailukeskuksen vierestä alkava kansallispuisto on kooltaan Suomen kolmanneksi suurin. Suurin osa Ylläksen alueen kesäreiteistä ja hiihtoladuista kulkeekin kansallispuiston jylhissä tunturimaisemissa. Reittejä on tarjolla niin vastikään retkeilyharrastuksen aloittaneille, perheille kuin kokeneemmillekin vaeltajille. Ylläkseltä voit tehdä päiväretkiä eri reiteille kansallispuiston maisemissa ja aloittaa pidempiä vaelluksia.

Kansallispuiston verkkosivut

Kaipaatko lisää tietoa?

Lisää retkeilyreiteistä ja nähtävyyksistä voit kysyä Ylläksen matkailuinfosta. Soita, laita sähköpostia tai tule käymään Yllästunturin luontokeskus Kellokkaassa.

Patikointi

Kahvilat

Latukahvilat