Sulje

Sivukartta ja haku

Moottorikelkkailua Lapin erämaassa

Jos kaipaat lomaasi hieman lisää vauhtia, niin moottorikelkkailu voi olla juurikin se juttu. Nauti Lapin erämaasta ja tykkylumisista puista, ohi vilahtavista jänkistä ja tuntureilta aukeavista maisemista. Pysähdy reitin varrella akahville tai kaakaolle tai hurauta Ylläksen huipulle lounaalle. Ylläkseltä löytyy laaja huollettu kelkkareitistö ja lukuisat palvelut reittien varrella, jotka takaavat unohtumattoman kokemuksen. Muistathan noudattaa yleisiä kelkkailuohjeita ja tieliikennelakia. Merkittyjen reittien ulkopuolella saa ajaa vain maanomistajan luvalla. Varaa kelkkaretki paikallisen oppaan kanssa ja pääset tutustumaan Ylläksen parhaisin paloihin.

Varaa moottorikelkkasafari

Mikäli opastettu retki ei ole sinun juttusi, voi kelkkailemaan suunnata myös omin päin. Ylläkseltä löytyy yhteensä 410 km moottorikelkkareittejä, joista 300 km on hoidettuja. Merkityt moottorikelkkareitit löydät Ylläksen moottorikelkkakartasta. Perinteisen paperisen kartan voi ostaa alueen yrityksistä tai Luontokeskus Kellokkaan matkailuinfosta. Moottorikelkkareittien huoltoa voi seurata reaaliaikaisesti Ylläksen Reitti- ja Latupalvelusta, josta näkee myös hyvin kartalta koko talviverkoston.

Osta moottorikelkkakartta

Ylläsjärvellä moottorikelkkareitti kulkee järveltä ajettaessa kylän palvelujen läpi ja reitin varrelta löytyy mm. kauppa, tankkausasema, kahvila ja ravintoloita sekä majoituspalveluita ja latukahvila. Reitti kulkee myös Sport Resort Ylläksen palveluiden kautta Yllästunturin huipulle, josta löytyy kahvila ja ravintola.

Äkäslompolon moottorikelkkareitin lähtöpisteen läheisyydessä, Martinsaarentiellä sijaitsee moottorikelkoille ja kelkkakärryille soveltuva parkkipaikka. Huomiothan että Äkäslompolojärvi on rauhoitettu kelkkailulta kokonaan. Virallinen kelkkareitti Äkäslompolossa päättyy sivulantielle, josta on pisto Jounin Kaupan tankkauspisteelle. 

Moottorikelkkaillessa tulee noudattaa tieliikenne lakia ja kelkkailu merkittyjen reittien ulkopuolella vaatii aina maanomistajan luvan. Ylläs-Pallastunturin kansalalispuistossa kelkkailu on kieletty.

Alta löydät listana paikallisista ohjelmapalveluyrityksistä, jotka vuokraavat moottorikelkkoja tunnin kokeiluun tai vaikka koko viikoksi. Muistathan varata kelkan ajoissa, jotta et jää ilman.