Sulje

Sivukartta ja haku

Moottorikelkkailu

Ylläkseltä löytyy yhteensä 410 km moottorikelkkareittejä, joista 300 km on hoidettuja. Ylläksen ohjelmapalveluyrittäjät tarjoavat monenlaisia kelkkasafareita lähelle ja kauas. Voit lähteä seikkailemaan Ylläksen moottorikelkkareiteille myös itsenäisesti vuokrakelkalla. Paikalliset ohjelmapalveluyritykset vuokraavat moottorikelkkoja tunnin kokeiluun tai vaikka koko viikoksi.

Koko Ylläksen alueen kelkkareitistön näet Ylläksen Moottorikelkkakartasta, jota myydään paikallisissa yrityksissä. Sähköisestä Ylläksen Reitti- ja Latupalvelusta näet reittien lisäksi myös reaaliaikaisen kunnossapidon seurannan, reittien varrella olevien palvelupisteiden aukioloajat sekä Ylläksen talvipolut ja ladut. Sekä sähköisen että paperisen kartan tuotto käytetään lyhentämättömänä reittien ylläpitoon ja kehittämiseen.

Äkäslompolossa kelkkareitille pääsee kätevästi ainakin majoittuessasi Lapland Hotel Ylläskaltiossa, Kuerkievarissa ja Ylläksen Yöpuussa. Äkäslompolon moottorikelkkareitin lähtöpisteen läheisyydessä, Martinsaarentiellä sijaitsee moottorikelkoille ja kelkkakärryille soveltuva parkkipaikka. Huomiothan että Äkäslompolojärvi on rauhoitettu kelkkailulta kokonaan. Virallinen kelkkareitti Äkäslompolossa päättyy sivulantielle, josta on pisto Jounin Kaupan tankkauspisteelle.