Sulje

Sivukartta ja haku

Moottorikelkkailua Lapin erämaassa

Jos kaipaat lomaasi hieman lisää vauhtia, niin moottorikelkkailu voi olla juurikin se juttu. Nauti Lapin erämaasta ja tykkylumisista puista, ohi vilahtavista jänkistä ja tuntureilta aukeavista maisemista. Pysähdy reitin varrella kahville tai kaakaolle, tai hurauta Ylläksen huipulle lounaalle.

Varaa moottorikelkkasafari Ylläksellä

Ylläksellä on laaja huollettu moottorikelkkareitistö. Lukuisat palvelut reittien varrella takaavat unohtumattoman kokemuksen. Varaa kelkkaretki paikallisen oppaan kanssa ja pääset tutustumaan Ylläksen parhaisin paloihin.

Muistathan noudattaa yleisiä kelkkailuohjeita ja tieliikennelakia. Moottorikelkkailu merkittyjen reittien ulkopuolella on kielletty. Moottorikelkkareiteillä saa liikkua vain moottorikelkalla, kävely ym. kielletty.

 

Reitit ja kartat

Mikäli opastettu retki ei ole sinun juttusi, voit moottorikelkkailla myös omin päin. Ylläkseltä on 410 km merkittyjä moottorikelkkareittejä, joista 300 km on hoidettuja. Katso moottorikelkkareitit Ylläksen reitti- ja latupalvelusta.

Ostamalla Ylläksen reitti- ja latupalvelun näet mitkä moottorikelkkareitit ovat auki ja reittien huollon reaaliaikaisesti.

Paperisen moottorikelkkakartan voi ostaa alueen yrityksistä tai matkailuinfosta Yllästunturin luontokeskus Kellokkaasta.

Osta Ylläksen moottorikelkkakartta

 

Palvelut reittien varrella

Ylläsjärvellä moottorikelkkareitti kulkee Ylläsjärven kylän palveluiden kautta. Reitin varrelta on mm. ruokakauppa, tankkausasema, kahvila ja ravintoloita sekä majoituspalveluita ja latukahvila. Moottorikelkkareitti vie myös Sport Resort Ylläksen palveluiden kautta Yllästunturin huipulle 719 metrin korkeuteen, jossa on kahvila ja ravintola.

Huomaa että Äkäslompolojärvellä moottorikelkkailu on kielletty. Virallinen kelkkareitti Äkäslompolossa päättyy Sivulantielle, josta on pisto Jounin Kaupan tankkauspisteelle.

 

Moottorikelkkailijan muistilista

Moottorikelkkaillessa Ylläksen alueelle on syytä muistaa seuraavat asiat:

Kelkkareittien sijoittelu on sovittu yhteistyössä matkailuelinkeinon kanssa. Luvaton kelkkailu reittien ulkopuolella aiheuttaa haittaa maanomistajille sekä etenkin poronhoidolle. Reiteiltä poikkeaminen aiheuttaa porojen katoamisia, petovahinkoja ja aiheuttaa poronhoitajille ylimääräisiä kustannuksia kun jälkiä pitkin harhailevia poroja joudutaan kokoamaan uudestaan. Vuosittain paimennustokissa tapahtuu useita ulkopuolisten kelkkailijoiden aiheuttamia vahinkoja kuten porojen jalkojen katkomisia ja keskenmenoja.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa moottorikelkkailu on kielletty.

Lataa ja tulosta moottorikelkkailijan muistilista (PDF)

 

Vuokraa moottorikelkka

Alta näet Ylläksellä moottorikelkkoja vuokraavat yritykset. Vuokraa kelkka tunnin kokeiluun tai vaikka koko viikoksi. Muistathan varata kelkan ajoissa, jotta et jää ilman.