Sulje

Sivukartta ja haku

Moottorikelkkailua Lapin erämaassa

Jos kaipaat lomaasi hieman lisää vauhtia, niin moottorikelkkailu voi olla juurikin se juttu. Nauti Lapin erämaasta ja tykkylumisista puista, ohi vilahtavista jänkistä ja tuntureilta aukeavista maisemista. Pysähdy reitin varrella kahville tai kaakaolle, tai hurauta Ylläksen huipulle lounaalle.

Varaa moottorikelkkasafari Osta kartta

Ylläksellä on laaja, huollettu moottorikelkkareitistö. Lukuisat palvelut reittien varrella takaavat unohtumattoman kokemuksen. Varaa kelkkaretki paikallisen oppaan kanssa niin opas vie sinut tutustumaan Ylläksen parhaisin paikkoihin.

Muistathan noudattaa yleisiä kelkkailuohjeita sekä tieliikennelakia. Moottorikelkkailu merkittyjen reittien ulkopuolella on kielletty. Moottorikelkkareiteillä saa liikkua vain moottorikelkalla - kävely ym. kelkkareiteillä on kielletty.

 

Reitit ja kartat

Mikäli opastettu retki ei ole sinun juttusi, voit moottorikelkkailla myös omin päin. Ylläksellä on 410 km merkittyjä moottorikelkkareittejä, ja näistä noin 300 km on hoidettuja. Katso moottorikelkkareitit Ylläksen moottorikelkkakartasta.

Ylläksen lähireitit hoidetaan kahdesti viikossa. Ostamalla Ylläksen sähköisen moottorikelkkakartan näet mitkä moottorikelkkareitit ovat auki ja milloin ne on viimeksi hoidettu.

Osta Ylläksen moottorikelkkakartta

Paperisen moottorikelkkakartan voi ostaa alueen yrityksistä tai matkailuinfosta Yllästunturin luontokeskus Kellokkaasta.

 

Palvelut reittien varrella

Ylläsjärvellä moottorikelkkareitti kulkee Ylläsjärven kylän palveluiden kautta. Reitin varrelta on mm. ruokakauppa (K-mrket Eelin Kauppa), huoltoasema (SEO Ylläsjärvi), kahvila ja ravintoloita, majoituspalveluita ja erämaakahvila. Moottorikelkkareitti vie myös Ylläs Ski Resort Ylläsjärven palveluiden kautta Yllästunturin huipulle 719 metrin korkeuteen, jossa on Gondol Pizza ja kahvila-ravintola Ylläskammi 718.

Äkäslompolossa kelkkareitti alkaa/päättyy Sivulantielle, josta on pisto K-Market Jounin Kaupalle ja huoltoasemalle. Sivulantien varressa on ravintoloita, kahviloita, hotelleita ja muuta majoitusta, kelkkavuokraamoita ja safariyrityksiä. 

Huom: Äkäslompolon jäällä ja kansallispuistossa moottorikelkkailu on kielletty.

 

Moottorikelkkailijan muistilista

Moottorikelkkaillessa Ylläksen alueelle on syytä muistaa seuraavat asiat:

Kelkkareitit on sovittu yhteistyössä matkailuelinkeinon kanssa. Luvaton kelkkailu reittien ulkopuolella aiheuttaa haittaa maanomistajille sekä etenkin poronhoidolle. Reiteiltä poikkeaminen aiheuttaa porojen katoamisia, petovahinkoja ja aiheuttaa poronhoitajille ylimääräisiä kustannuksia kun jälkiä pitkin harhailevia poroja joudutaan kokoamaan uudestaan. Vuosittain paimennustokissa tapahtuu useita ulkopuolisten kelkkailijoiden aiheuttamia vahinkoja kuten porojen jalkojen katkomisia ja keskenmenoja.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa moottorikelkkailu on kielletty.

Lataa ja tulosta moottorikelkkailijan muistilista (PDF)

 

Vuokraa moottorikelkka Ylläkseltä

Alta näet Ylläksellä moottorikelkkoja vuokraavat yritykset. Vuokraa kelkka tunnin kokeiluun tai vaikka koko viikoksi. Varaa kelkka ajoissa jotta et jää ilman.