Sulje

Sivukartta ja haku

Moottorikelkkailua Lapin erämaassa

Jos kaipaat lomaasi hieman lisää vauhtia, niin moottorikelkkailu voi olla juurikin se juttu. Nauti Lapin erämaasta ja tykkylumisista puista, ohi vilahtavista jänkistä ja tuntureilta aukeavista maisemista. Pysähdy reitin varrella kahville tai kaakaolle, tai hurauta Ylläksen huipulle lounaalle.

Ylläksellä on laaja huollettu kelkkareitistö. Lukuisat palvelut reittien varrella takaavat unohtumattoman kokemuksen. Varaa kelkkaretki paikallisen oppaan kanssa ja pääset tutustumaan Ylläksen parhaisin paloihin.

Muistathan noudattaa yleisiä kelkkailuohjeita ja tieliikennelakia. Merkittyjen reittien ulkopuolella saa ajaa vain maanomistajan luvalla.

Varaa moottorikelkkasafari Ylläksellä

Mikäli opastettu retki ei ole sinun juttusi, voit moottorikelkkailla myös omin päin. Ylläkseltä on 410 km merkittyjä moottorikelkkareittejä, joista 300 km on hoidettuja. Katso reitit Ylläksen moottorikelkkakartasta. Moottorikelkkareittien huoltoa voi seurata reaaliaikaisesti ostamalla Ylläksen reitti- ja latupalvelun, josta näet koko talvireittiverkoston. Paperisen moottorikelkkakartan voi ostaa alueen yrityksistä tai matkailuinfosta Yllästunturin luontokeskus Kellokkaasta.

Osta moottorikelkkakartta

Ylläsjärvellä moottorikelkkareitti kulkee Ylläsjärven kylän palveluiden kautta. Reitin varrelta on mm. ruokakauppa, tankkausasema, kahvila ja ravintoloita sekä majoituspalveluita ja latukahvila. Moottorikelkkareitti vie myös Sport Resort Ylläksen palveluiden kautta Yllästunturin huipulle 719 metrin korkeuteen, jossa on kahvila ja ravintola.

Äkäslompolon moottorikelkkareitin lähtöpisteen läheisyydessä Martinsaarentiellä on pysäköintialue moottorikelkoille ja kelkkakärryille. Huomaa että Äkäslompolojärvellä moottorikelkkailu on kielletty. Virallinen kelkkareitti Äkäslompolossa päättyy Sivulantielle, josta on pisto Jounin Kaupan tankkauspisteelle. 

Moottorikelkkaillessa tulee noudattaa tieliikennelakia. Moottorikelkkailu merkittyjen reittien ulkopuolella vaatii aina maanomistajan luvan. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa moottorikelkkailu on kielletty.

Alta näet paikalliset moottorikelkkoja vuokraavat ohjelmapalveluyritykset. Vuokraa kelkka tunnin kokeiluun tai vaikka koko viikoksi. Muistathan varata kelkan ajoissa, jotta et jää ilman.