Sulje

Sivukartta ja haku

Moottorikelkkailu

Ylläkseltä löytyy yhteensä 410 km moottorikelkkareittejä, joista 300 km on hoidettuja. Ylläksen ohjelmapalveluyrittäjät tarjoavat monenlaisia kelkkasafareita lähelle ja kauas. Voit lähteä seikkailemaan Ylläksen moottorikelkkareiteille myös itsenäisesti vuokrakelkalla. Paikalliset ohjelmapalveluyritykset vuokraavat moottorikelkkoja tunnin kokeiluun tai vaikka koko viikoksi.

Koko Ylläksen alueen kelkkareitistön näet Ylläksen Moottorikelkkakartasta, jota myydään paikallisissa yrityksissä. Sähköisestä Ylläksen Reitti- ja Latupalvelusta näet reittien lisäksi myös reaaliaikaisen kunnossapidon seurannan, reittien varrella olevien palvelupisteiden aukioloajat sekä Ylläksen talvipolut ja ladut. Sekä sähköisen että paperisen kartan tuotto käytetään lyhentämättömänä reittien ylläpitoon ja kehittämiseen.

Äkäslompolon moottorikelkkareitin lähtöpisteen läheisyydessä, Martinsaarentiellä sijaitsee moottorikelkoille ja kelkkakärryille soveltuva parkkipaikka. Huomiothan että Äkäslompolojärvi on rauhoitettu kelkkailulta kokonaan. Virallinen kelkkareitti Äkäslompolossa päättyy sivulantielle, josta on pisto Jounin Kaupan tankkauspisteelle. 

Osta moottorikelkkasafari


Ylläksen moottorikelkkavuokraamot

Alla näet kaikki Ylläksen alueen yritykset, jotka vuokraavat moottorikelkkoja Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä.

 


Ylläksen alueen reitit

Ylläkseltä löytyy yli 300 km on hoidettuja moottorikelkkareittejä. Ja Ylläksen reiteiltä on liitynnät myös muille reiteille aina valtakunnan rajojen ylitse. Ylläs on hyvä lähtöpaikka pidemillekin kelkkaretkille Kilpisjärvelle tai Ruotsin tuntureille.

Ylläksen alueen kelkkareittejä huoltaa Tunturi-Lapin Vesi Oy. Reittien hoidosta löydät ajankohtaista tietoa Ylläksen Reitti- ja Latupalvelusta. Palvelu sisältää mm. sähköisen moottorikelkkareittikartan,  reaaliaikaisen kunnossapidon seurannan koneiden sijaintitiedon kanssa, taukopaikat ja latukahvilat. 

Ylläksen alueen paperista moottorikelkkakarttaa myydään paikallisissa yrityksissä ja Yllästunturin Luontokeskus Kellokkaan matkailuinfossa. Paperista karttaa kannattaa pitää mukana aina reiteillä liikuttaessa.

Osta reittipalvelu ja kartta


Ohjeita turvalliseen moottorikelkkailuun

1. Moottorikelkkaura on merkitty maastoon punaisin puuristein.

2. Maastoliikennelakia on noudatettava. Moottorikelkkailu ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Ylläksen alueella on kielletty liikkua moottorikelkalla moottorikelkkaurien ja -reittien ulkopuolella ilman maanomistajan lupaa. Lisäksi Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa moottorikelkkailu on kielletty.

3. Suurin sallittu ajonopeus on 60 km/h. Taajamissa ja Ylläksen alueella nopeusrajoitus on 30 km/h. Nopeusrajoitukset on merkitty maastoon liikennemerkein.

4. Varo vastaantulevaa liikennettä ja poroja. Käytä oikeaa kaistaa erityisesti mutkissa.

5. Anna porojen poistua rauhassa reitiltä.

6. Pidä mukanasi turvavarusteita, varavaatteita ja evästä. Ura kulkee osin erämaassa.

7. Vesistöjen ylityksessä noudata äärimmäistä varovaisuutta.

8. Kun soitat hätäpuhelun 112 Suomi -sovelluksen kautta, Hätäkeskuslaitos saa automaattisesti sijaintitietosi. hätäkeskuslaitos suosittelee sovelluksen lataamista, jonka voit tehdä täällä.

Lue myös kelkkailun turvallisuudesta Liikenneturvan sivuilta.