Sulje

Sivukartta ja haku

Melonta

Ylläksellä voi meloa intiaanikanooteilla, kymmenen hengen jättikanooteilla tai kajakeilla. Melontavarusteisiin kuuluu kellunta- tai pelastusliivit, melat ja vedenpitävä pussi sekä äyskäri. Sopivia melontajokia ovat esim. Ylläsjärvestä laskeva Vähäjoki, josta muodostuu alempana Ylläs-, Lainio- ja Äkäsjoki sekä tietysti Tornio-Muoniojoki.

Lähde melontaretkelle tunturimaisemiin!

Tornio-Muoniojoessa ja monessa muussakin Ylläksen alueen joessa on nivoja eli pieniä koskia. Järvistä esimerkiksi Ylläsjärvi, Äkäslompolo sekä Kesänki- ja Luosujärvi soveltuvat melomiseen. Vinkkejä melontapaikoista saa Ylläksen ohjelmapalveluyrityksistä ja välinevuokraamoista, joista voi myös vuokrata oman kanootin tai lähteä ohjatulle melontaretkelle.

Paikallisista välinevuokraamoista voit vuokrata kanootteja, kajakkeja ja sup-lautoja sekä tarvittavat oheisvarusteet, kuten esimerkiksi kypärät, melat ja melontaliivit. Myös kanoottien ja kajakkien kuljetukset Ylläksen ja lähialueiden vesistöille onnistuvat tarvittaessa. Tarkemmat tiedot saat paikallisista alan yrityksistä.  

Koe Lapin taika Ylläksen melontaretkellä.


Katso Ylläksen välinevuokraamot ja ohjelmapalvelut, jotka tarjoavat melontatuotteita tai varusteita