Sulje

Sivukartta ja haku

Melontaa Lapin hiljaisuudessa

Lompolot ja pikku järvet. Hiljalleen virtaavat joet. Kosken kuohut. Melo tunturien katveessa, jylhissä lapin maisemissa ja hengitä maailman puhtainta ilmaa.

Ylläksellä riittää erilaisia melontavesiä ja -reittejä jokaisen makuun. Kirkasvetisiä tunturijärviä löytyy lukuisia. Äkäslompolo, Ylläsjärvi ja Luosujärvi löytyvät aivan Ylläksen tuntumasta. Lisäksi kauempaa löytyvät Äkäsjärvi, Pallasjärvi ja Jerisjärvi, joissa voi meloa jo useamman päivän pituisen reissun. Virtaavaa vettä pääsee melomaan Äkäsjoessa Äkäsjärveltä aina Hannukaisiin asti. Kesänkijoki tarjoaa rauhallista melontaa mutkittelevissa maisemissa. Aakenusjoelta voi hakea todellsita erämaan tunnelmaa. Ylläsjärven puolella on sekä Lainiojoki että Ylläsjoki. Muoniojoki taas tarjoaa todellista vauhdin huumaa ja kunnon kuohuja.

Näin pääset nauttimaan Lapin parhaista melontavesistä

1. Valitse millaisella välineellä haluat vesillä edetä. Kanootilla, kajakilla, soutuveneellä vai ehkä sup-laudalla?

2. Katso alta melonta varusteita vuokraavat yritykset ja vuokraa allesi sinulle sopiva väline. 

3. Päätä mihin haluaisit meloa. Äkäslompolo ja Ylläsjärvi soveltuvat hyvin puolen päivän melontakohteiksi. Kierrä järvet rantoja myöten ja pysähdy hiekkarannalle lounastauolle. Ylläksen reittihausta löytyy parhaat melontareitit yksityiskohtaisine kuvauksineen. Katso myös Kolarin kunnan melontakartat.

4. Mikäli pidempi retki kiinnostaa tai haluat aloittelijana opastusta melonnan saloihin, kannattaa ostaa opastettu melontaretki. Sivun alla on listattu melontaretkiä tarjoavat yritykset.

5. Virtaavaa vettä melovan kannattaa kysyä vuokraamoista kuljetuspalveluita, jolloin retki sujuu kätevästi ilman ylimääräistä ajamista.

6. Pakkaa varavaatteet ja eväät vedenpitävästi ja nauti Lapin parhaista melontareiteistä ja puhtaasta ilmasta. Älä unohda pelastusliivejä.

 


Katso Ylläksen välinevuokraamot ja ohjelmapalvelut, jotka tarjoavat melontatuotteita tai varusteita