Sulje

Sivukartta ja haku

Melontaa Lapin tunturimaisemissa leppoisissa vesistöissä, erämaan hiljaisuudessa

Lompolot ja tyynet pikkujärvet. Hiljalleen virtaavat joet. Kosken kuohut. Melo tunturien katveessa, Lapin jylhissä tunturimaisemissa ja hengitä maailman puhtainta ilmaa.

 

Järvet

Ylläksellä riittää erilaisia melontavesiä ja -reittejä jokaisen makuun. Kirkasvetisiä tunturijärviä on lukuisia. Äkäslompolo, Kesänkijärvi, Ylläsjärvi ja Luosujärvi sijaitsevat aivan Ylläksen tuntumasta. Lisäksi hieman kauempana sijaitsevat Äkäsjärvi, Pallasjärvi ja Jerisjärvi, joissa voi meloa jo useamman päivän reissuja.

 

Joet ja virtavedet

Kesänkijoki tarjoaa rauhallista melontaa mutkittelevissa maisemissa. Virtaavaa vettä pääsee melomaan Äkäsjoessa Äkäsjärveltä aina Hannukaisiin asti. Aakenusjoelta voi hakea todellista erämaan tunnelmaa. Ylläsjärven puolella on sekä Lainiojoki että Ylläsjoki. Muoniojoki taas tarjoaa todellista vauhdin huumaa ja kunnon kuohuja.

 

Sup-lautailu

Hyviä suppailuvesiä ovat mm. Äkäslompolo, Kesänkijärvi ja Ylläsjärvi. Vuokraa SUP-lauta alueen yrityksistä ja nauti lautailusta seitsemän tunturin maisemissa.

 

Näin nautit Lapin parhaista melontavesistä

  1. Valitse millaisella välineellä haluat vesillä edetä: Kanootilla, kajakilla, soutuveneellä vai ehkä sup-laudalla?
  2. Katso alta melontavarusteita vuokraavat yritykset ja vuokraa sinulle sopiva väline.
  3. Päätä mihin haluaisit meloa. Äkäslompolo ja Ylläsjärvi soveltuvat hyvin puolen päivän melontakohteiksi. Kierrä järvet rantoja myöten ja pysähdy hiekkarannalle lounastauolle. Ylläksen reittihausta löytyy parhaat melontareitit yksityiskohtaisine kuvauksineen. Katso myös Kolarin kunnan melontakartat.
  4. Mikäli pidempi retki kiinnostaa tai haluat aloittelijana opastusta melonnan saloihin, kannattaa ostaa opastettu melontaretki. Alla on listattu melontaretkiä tarjoavat yritykset.
  5. Virtaavaa vettä melovan kannattaa kysyä vuokraamoista kuljetuspalveluita, jolloin retki sujuu kätevästi ilman ylimääräistä ajamista.
  6. Pakkaa varavaatteet ja eväät vedenpitävästi ja nauti Lapin parhaista melontareiteistä ja puhtaasta ilmasta. Älä unohda pelastusliivejä.

Kajakit, kanootit, soutuveneet ja sup-laudat