Sulje

Sivukartta ja haku

Parasta maastopyöräilyä Suomessa

Ylläksen sijainti aivan kansallispuiston kainalossa, seitsemän tunturin juurella luo täydelliset puitteet maastopyöräilylle. Nouse tunturin huipulle tai seikkaile aarnimetsän siimeksessä. Aja kuivassa kangasmetsässä tai nouse avotunturiin. Polje pitkospuilla, sorapoluilla tai pienillä metsäreiteillä. Erilaista maastoa ja korkeuseroja on loputtoman paljon. Haastavinta on valinnanvaikeus. Ylläkseltä löytyy maastopyöräreittejä yhtälailla kovatasoiselle maastopyöräilijälle kuin aloittelijoille ja perheille. Ehdottomasti hienoimpia maastopyöräilykokemuksia voi saavuttaa valloittamalla Kukastunturi maastopyörällä. Kuivan kangasmetsän ympäröimä tunturi tarjoaa vauhdikkaita polkuja sekä upeita maisemia. Vauhtia taas voi hakea Yllästunturin päältä ja mukavan tasaista polkemista esimerkiksi Kesänkijärveltä. Ja jos oma jaksaminen epäilyttää aina voi vuokrata sähköpyörän, sillä pääsee helposti haastavampiinkin paikkoihin. 

Kuinka päästä maastopyöräilemään?

1. Vuokraa oikeanlainen maastopyörä omiin tarpeisiisi. Lista Ylläksen alueen maastopyörävuokraamoista löytyy alta.

2. Varaa itsellesi pyöräretki paikallisen oppaan kanssa tai jos haluat tutkia pyörämaastoja omin nokkinesi, niin suosittelemme ostamaan paperisen pyöräreittikartan alueen yrityksistä tai matkailuinfosta Luontokeskus Kellokkaasta.

3. Ylläksen reittihausta löytyy hyviä vinkkejä ja tarkkoja neuvoja sopivan pyöräreitin valintaan.

Ylläksen reittihaku

4. Piipahda maastopyöräilyn lomassa Ylläksen lukuisissa erämaakahviloissa. Tässä on sitä todellista arjen luksusta. Lista alueen erämaakahviloista alla.

5. Nauti maastopyöräilyn huumasta ja maailman puhtaimmasta ilmasta.

 


Ylläksen alueen maastopyörävuokraamot