Sulje

Sivukartta ja haku

Alamäkipyöräilyä Ylläksellä

Alamäkipyöräily on helpompaa kuin ehkä luulitkaan. Idea alamäkipyöräailyssä on aivan sama kuin talvella suksilla tai laudalla. Hissillä ylös tunturiin ja alas pyörällä kurvaillen. Vauhdin tason voi päättää itse ja eri tasoisia alamäkireittejä löytyy samalla tavalla kuin talvisia rinteitäkin. Alamäkipyöräily onkin mainio tapa nauttia kesäisestä hiihtokeskuksesta. 

Ylläs Bike Park

Alamäkipyöräilyreitit lähtevät Yllästunturin huipulta, Gondolin yläaseman ja Ylläskammi 718 -ravintolan läheisyydestä.

Huipulta lähtevät siniset reitit passaavat myös alamäkipyöräilyä aloitteleville, mutta haastetta kaipaavat voivat valita punaisen, vaikeamman reitin. Puurajan tuntumassa reitit jakaantuvat useammaksi reittivaihtoehdoksi. Ylläs Bike Parkin alamäkireitit ovat Suomen pisimpitä, mittaa kaikilla reiteillä on mukavat 2,5 - 3,0 kilometriä. 

Bike Parkkiin avattiin uusia reittejä viime kesänä 2019 ja myös tälle kesälle on suunnitteilla parannuksia ja joitain uudistuksia reitteihin. Tavoitteenamme on myös avata ankkurihissi Alahissi Gondolin varahissiksi tuulisien päivien varalle. Alahissiltä rakennetaan uudet siirtymät Reindeer Rally-reitille päin. Alahissiä päästään testaamaan pyöräkäyttöön kunhan lumet tunturista sulavat. Myös reittien kunnostus odottaa lumien sulamista, toukokuun alkupuolella tunturissa on vielä puolisentoista metriä lunta! Reittejä tulee jälleen rakentamaan "Reittiukko" Marko Kiviranta Hidden Trails Laplandilta. Hill Sport Shopiin tulee vuokralle uusia Commencal Clash- pyöriä, joten alamäkeä pääsee nyt ajamaan upouudella hulppealla kalustolla.

Bike Parkin reitit nimettiin viime kesänä uudelleen ja ensimmäisenä uuden nimen sai asiakkaiden toimesta ylhäältä saakka lähtevä sininen reitti, joka tunnetaan nykyisin nimellä Reindeer rally. Myös muut pätkät saivat uudet nimet, löydät ne reittikartasta!

Mattohissiltä löytyy Training Track, jossa voi harjoitella alamäkiajoa ja hioa tekniikkaa! Haluamme vastata lajin kasvuun ja kehitykseen! Koska Ylläksen huipulta tulevat reitit ovat melko vaativia ja vaativat alle vähintäänkin maastopyöräilykokemusta, mahdollistaa Training Track nyt ihan aloittelijoiden ja pientenkin lasten tutustumisen lajiin vielä paremmin ja turvallisemmin.

Hissiliput Ylläs Bike Parkkiin voit ostaa HILL Sport Shopista.

Katso alta huikea video alamäkipyöräilystä Ylläksellä ja tule itse kokeilemaan!

Lisää tietoja Bike Parkista löydät Sport Resort Ylläksen sivuilta

 

 

Hissilippuhinnasto

Hissiliput ladataan etäluettavalle Key Card älykortille. Key Card ei sisälly hissilipun hintaan.

Lipputyyppi Normaali (€) lapset 6-11v,
eläkeläiset ja yli 65v
(€)

 
1 päivä 25 18
3 päivää 55 45
6 päivää 105 85
Kausikortti Ylläs 170 130
Key Card 7 7
     

Välineet

Kaikki pyöräilyyn liittyvät välineet voit vuokrata palvelukeskus Taigan alakerrassa sijaitsevasta Head Sport Shopista. Vuokrahinnaston löydät HILL Sport Shopin nettisivuilta.

Saat reittikartan auki isompana klikkaamalla sitä!