Sulje

Sivukartta ja haku

Suomen parhaat pyöräilymaastot

Ylläs ja seitsemän tunturia tarjoavat mahtavat puitteet pyöräilylle kesällä ja talvella. Saman asian totesi myös yleisöraati valitessaan Ylläksen vuoden 2019 parhaaksi maastopyöräilyretkikohteeksi.

Ylläksen sijainti aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kainalossa ja seitsemän tunturin ympäröimänä luo erinomaiset puitteet maastopyöräilylle. Nouse tunturin huipulle tai pyöräile avarassa kangasmetsässä. Polje helpoilla kunnostetuilla reiteillä tai vaativammilla pienillä metsäreiteillä. Erilaista maastoa ja korkeuseroja on paljon. Maastopyöräilyyn sopivia yhteiskäyttöreittejä Ylläksellä on 190 km, ja näistä suurin osa kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Ylläs on maastopyöräilijöiden paratiisi, olit sitten aloittelija tai kokenut polkija.

Maastopyöräilyn sesonki: Kesäkuu-Syyskuu. Lumet sulaa ja maasto kuivuu yleensä kesäkuussa. Pyöräilykelit jatkuu lokakuulle kunnes reitit peittyvät lumeen.

Osta kartta

 

Suositellut reitit

Alueen hienoimpia helpohkoja maastopyöräilykokemuksia on Kukastunturin huiputus. Kuivan kangasmetsän ympäröimä tunturi tarjoaa helpohkoa pyöräiltävää ja upeita maisemia.

Tasaisempaa sopivaa pyöräiltävää on esimerkiksi Kesänkijärven polkaisu. Järven kiertävällä reitillä on jylhät tunturimaisemat. Sopii hyvin myös lapsille ja perheille.

Yllästunturiin nouseva Ylläsjärvi-Äkäslompolo maastopyöräilyreitti palkitsee avaralla tunturimaisemalla. Kylät yhdistävällä reitillä on erämainen tunnelma ja hiljaisuus ympäröi kulkijan.

Vinkki: Kun haluat nautiskella niin vuokraa sähköpyörä - sillä kulkeminen käy mukavasti ja kevyemmin. Sähköpyörällä myös erikuntoiset pyöräilijät pysyvät paremmin porukassa.

 

Näin aloitat maastopyöräilyn

  1. Valitse suositelluista maastopyöräilyreiteistä mieluisa ja sopiva reitti
  2. Vuokraa maastopyörä, fatbike tai sähköpyörä. Ylläksen laadukkaissa pyörävuokraamoissa on tarjolla 500 pyörää, joista 300 on sähköpyöriä.
  3. Osta kesäreittikartta alueen yrityksistä tai luontokeskus Kellokkaan matkailuinfosta.
  4. Piipahda maastopyöräilyn lomassa Ylläksen lukuisissa erämaakahviloissa. Niissä on todellista arjen luksusta. Katso aukioloajat.
  5. Nauti pyöräilyn huumasta ja maailman puhtaimmasta ilmasta.

 

Ylläs Bike Park

Vauhtia ja haasteita voi hakea Ylläs Bike Parkista. Yllästunturin huipulta lähtevissä reiteissä riittää pituutta ja sopivaa haastetta niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijälle. Gondolihissi vie takaisin huipuille. Ylläksen Bike Park tarjoaa Suomen pisimmät radat, täyden palvelun ja avarat tunturimaisemat. Ajaminen Bike Parkissa on hauskaa ja se kehittää pyöräilytaitoja.

Ylläs Bike Park

 

Gravel-pyöräily ja Bike Packing

Lapin soratiet ja ja monipuoliset reitit sopivat hyvin myös pidemmille pyöräretkille.  Tutustu Arctic Postroad -reittiin Bikeland.fi:ssä

 

Tervetuloa pyöräilijä - Bike Friendly

Seuraavat yritykset huomioivat pyöräilijöiden tarpeet, osaavat neuvoa monipuolisesti ja toivottavat pyöräilijät lämpimästi tervetulleeksi.

Majoitus

Vuokraamot ja opaspalvelut

Kahvilat, ravintolat ym.

Muut

 

Huolto ja pesu

Ylläksen pyörävuokraamot huoltovat ja korjaavat pyöriä. Tällä hetkellä varaosia on huonosti saatavilla, mutta teemme parhaamme auttaaksemme. Mikäli korjaus ei heti onnistu niin voit vuokrata sopivan menopelin.

Pyöränpesupisteet ovat Äkäslompolossa. Jounin Kaupan vieressä oleva Sport Corner Ylläs pesee pyöräsi 13 eurolla, josta 3 euroa ohjataan reittien kunnostukseen. Toinen pyöränpesupiste on Yllästunturin luontokeskus Kellokkaalla.

 

Pyöräillessä

Reitit ovat yhteisiä kävelijöille ja pyöräilijöille
Hidasta kohdatessa - pyöräilijä väistää muita

Pysy merkityillä reiteillä
Vältä kosteikkojen kiertämistä sekä lukkojarrutuksia

Pidä luonto puhtaana

 

Reittimerkit

Suositellut maastopyöräilyreitit on merkitty valkoisilla opasteviitoilla jokaiseen risteykseen. Viitassa lukee reitin nimi ja kokonaispituus. Jatka matkaa viitan osoittamaan suuntaan.