Sulje

Sivukartta ja haku

Parasta maastopyöräilyä Suomessa

Ylläksen sijainti aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kainalossa ja seitsemän tunturin juurella luo täydelliset puitteet maastopyöräilylle. Nouse tunturin huipulle tai seikkaile aarnimetsän siimeksessä. Aja kuivassa kangasmetsässä tai nouse avotunturiin. Polje pitkospuilla, sorapoluilla tai pienillä metsäreiteillä. Erilaista maastoa ja korkeuseroja on loputtoman paljon. Haastavinta on valinnanvaikeus.

 

Ylläksellä on maastopyöräilyreittejä yhtälailla aloittelijoille, perheille kuin kokeneemallekin kuskille. Alueen hienoimpia helpohkoja maastopyöräilykokemuksia on Kukastunturin huiputus maastopyörällä. Kuivan kangasmetsän ympäröimä tunturi tarjoaa helpohkoja reittejä ja upeita maisemia. Tasaisempaa lapsille sopivaa pyöräiltävää on esimerkiksi Kesänkijärvellä. Vauhtia ja haasteita taas voi hakea Yllästunturin kesäreiteiltä. Jos oma jaksaminen epäilyttää tai haluat nautiskella pyöräilystä, niin vuokraa sähköpyörä. Sillä kulkeminen käy mukavasti. 

Kuinka aloitan maastopyöräilyn?

1. Katso Ylläksen reittihausta suositellut maastopyöräilyreitit kuvineen ja reittiselosteineen ja valitse niistä mieluisa reitti.

2. Varaa itsellesi pyöräretki paikallisen oppaan kanssa, tai jos haluat tutkia pyörämaastoja omin nokkinesi, niin suosittelemme ostamaan paperisen kesäreittikartan alueen yrityksistä tai Ylläksen matkailuinfosta Luontokeskus Kellokkaasta.

3. Vuokraa maastopyörä. Alle on listattu Ylläksen alueen maastopyörävuokraamot.

4. Piipahda maastopyöräilyn lomassa Ylläksen lukuisissa erämaakahviloissa. Tässä on sitä todellista arjen luksusta. Lista alueen erämaakahviloista alla.

5. Nauti maastopyöräilyn huumasta ja maailman puhtaimmasta ilmasta.

Ylläksen maastopyörävuokraamot