Sulje

Sivukartta ja haku

Suomen parhaat pyöräilymaastot

Ylläs ja seitsemän tunturia tarjoavat mahtavat puitteet pyöräilylle kesällä ja talvella. Saman asian totesi myös yleisöraati valitessaan Ylläksen vuoden 2019 parhaaksi maastopyöräilyretkikohteeksi.

Kesällä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kulkee huimat maastopyöräilyreitit tunturin huipulta aarnimetsän siimekseen. Ylläs on maastopyöräilijöiden paratiisi, olit sitten aloittelija tai kokenut polkija. Maastopyöräreittejä Ylläksellä on noin 200 km, joista suurin osa kulkee kansallispuistossa.

Hissipyöräily Ylläs Bike Parkissa on kesän ehdoton kohokohta kaikille vauhtipäille. Yllästunturin huipulta lähtevissä reiteissä riittää pituutta ja haastetta niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijälle. Takaisin tunturin huipuille pääset kätevästi gondolihissillä. Ylläksen BikePark tarjoaa Suomen pisimmät radat, täyden palvelun ja avarat maisemat. Ajaminen Bike Parkissa on hauskaa ja se kehittää pyöräilytaitoja.

Näin aloitat pyöräilyn

  1. Valitse yläpuolelta mieleisesi pyöräilymuoto ja lue lisää eri mahdollisuuksista.
  2. Vuokraa lajiin soveltuva pyörä. Ylläksellä on useita laadukkaita pyörävuokraamoita.
  3. Osta kesäreittikartta alueen yrityksistä tai luontokeskus Kellokkaan matkailuinfosta. Talvella kannattaa ostaa Ylläksen sähköinen reitti ja latupalvelu, sillä siitä näet reaaliaikaisesti reittien hoidon.
  4. Nauti pyöräilyn huumasta ja maailman puhtaimmasta ilmasta.