Sulje

Sivukartta ja haku

Suomen parhaat pyöräilymaastot

Ylläs ja seitsemän tunturia tarjoavat mahtavat puitteet pyöräilylle kesällä ja talvella. Saman asian totesi myös yleisöraati valitessaan Ylläksen vuoden 2019 parhaaksi maastopyöräilyretkikohteeksi.

Ylläksen sijainti aivan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kainalossa ja seitsemän tunturin juurella luo täydelliset puitteet maastopyöräilylle. Nouse tunturin huipulle tai seikkaile aarnimetsän siimeksessä. Pyöräile avarassa kangasmetsässä tai nouse avotunturiin. Polje helpoilla sorapoluilla tai pienillä metsäreiteillä. Erilaista maastoa ja korkeuseroja on loputtoman paljon. Maastopyöräilyreittejä Ylläksellä on noin 200 km, joista suurin osa kulkee kansallispuistossa. Ylläs on maastopyöräilijöiden paratiisi, olit sitten aloittelija tai kokenut polkija.

 

Reitit

Alueen hienoimpia helpohkoja maastopyöräilykokemuksia on Kukastunturin huiputus. Kuivan kangasmetsän ympäröimä tunturi tarjoaa helpohkoja reittejä ja upeita tunturimaisemia.

Tasaisempaa lapsille ja perheillekin sopivaa pyöräiltävää on esimerkiksi Kesänkijärven polkaisu. Järven kiertävällä reitillä on jylhät tunturimaisemat.

Jos oma jaksaminen epäilyttää tai haluat nautiskella pyöräilystä, niin vuokraa sähköpyörä - sillä kulkeminen käy mukavasti ja kevyemmin.

Katso kaikki reitit

 

Ylläs Bike Park

Vauhtia ja haasteita taas voi hakea Yllästunturin kesäreiteiltä ja Ylläs Bike Parkista. Yllästunturin huipulta lähtevissä reiteissä riittää pituutta ja haastetta niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijälle. Takaisin tunturin huipuille pääset kätevästi gondolihissillä. Ylläksen Bike Park tarjoaa Suomen pisimmät radat, täyden palvelun ja avarat tunturimaisemat. Ajaminen Bike Parkissa on hauskaa ja se kehittää pyöräilytaitoja.

Ylläs Bike Park

 

Näin aloitat maastopyöräilyn

  1. Valitse suositelluista maastopyöräilyreiteistä mieluisa ja sopiva reitti
  2. Vuokraa maastopyörä, fatbike tai sähköpyörä. Ylläksellä on useita laadukkaita pyörävuokraamoita.
  3. Osta kesäreittikartta alueen yrityksistä tai luontokeskus Kellokkaan matkailuinfosta.
  4. Piipahda maastopyöräilyn lomassa Ylläksen lukuisissa erämaakahviloissa. Niissä on todellista arjen luksusta. Katso aukioloajat.
  5. Nauti pyöräilyn huumasta ja maailman puhtaimmasta ilmasta.