Sulje

Sivukartta ja haku

Yllästunturin luontokeskus Kellokas

Luontokeskuksesta saat tietoa Pallas-Yllästunturin kansallispuistosta ja Ylläksen matkailupalveluista. Kellokkaan muut palvelut: Ylläksen matkailuinfo, Elokuvateatteri Kino Kellokas, Galleria Kellokas, Ylläksen Matkailuyhdistys ja kahvila.

Yritys
Sijainti
Kuvat
Tapahtumat
Kellokas on eteläisin Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kolmesta luontokeskuksesta, jotka palvelevat kansallispuiston kävijöitä. Kellokkaasta saat tietoa luonnosta ja retkeilystä, siellä voit tutustua näyttelyihin, katsella lyhytfilmejä tai lueskella kirjastossa. Asiakasneuvojat auttavat sinua kaikissa kysymyksissä koskivatpa ne luontoa, reittejä tai alueen palveluita. Luontokeskus Kellokkaan perusnäyttely "Meän elämää" kertoo tarinan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeilla olevista kylistä, tuntureilta alkunsa saavista virroista, jotka laskevat Tornion–Muonionjokeen sekä luonnosta ja kulttuurista noiden jokien ympärillä. Tornion–Muonionjoki, ”Väylä”, on ollut kulkukeino ja alueen yhdistävä suoni, jonka varrella monimuotoinen kulttuuri on kehittynyt erikoislaatuiseksi. Kulttuurin rikkaus on näkyvissä erityisesti vivahteikkaassa ja elävässä meänkielessä, jota käytetään molemmin puolin Väylää. Kellokkaasta löytyy myös vaihtuvia näyttelyitä. Galleria Kellokkaan näyttelyistä vastaa Lapin Taiteilijaseura, Meän Gallerian näyttelyistä puolestaan luontokeskus. Kellokas tarjoaa kokouspalveluja läpi vuoden. Kellokkaassa on 134 -paikkainen auditorio ja muita kokoustiloja. Luontokeskuksen pihalla olevassa Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämäntapaan. Kellokkaan piha-alueelta pääsee mukavasti hiihtoladuille ja kesällä retkeilyreiteille. Lapsille löytyy tekemistä luontokeskuksessa, talvipolulla ja liukumäessä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa ja Luontokeskus Kellokasta hoitaa Metsähallituksen luontopalvelut. Kahvilasta avautuvat maisemat muistuttavat, miksi Äkäslompoloa kutsutaan seitsemän tunturin kyläksi. Kahvilassa on lähes 100 lämmintä asiakaspaikkaa kahvin ystäville sekä katettu terassi. Tavathaan Kellokhaassa, Pallas-Yllästunturin kansallispuiston portila!

Galleria Kellokas - Anthroposcene -Mitä jäljelle jää?

Satu Kalliokuusi käsittelee teoksissaan luonnon muutoksia ja sitä mitä mahdollisesti enää jäljelle jää tuleville sukupolville. Näyttely esillä 9.2.-27.3. asti. Avajaiset 8.2. klo 16:00. Tervetuloa!

Marjan joogat

Marja Köngäs ohjaa kevään Astangajoogaa tiistaisin 26.2. - 30.4.2019. Alkeet klo 17-18 ja jatko klo 18 -19.30 Ilmoittaudu ja tule mukaan!

Meän galleria - Vuoden luontokuvat 2017

Vuoden Luontokuvaksi 2017 valittiin kuhmolaisen Ville Heikkisen kärppäkuva ”Talven odotus”. Tämä hieno luontokuva näyttely on esillä Yllästunturin luontokeskus Kellokkaan Meän Galleriassa 11.3.–24.4.2019.

Kino Kellokas: The Wife (K12)

Ke 20.3. klo 18 10 € / 7,50 €

Luontoilta - Mitä ympäristökiistat kertovat lappilaisten luontosuhteesta?

Tutkija Mikko Jokinen Luonnonvarakeskuksesta kertoo luontoillassa mitä kiistoja käydään lappilaisten ja ulkopuolisten toimijoiden kesken.

Kino Kellokas: The Mule (K12)

Pe 22.3. klo 18 10 € / 7,50 €

Taiteilijatapaamiset ja miniseminaari

Satu Kalliokuusi tavattavissa Galleria Kellokkaassa 22.3.-24.3. ja 27.3. klo 12-17 päivittäin paitsi LA 12-15. Tervetuloa myös lauantaina 23.3.2019 klo 15-17 keskustelutilaisuuteemme näyttelyn yhteyteen: ART ÄKÄSLOMPOLO 2019 tapahtuma: KENELLE KUOPPAA KAIVETAAN? Miniseminaari kaivosten haitoista ja hyödyistä ja niihin liittyvistä yhteisöistä

Kino Kellokas: Lego elokuva 2 (K7)

Su 24.3. klo 15, suomeksi puhuttu 10 € / 7,50 €

Tangosta Jazziin

The Voices of Ylläs ja Ylläksen harmonikkaklubi Tapani Haapasaaren johdolla solisteineen esiintyy Kellokkaassa tiistaisin 26.3. ja 2.4. klo 19. Tervetuloa!

Our Stories - Meidän tarinamme päätöstilaisuus

Tapahtumassa esitellään tarinoita Revontultentien varrelta musiikin, tarinankerronnan ja elokuvan välityksellä.

Luontoilta - Saamelaisten luontosuhde

Saamelaisten luontosuhteeseen johdattelee poromies, ohjelmapalveluyrittäjä ja kirjailija Ante Aikio.

7Summits

30.3.2019 järjestetään Yllästunturilla jälleen tunturihiihdon kulttitapahtuma Seven Summits. Ylläksen ikiaikaisia hiihtoperinteitä verestäen tehtävänä on kiertää suksin tai vastaavin menopelein mahdollisimman monta Ylläksen seitsemästä huipusta 12 tunnin aikana.

Kino Kellokas: Näin koulutat lohikäärmeesi 3 (K7)

Su 31.3. klo 15, suomeksi puhuttu 10 € / 7,50 €

Eino Leinon jalanjäljillä konsertti

Lausuntataiteilija Erkki Kauhanen Eino Leinon jalanjäljillä lausuttuna ja laulettuna. Tervetuloa!

Tangosta Jazziin

The Voices of Ylläs ja Ylläksen harmonikkaklubi Tapani Haapasaaren johdolla solisteineen esiintyy Kellokkaassa tiistaisin 26.3. ja 2.4. klo 19. Tervetuloa!

Kino Kellokas: Dumbo (K7)

Ke 3.4. klo 18 10 € / 7,50 €

Luontoilta - Tunturipöllö, arktinen vaeltaja

Tunturipöllö on arktisella alueella Pohjoismaissa, Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa vähälukuisena elävä suurikokoinen pöllö. Lisää Suomen tunturipöllöistä kertoo ylitarkastaja Tuomo Ollila, Metsähallitus.

Winter Warrior Finland

Kansallispuistossa juostaan umpihangessa ja sukelletaan avantoon. Mistä on kyse? Yllätyksellinen kansainvälinen juoksukisa huikeissa maisemissa Ylläksen tuntureilla kansallispuistossa. Taatusti ankarin OCR-kisa napapiirin yläpuolella! Tule mukaan kisaamaan tai katsomaan ja kannustamaan osallistujia.

Veikko Ahvenainen 90v juhlakonsertti

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund Harmonikkakonsertti 9. ja 16.4. 2019 klo 19. Tervetuloa!

Kino Kellokas: Luontosinfonia (S)

Ke 10.4. klo 18 10 € / 7,50 €

Luontoilta - Norjan parhaat vaelluskohteet

Skandinavian ristiin rastiin vaeltanut Harri Ahonen kertoo parhaista vaellusreiteistä Skandeilla.

Matkalla pohjoiseen konsertti

Kevätkonsertissa kuullaan Helismaan ja Vainion tuttuja lauluja. Laulaja ja juontaja Raimo Laukka, haitari Jarmo Tinkala. Tervetuloa!

Veikko Ahvenainen 90 v juhlakonsertti

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund Harmonikkakonsertti 9.4. ja 16.4. klo 19. Mukana Ylläksen harmonikkaklubi ja lappilaisia harmonikkataitureita.

Kino Kellokas: Luontosinfonia (S)

Pe 19.4. klo 18 10 € / 7,50 €

Kino Kellokas: Dumbo (K7)

Ke 24.4. klo 18 10 € / 7,50 €

Kino Kellokas: Luontosinfonia (S)

su 5.5. klo 15 10 € / 7,50 €

Tori- ja metsäpäivät

Perinteiset Tori- ja metsäpäivät ovat parhaaseen ruska-aikaan Ylläksellä. Mahdollisuus nähdä kymmeniä lappilaisia käsityöntekijöitä kojuineen täynnä käsitöitä ja luonnonantimia. Toriohjelmaa tulossa jälleen runsaasti kaikenikäisille. Luvassa myös Kino Ylläs elokuvia samalla viikonlopulla. Tervetuloa!