Sulje

Sivukartta ja haku

Talvireitit

Merkityt talvipolut ja lumikenkäreitit löydät Ylläksen Talviurheilukartasta. Talviurheilukarttaan sinisillä palloilla merkityt talvipolut on säännöllisesti huollettuja moottorikelkalla ja lanalla. Talvipolkujen huoltoa voi seurata reaaliaikaisesti Ylläksen Reitti- ja Latupalvelusta, joka on ostettavissa Ylläksen Online Shopista. Talvipoluilla voi sekä kävellä että pyöräillä. Merkittyjä lumikenkäreittejä ja talvipolkuja löydät Ylläkseltä niin Äkäslompolon kuin Ylläsjärvenkin puolelta. Talviurheilukartasta näet reittien korkeuserot ja niiden perusteella voit päätellä hieman reitin vaatimustasosta. Ylläksen Talviurheilukartan voit ostaa paikallisista yrityksistä. Sekä sähköisen että paperisten karttojen tuotto käytetään reittien huoltoon ja kehittämiseen.

Reittivinkkejä

Äkäslompolon reitit

Elämänluukun lumikenkäpolku 3 km

Elämänluukussa on oma noin kolmen kilometrin pituinen reitti kierrellen rinteessä ja jokivarren maastossa. Varmuudella mukava saunalenkki Elämänluukun vieraille.

Äkäslompolo – Kuertunturi lumikenkäpolku 4 km

Jounin kaupalta Kuertunturin huipulle sijoittuva reitti on pituudeltaan noin neljä kilometriä. Reitti kulkee Äkäslompolon jäällä Kolari-Muonion tien yli Laurin kappelin vierestä nousten Kuertunturin alarinteitä haasteellisille ylärinteille ja tunturin laelle. Huipulla olet saavuttanut Ylläksen korkeimman vaellusreittikohdan, Kuertunturin huipun (445 m).

Äkäslompolo – Kesängin Keidas 5 km

Reitti on jatkoa Kuertunturi – Äkäslompolo -reitille. Matkaa Kesängin Keitaalle tai Kesänkijärven laavulle tulee hieman alle viisi kilometriä tai yli kuusi kilometriä riippuen siitä kumpaa puolta Kesänkijärven haluaa kiertää. Reitti kulkee Kesänkijoen vartta. Huom! Hiljaiset ja tarkkasilmäiset lumikenkäkävelijät saattavat bongata saukon!

Velhonkodan talvipolku 2 km

Velhonkodalta lähtee noin kahden kilometrin pituinen rengasreitti, joka myötäilee Äkäsjokivartta. Reitille voit lähteä myös Äkäslompolon kylältä.

Elämänluukku - Peurakaltio 5,5km

Uusi lumikenkäreitti Elämänluukun ja Peurakaltion väliin on avattu. Reitti kulkee Äkässaivon upeiden maisemien kautta.

Ylläsjärven reitit

Ylläsjärvi - Pikkulaki 7,5 km

Ylläsjärven kylältä Eelin kaupalta lähtee reitti Aurinkotuvalle. Matkaa tasaisessa maastossa kertyy noin kolme kilometriä. Reitti jatkuu Palovaaraan, minne matkaa kertyy vajaa kilometri. Tähän ei reitti vieläkään pääty, ja voit jatkaa matkaa noin kaksi ja puoli kilometriä Ylläsjärven alarinteen parkkipaikalle tai Pikkulaen päälle noin kolme ja puoli kilometriä.

Sport Resort Ylläs – Kahvikeitaan laavu 1,5 km 

Reitti on noin puolentoista kilometrin mittainen mukaillen tunturin rinnettä, josta avautuu kauniit näköalat Ylläsjärven kylälle.