Sulje

Sivukartta ja haku

Lumikenkäile tuntureille ja tykkylumisten metsien halki

Lapin hangille kannattaa suunnata myös lumikengillä. Lumikenkäily sopii kaikille, ikään tai kuntoon katsomatta. Jos kaipaat rauhallisempaa menoa, hidasta tahtia ja etsi loivempia rinteitä tai kulje tallattuja polkuja. Ja niitä Ylläksellä riittää - merkittyjä reittejä on 50 kilometriä. Lumikengillä luonto tulee lähelle. Pysähdy, vedä keuhkoihin maailman puhtainta ilmaa ja anna Lapin luonnon lumota.

Varaa opastettu lumikenkäretki Osta kartta

 

Lumikenkäilyreitit

Jos opastettu lumikenkäretki ei ole sinun juttusi, niin lumikenkäilyä voi kokeilla myös omin päin. Ylläksellä on merkittyjä lumikenkäilyreittejä yli 50 km. Ja mikäli kaipaat omaa rauhaa, lumikengillä on helppo valita oma sivupolku ja suunnata erämaan hiljaisuuteen. Muista kartta, kompassi ja otsalamppu!

Hoidetut talvipolut kävelyyn ja pyöräilyyn

Ylläksen hoidetuilla talvipoluilla voi kävellä ja talvipyöräillä fatbikellä. Metsissä ja tuntureilla hankien keskellä kulkevat talvipolut kunnostetaan moottorikelkalla ja lanalla. Huolletut talvipolut ovat toisinaan hyvin pehmeitä ja toivommekin ettei niillä liikuta silloin, sillä se vahingoittaa ja pehmentää reittiä entisestään. Käy välillä lumikenkäilemässä ja muissa aktiviteeteissa ja palaa reitille myöhemmin.

 

Kartta

Ostamalla Ylläksen ulkoilukartan autat meitä ylläpitämään Pohjoismaiden parasta ulkoilureitistöä.

Merkityt lumikenkäreitit ja hoidetut talvipolut näet Ylläksen talviurheilukartasta. Osta kartta, niin näet mitkä talvipolut ovat avoinna ja hoidettu. Perinteisen paperisen kartan voi ostaa alueen yrityksistä tai Yllästunturin luontokeskus Kellokkaasta matkailuinfosta.

Osta Ylläksen reitti- ja latukartta

 

Lumikenkien vuokraus ja opastetut retket

Ylläksellä on useita välinevuokraamoita, joista voit vuokrata lumikengät ja sauvat. Voit vuokrata lumikengät muutamaksi tunniksi tai vaikka koko viikoksi.