Sulje

Sivukartta ja haku

Lumikenkäilyn lumoa Lapissa

Jos suksien voiteleminen kyllästyttää, niin Lapin hangille voi suunnata myös lumikengillä. Lumikenkäily sopii kaikille, ikään tai kuntoon katsomatta. Jos kaipaat rauhallisempaa menoa, hidasta tahtia ja etsi loivempia rinteitä tai kulje tallattuja polkuja. Ja niitä Ylläksellä riittää, melkein 50 kilometriä merkittyjä reittejä. Lumikengillä luonto tulee lähelle. Pysähdy, vedä keuhkoihin maailman puhtainta ilmaa ja anna lapin luonnon lumota.

Varaa opastettu lumikenkäretki

Jos opastettu lumikenkäretki ei ole sinun juttusi, niin lumikenkäilyä voi kokeilla myös omin päin. Ylläksellä on lumikenkäilyyn soveltuvia reittejä yli 50 kilometriä. Ja mikäli kaipaat omaa rauhaa, lumikengillä on helppo valita oma sivupolku ja suunnata erämaan hiljaisuuteen. Muista vain kartta ja kompassi!

Katso Ylläksen lumikenkäreitit

Merkityt talvipolut ja lumikenkäreitit löydät Ylläksen talviurheilukartasta. Perinteisen paperisen kartan voi ostaa alueen yrityksistä tai Luontokeskus Kellokkaan matkailuinfosta. Talvipolkujen huoltoa voi seurata reaaliaikaisesti Ylläksen Reitti- ja Latupalvelusta, josta näkee myös hyvin kartalta koko talvipolkuverkoston. Talvipoluilla voi sekä kävellä että pyöräillä.

Osta Ylläksen reitti- ja latupalvelu

Jos et omista omia lumikenkiä, niin Ylläksellä on useita välinevuokraamoita. Voit vuokrata lumikengät vain muutamaksi tunniksi tai vaikka koko viikoksi. Katso alta lumikenkiä vuokraavat yritykset.