Sulje

Sivukartta ja haku

Lumikenkäilyn lumoa Lapissa

Jos suksien voiteleminen kyllästyttää, niin Lapin hangille voi suunnata myös lumikengillä. Lumikenkäily sopii kaikille, ikään tai kuntoon katsomatta. Jos kaipaat rauhallisempaa menoa, hidasta tahtia ja etsi loivempia rinteitä tai kulje tallattuja polkuja. Ja niitä Ylläksellä riittää, melkein 50 kilometriä merkittyjä reittejä. Lumikengillä luonto tulee lähelle. Pysähdy, vedä keuhkoihin maailman puhtainta ilmaa ja anna lapin luonnon lumota.

Varaa opastettu lumikenkäretki

Jos opastettu lumikenkäretki ei ole sinun juttusi, niin lumikenkäilyä voi kokeilla myös omin päin. Ylläksellä on yli 50 km merkittyjä lumikenkäilyreittejä. Ja mikäli kaipaat omaa rauhaa, lumikengillä on helppo valita oma sivupolku ja suunnata erämaan hiljaisuuteen. Muista kartta, kompassi ja otsalamppu!

Ylläksen talvipoluilla voi kävellä ja talvipyöräillä. Metsissä ja tuntureilla hankien keskellä kulkevat talvipolut kunnostetaan moottorikelkalla ja lanalla. Huolletut talvipolut ovat toisinaan hyvin pehmeitä ja toivommekin ettei niillä liikuta silloin, sillä se vahingoittaa ja pehmentää reittiä entisestään. Käy lumikenkäilemässä ja muissa aktiviteeteissa ja palaa reitille myöhemmin.

Katso Ylläksen lumikenkäreitit

Merkityt talvipolut ja lumikenkäreitit löydät Ylläksen talviurheilukartasta. Perinteisen paperisen kartan voi ostaa alueen yrityksistä tai Luontokeskus Kellokkaan matkailuinfosta. Talvipolkujen huoltoa voi seurata reaaliaikaisesti Ylläksen Reitti- ja Latupalvelusta, josta näkee myös hyvin kartalta koko talvipolkuverkoston. Talvipoluilla voi sekä kävellä että pyöräillä.

Osta Ylläksen reitti- ja latupalvelu

Ylläksellä on useita välinevuokraamoita, joista voit vuokrata lumikengät ja sauvat. Voit vuokrata lumikengät vain muutamaksi tunniksi tai vaikka koko viikoksi.