Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläksen rinteet

Ylläksen rinteet ovat yksinkertaisesti sanoen Suomen parhaat. Rinteet ovat vaihtelevia ja tyydyttävät jokaisen mäenkuluttajan tarpeet. Rinnekilometrejä löytyy enemmän kuin mistään muusta Suomen laskettelukeskuksesta. Alueen kaikkien rinteiden laskemiseen ei välttämättä edes pari päivää riitä. Turvallisuutta ajatellen rinteet ovat riittävän leveitä ja jokaiselle taitotasolle löytyy sopiva rinne, mikä edelleen lisää turvallisuutta. Siirtymät rinteeltä toiselle sujuvat helposti ja lautailijatkin kiittelevät siirtymisen helppoutta (ei kävelyä).

Ylläksen rinnekartta ja rinteiden aukioloajat

Ylläksen laskettelulippujen hinnasto

Lasten omat hiihtomaat Pomppurinne, Seikkailumetsä, Formulamäki, Tenava- ja perherinteet sekä Koulurinteet takaavat koko perheen viihtymisen Ylläksen rinteissä. Kun taitoa on karttunut tarpeeksi, voivat nuoremmat ja miksei vanhemmatkin siirtyä vaikkapa Parkille tai Streetille, joita Ylläkseltä löytyy useampia. Alppimaista tunnelmaa saat kokeilemalla Suomen pisimpiä rinteitä, kolme kilometriä pitkiä Jättipitkää ja Ylipitkää.

Maailmancup-rinne, Fis-vauhtirinne, Superrinne ja Haipakka tarjoavat haastetta tosi laskijalle ja toimivat samalla useiden eri kisojen näyttämönä, sillä ne kaikki ovat kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) hyväksymiä kisarinteitä pujotteluun ja suurpujotteluun. Näistä Maailmancup-rinne on muuten Suomen ainoa FIS:n hyväksymä Super-G- ja syöksyrinne.

Lumilautailijoille

Lumilautailija löytää Ylläkseltä kaiken tarvitsemansa, eivätkä siirtymät rassaa hermoja, vaan liikkuminen käy kätevästi laskemalla rinteestä toiseen. Ylläs-Skin Fun Park ja Junior Park, Sport Resort Ylläksen Ylläspark ja Mountain Dew Juniorpark paljon tilaa temppuiluun niin taitajille kuin harjoittelijoillekin. Jos nekään ei riitä, niin sitten lauta kohti metsää ja offareita…

Offarit

Ylläksen rinnealueiden ulkopuolella aukeaa laajat mahdollisuudet off-piste-laskemiselle. Olit sitten vaellushiihtäjä, telemarkkaaja, lautailija tai alppinisti, on Ylläksellä monipuoliset mahdollisuudet pitkään offarivaellukseen kuin lyhyeen tuikkaukseen syvään lumeen rinteen vieressä. Yllästunturin Luosukurun retkeen voivat osallistua kaikki harrastuksessaan vähän pidemmälle päässeet. Se on myös helpoiten saavutettavissa oleva ja turvallisin paikka nauttia syvän lumen riemuista lumisateiden jälkeen.

Katso hissien ja rinteiden aukioloajat ja hinnasto.