Sulje

Sivukartta ja haku

Ylläksen rinteet

Ylläksen rinteet ovat Suomen parhaat. 63 rinnettä ovat vaihtelevia ja tyydyttävät jokaisen laskettelijan tarpeet. Rinnekilometrejä ja korkeutta on enemmän kuin missään muussa Suomen laskettelukeskuksessa. Alueen kaikkien rinteiden laskemiseen ei välttämättä riitä edes pari päivää. Gondoli ja muut 27 lasketteluhissiä kyyditsevät ylös. Ylläs Ski Bussilla liikut kylistä rinteeseen ja tunturin puolelta toiselle. Turvallisuutta ajatellen rinteet ovat riittävän leveitä ja jokaiselle taitotasolle löytyy sopiva rinne, mikä edelleen lisää turvallisuutta. Siirtymät rinteeltä toiselle sujuvat helposti ja lautailijatkin kiittelevät siirtymisen helppoutta (ei kävelyä).

Pisin rinne 3 000 m - Suurin korkeusero 440 m

Katso myös: Ylläksen rinnekartta ja rinteiden aukioloajat - Sääkamerat

Osta hissiliput

 

Lapsille ja perheille

Mattohisseillä sekä loivissa lastenrinteissä ja perherinteissä on helppo aloittaa laskettelun harjoittelu. Lasten omat hiihtomaat Pomppurinne, Seikkailumetsä, Formulamäki, Tenava- ja perherinteet sekä Koulurinteet takaavat koko perheen viihtymisen Ylläksen laskettelurinteissä. Kun taitoa on karttunut tarpeeksi, voivat nuoremmat ja miksei vanhemmatkin siirtyä vaikkapa Parkille tai Streetille, joita Ylläkseltä löytyy useampia. Alppimaista tunnelmaa saat kokeilemalla Suomen pisimpiä rinteitä, kolme kilometriä pitkiä Jättipitkää ja Ylipitkää. Mattohisseillä ei tarvita hissilippua. Aikuisen seurassa alle 6-vuotiaat olevat kypäräpäät saavat käyttää ilmaiseksi kaikkia hissejämme sekä Ylläs Ski Bussia.

Hiihtokoulujen viikko-ohjelmat sisältävät ryhmätunteja lapsille, nuorille ja aikuisille sekä leikkimielisiä rinnekisoja koko perheelle.

Katso myös: Perheiden ja lasten Ylläs

 

Hiihtoliiton (FIS) hyväksymiä kisarinteitä

Maailmancup-rinne, Fis-vauhtirinne, Superrinne ja Haipakka tarjoavat haastetta tosi laskijalle ja toimivat samalla useiden eri kisojen näyttämönä, sillä ne kaikki ovat kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) hyväksymiä kisarinteitä pujotteluun ja suurpujotteluun. Näistä Maailmancup-rinne on muuten Suomen ainoa FIS:n hyväksymä Super-G- ja syöksyrinne.

 

Lumilautailijoille

Lumilautailija löytää Ylläkseltä kaiken tarvitsemansa, eivätkä siirtymät rassaa hermoja, vaan liikkuminen käy kätevästi laskemalla rinteestä toiseen. Äkäslompolon puolella on Fun Park ja Junior Park sekä Ylläsjärven puolella Ylläspark ja Mountain Dew Juniorpark, joissa on paljon tilaa temppuiluun niin taitajille kuin harjoittelijoillekin. Jos nekään ei riitä, niin sitten lauta kohti metsää ja offareita.

 

Offarit

Ylläksen rinnealueiden ulkopuolella on monipuoliset mahdollisuudet off-piste-laskemiselle.

Lue lisää vapaalaskusta

 

 

Soveltava alppihiihto ja lumilautailu

Ylläksen hiihtokouluilla on joitakin apuvälineitä lasketteluun sekä avustamiseen perehtyneitä hiihdonopettajia. Hiihtokouluistamme saa soveltavan laskettelun opetusta esimerkiksi BiSki-kelkan avulla. Näitä kannattaa kysyä suoraan Ylläksen hiihtokouluilta sekä varata etukäteen, jotta välineet ja osaava opettaja ovat oikeaan aikaan oikealla puolella tunturia.

Jos avustaja on laskettelussa tarpeen saa avustaja ilmaisen hissilipun ja vuokravälineet.

Lue lisää: Soveltava alppihiihto mahdollistaa laskettelun kaikille (ski.fi)