Sulje

Sivukartta ja haku

Vapaalasku ja offarit

Ylläksen seitsemän tunturia tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden vapaalaskuun koskemattomilla luonnon rinteillä. Muista kuitenkin, että hoidettujen rinteiden ulkopuolella liikut omalla vastuulla.

Lumiturvallisuus

Lumivyöryt ovat Ylläksen alueella jokavuotisia.

Aina ennen tuntureille lähtemistä tutustu tuoreimpaan lumivyöryennusteen Laplandhotels.comissa tai Instagramissa @skipatrol_yllas. Ylläs Ski Patrol tutkii lumiolosuhteita lähimmillä off-piste-alueilla viikottain.

Mikäli huomaat vyöryn muista ilmoittaa siitä Ilmatieteen laitokselle, vaikkei se olisikaan aiheuttanut vaaraa.

Ilmoita lumivyörystä

 

Oppaat ja kurssit

Tuntemattomille tuntureille on hyvä lähteä paikallisen oppaan kanssa sekä turvallisuuden että parhaiden laskulinjojen vuoksi. Vapaalaskuretkiä ja -kursseja Ylläksellä järjestää hiihtokoulut sekä Sport Corner Ylläs.

 

Vuokraa vyörypelastusvälineet

Oikeat välineet on aina syytä pitää matkassa mukana ja niitä tulee osata myös käyttää tosi paikassa. Ovatko piippari, lapio ja sondi tuttu käsite? Mikäli ei, suosittelemme vahvasti lumiturvallisuuskurssin käymistä - kysy hiihtokoulusta.

Vyörypelastusvälineitä Ylläksellä vuokraa

 

Reitit ja kartta

Olit sitten vaellushiihtäjä, telemarkkaaja, lautailija tai alpinisti on Ylläksellä huikeat mahdollisuudet lyhyeen tuikkaukseen syvään lumeen rinteen vieressä kuin pitkään offarivaellukseen.

Ylläksen offarikarttaa myy Äkäslompolossa Sisu Outdoor. Voit katsoa karttaa myös Rewindrissa.

 

 

Skinnaussäännöt laskettelukeskuksissa

Suomen hiihtokeskusyhdistys julkaisi helmikuussa 2020 ohjeistuksen skinnaukseen eli nousukarvojen avulla nousemiseen ja laskemiseen rinnealueella. Tutustu sääntöihin.

Skinnaussäännöt

 

Inspiroidu Ylläksellä asustelevan Esko Liukaksen ympärivuotisesta laskemisesta.

Hiihtokeskukset