Sulje

Sivukartta ja haku

Lumetuspäiväkirja

Lumetuspäiväkirja 2019-2020

27.11.2019

Äkäslompolon puoleisilla rinteillä Ski Resort Ylläs lumettaa usealla eri rintamalla. Lumetus on käynnissä Junior Parkissa, Jokeririnteellä sekä Kulkuri ja Jokeri-Pokerihissien rinteillä. Keskiviikkona lumetusta saatiin tehdä todella hienon kelin vallitessa, mutta viikonloppua kohti odotettavissa on vähän mykkyräisempää keliä, joka tuo tunturiin myös uutta luonnonlunta. Lumisateesta huolimatta lämpötilan pitäisi pysyä reilusti pakkasella, joten lumetus jatkuu niin pitkään kuin olosuhteet sallivat.

26.11.2019

Lumetusta päästiin jatkamaan pitkän lauhan jakson jälkeen Sport Resort Ylläksellä. Lumetusta tehdään Mountain Dew Junior Parkissa, Veikan rinteessä ja Aleksin rinteessä. Perhehissi avataan 2.12.2019.

19.11.2019

Ylläksen laskettelukausi alkaa lauantaina 23.11.2019. Sport Resort Ylläksellä avataan Gondolihissi, Alahissi, Vekkulihissi, Starttimatto ja Taikamatto. Rinteistä avataan Maailman cup, Tekniikkarinne 1, Tekniikkarinne 2, Täyspitkä, Vekkulirinne ja Koulurinne. Hissit ovat avoinna kello 10.00 - 17.00

17.11.2019

Lumetus jouduttiin keskeyttämään Sport Resort Ylläksellä sään lämpeämisen vuoksi.

15.11.2019

Lumetus käynnistettiin uudestaan Sport Resort Ylläksellä. Lumetusta tehdään Täyspitkä rinteessä ja perhehissin alueella.

12.11.2019

Lumetus on keskeytetty lumisateen vuoksi Sport Resort Ylläksellä.

8.11.2019

Lumetusta jatketaan Sport Resort Ylläksellä T'äyspitkä-rinteessä.

2.11.2019

Lumetus Sport Resort Ylläksellä on keskeytetty lumimyräkän ja sään lämpenemisen vuoksi.

1.11.2019

Marraskuu pyörähti käyntiin ja lumetus jatkuu hyvissä olosuhteissa Ylläksen molemmin puolin. Äkäslompolon puoleisilla rinteillä tykit tekevät työtään nyt kolmella rinteellä; Fis-vauhtirinteellä, Koulurinteellä ja Perherinteellä.

Kun näistä alkaa kalustoa vapautumaan, niin seuraavaksi siirrytään Junior Parkin ja Jokeririnteen kimppuun.

Sääennusteet lupailevat pakkasten jatkuvan ensi viikonkin ajan.

Kuva Fis-vauhtirinteen lumetuksesta

27.10.2019

Pakkaset tekivät paluun muutaman lauhemman - ja iloksemme lumisateisen - päivän jälkeen.

Lumetusta jatketaan kaikilla rintamilla. Äkäslompolon puolella tykit jatkavat työtään Fis-vauhtirinteessä ja Koulurinteessä. Ylläsjärven puolella lumetetaan Maailman Cup-rinnettä, Tekniikka 1-rinnettä ja Vekkulirinnettä.

22.10.2019

Lumetus on keskeytetty Maailman Cup-rinteessä kelin lämpenemisen vuoksi.

19.10.2019

Lumetus on aloitettu perjantaina 19.10. Sport Resort Ylläksellä, Maailman Cup-rinteessä ja seuraavana aamuna tunturin pohjoispuolella Ski Resort Ylläs, Äkäslompolon Fis-vauhtirinteessä sekä Koulurinteessä.


 

Lumetuspäiväkirja 2018-2019

27.1.2019

Lumetus on saatu päätökseen tämän talven osalta Sport Resort Ylläksellä. Huipulta avataan lisää rinteitä kun tykkilumikasat saadaan levitettyä. Ylipitkä ja Jättipitkä on tavoitteena avata siirtymien 33 ja 12 kautta lauantaina 2.2.2019. Länsirajan hissi avataan 9.2.2019.

22.1.2019

Tammikuun kuivilla pakkaskeleillä lunta syntyy ihan eri vauhdilla kuin alkutalven nollan tienoilla pysytelleiden lämpötilojen aikana. Lumetus on loppiaisen jälkeen edennyt rivakkaa tahtia ja tällä hetkellä Ylläs Ski resort, Äkäslompolon tykit ovat töissä Aurinkokurun alueella, jossa 200 metriä leveässä ja reilusti yli kilometrin mittaisessa Lännenleveä rinteessä riittääkin pinta-alaa, mihin tykkilunta tarvitaan!

Jo tykitetyistä rinteistä ovat tällä hetkellä kunnostuksen alla ja siten myös seuraavana avausvuorossa Superrinne sekä Länsirinne.

 

Kuva: Aurinkokurun Haipakkarinteessä tampparit ovat jo paikoin päässeet levittämään tykkilunta rinteeseen. Tykkilumikasojen alle jäänyt höttöinen pakkaslumi, jossa on myös runsaasti huonosti leikkausvoimaa vastustavaa pintakuuraa, on aiheuttanut sen, että tykityskasat ovat saattaneet liikkua lyhyen matkaa yhtenä könttinä alaspäin, kun tamppari on alkanut niitä työstämään!

13.1.2019

Lumetusta päästiin jatkamaan, kun tuuli tyyntyi. Lumetus on käynnissä Mountain Dew Pro parkissa ja Mountain Dew Junior parkissa sekä Aleksin rinteessä.

10.1.2019

Lumetus jouduttiin keskeyttämään Sport Resort Ylläksellä myrskyn vuoksi. Tunturissa tuulee todella kovaa.

8.1.2019

Lumetus on aloitettu tänään Sport Resort Ylläksellä joulutauon jälkeen. 

30.12.2018

Luonnonlunta saatiin tunturiin joululoman alkuun mennessä viime talvia huomattavasti vähemmän ja lisäksi pitkään vaikuttanut inversio vaikeutti alkutalven lumetusta huomattavasti. Siitä huolimatta ehdittiin saada lähes normaali määrä hissejä ja rinteitä avatuksi joulusesongille. Ylläs Ski Resort, Äkäslompolon rinteillä ainoastaan luonnonlumen varassa oleva Kuruhissin alue on vielä avaamatta. Sääennusteet lupaavat talven ensimmäisen kunnon lumipyryn saavuttavan Ylläksen sunnuntain ja tiistain välisenä aikana ja jos ennusteen sademäärät pitävät paikkansa, tulossa on niin paljon uutta lunta, että Kuruhissi saataisiin viikon 1 aikana avattua.

Lumetusmiehistöt jatkavat työtään heti loppiaisen jälkeen, kun joululoma loppuu ja väkimäärät rinteillä vähenevät hetkeksi.
Normaalisti lumetus jatkuisi nyt Aurinkokurun rinteillä, mutta tällä kertaa joudumme vielä palaamaan jopa jo avoinna oleville rinteille, joissa osassa lumipeitteen paksuus riittää juuri ja juuri niiden kunnostamiseen.

Tavoitteena on, että kaikki hissit ja rinteet ovat käytössä hiihtolomasesongin alkaessa 16. päivä helmikuuta 2019.

19.12.2018

Lumetus on saatu valmiiksi Sport Resort Ylläksellä Täyspitkä -rinteessä ja Mountain Dew Junior Parkissa. Lauantaina 22.12. avataan Sporttihissi ja Aurinkohissi nykyisten hissien lisäksi. Rinteistä saamme avattua Täyspitkän, Harrinrinteen, Aurinkorinteen, Sporttirinteen, Tekniikkarinne 2, Koulurinteen ja Mountain Dew Junior Parkin. Lumetusta jatketaan tammikuussa Mountain Dew Pro Parkissa.

18.12.2018

Inversio, joka piti pakkasen loitolla puurajan yläpuolelta, antoi vihdoin periksi lauantaina 15. päivä aamuyöstä klo 03.00 ja laaksojen sekä tunturipaljakan ilma alkoi viimein sekoittua.

Lauantain aikana pakkanen nousi kunnon lukemiin ensimmäistä kertaa puurajan yläpuoliselle vyöhykkeelle ja tykit alkoivat tekemään lunta ihan eri malliin kuin aiempina lumetuspäivinä- ja viikkoina.

Nyt on saatu Fis-vauhtirinne ja Ylläshissi avauskuntoon ja ne aukeavat keskiviikkona 19.12 klo 10.00. Lisäksi avoinna on jo aiemmin käyttöön saadut Tenava-, Perhe -ja Mattohissi.

Lumetusta jatketaan Jokerihissin, Kulkurihissin ja Jokeri-Pokerihissin alueilla aina perjantaiaamuun asti, jonka jälkeen tampparit alkavat työstämään rinteitä lopulliseen avauskuntoon. Hissejä ja rinteitä otetaan joululomalla käyttöön sitä mukaan kuin niitä valmistuu.

Kuruhissin alue on luonnonlumen varassa, jota ei vielä toistaiseksi ole tarpeeksi, joten hissin avausaikaa emme pysty vielä arvioimaan. Lumiaidat keräävät kuitenkin tunturissa liikkuvaa irtolunta koko ajan ja tampparit tekevät päivittäin töitä sen levittämiseksi hissilinjalle, rinteille ja siirtymille.

Tällä alueella tarvitaan kuitenkin vielä ainakin yksi kunnon lumisade, ennen kuin se saadaan avauskuntoon.

12.12.2018

Yllästä ympäröivillä alemmilla mailla pakkasmittarien elohopeat ovat laskeneet jälleen lähelle -20 astetta. Lumettajien harmiksi kunnon pakkaset eivät kuitenkaan ole vielä tälle talvelle kertaakaan nousseet 400 moh vyöhykkeen yläpuolelle. Esim. tätä päivitystä kirjoittaessa Äkäslompossa ja Ylläsjärvellä on pakkasta 20 astetta, kun samaan aikaan Ski Resort Ylläs, Äkäslompolon ala-asemalla pakkasta on vain 5,6 astetta. Huipulla 719 metrin korkeudella on hieman kylmempää, siellä mittari näyttää -6,2 astetta. 400 - 719 moh välisellä vyöhykkeellä lämpötilat sahaavat jatkuvasti noin 3-7 pakkasasteen välillä ja tykkien tuottama teho vaihtelee todella suuresti lämpötilan vaihteluiden mukana. Inversio on Ylläksellä lumetuksen aikana epäsuotuisa ilmiö ja tänä talvena tämä on jostain syystä korostunut erityisesti.

Lumetus on kuitenkin käynnissä usealla eri rinteellä ja niitä valmistuu hitaasti, mutta varmasti käyttökuntoon yksi kerrallaan. Tykit tekevät työtään nyt Jokeririnteellä, Fis-vauhtirinteellä, Paten rinteellä sekä Joutsenrinteellä ja Kulkurin rinteellä. Perherinteelle lunta on nyt saatu tarpeeksi ja tampparit ovat päässeet levittämään lunta rinteelle.

Perhehissi sekä ilmainen Mattohissi saadaan käyttöön viimeistään lauantaina 15. päivä joulukuuta. Joulomaan mennessä tavoitteena on saada avatuksi Äkäslompon puoleisistä hisseistä vielä Kulkurihissi, Jokeri-Pokerihissi, Ylläshissi, Jokerihissi sekä Kuruhissi.

8.12.2018

Lumetus on keskeytetty Sport Resort Ylläksellä sään lämpeämisen vuoksi.

6.12.2018

Lumetus saatiin käynistettyä Täyspitkä-rinteessä Sport Resort Ylläksellä. Perhehissin alueen lumetus on loppusuoralla ja hissi avataan 15.12.2018.

4.12.2018

Pakkanen on alkanut kiristyä muutaman lauhemman päivän jälkeen ja lumetus on jälleen käynnissä tunturin molemmin puolin.
Lisäksi kaivattua luonnonlunta on tullut taivaalta mukavasti ja varsinkin tunturin yläosissa lumiaidat ovat keränneet sitä jo huomattavia määriä.

Olosuhteet lumetukseen paranevat ennusteiden mukaan loppuviikkoa kohti mentäessä, kun pakkasen pitäisi alkaa kiristyä yli 10 asteen lukemiin. Lumetusmiehistöt ja tampparit tekevät töitä yötä-päivää, jotta joululomalle mennessä saataisiin mahdollisimman monta hissiä ja rinnettä käyttöön.

Rinteitä ja hissejä avataan sitä mukaan kun niitä valmistuu. Avoinna olevat hissit ja rinteet pystyt tarkistamaan yllas.fi - etusivulta vasemman puolen info-laatikon kohdasta "Rinteet".

29.11.2018

Lumetus on keskeytetty Sport Resort Ylläksellä sään lämpeämisen vuoksi. Perjantaina 30.11.2018 avataan Gondolihissi, Alahissi, Vekkuli ja Mattohissi. Rinteistä on avoinna Maailman Cup, Tekniikkarinne 1 ja Vekkulirinne. Hissit pyörii päivittäin klo 10-17. Lumetusta jatketaan seuraavaksi Täyspitkä -rinteessä ja Mountain Dew Junior Parkissa, kun sääolosuhteet sen sallii.

27.11.2018

Lumetusta on nyt jatkettu molemmin puolin tunturia vaihtelevissa olosuhteissa lauantaista lähtien. Ylläs Ski Resort, Äkäslompolossa lumetetaan Koulurinnettä sekä Fis-Vauhtirinnettä. Ensimmäisenä valmiiksi ehtii Koulurinne, joka avataan lauantaina 1. päivä joulukuuta.
Avauksen jälkeen koko tykkikalusto siirretään Fis-Vauhtirinteelle. Rinteitä ja hissejä avataan sitä mukaan kun niitä valmistuu laskukuntoon. Tavoitteena on saada joulusesongiin mennessä avattua Tenavahissin lisäksi seuraavat hissit ja niiden viereisiä rinteitä: Leikkihissi, Mattohissi, Perhehissi, Kulkurihissi, Jokeri-Pokerihissi, Ylläshissi, Jokerihissi ja Kuruhissi.

24.11.2018

Lumetus käynnistettiin uudestaan Sport Resort Ylläksellä sekä Ylläs Ski Resort, Äkäslompolossa. Ennusteen mukaan nyt pitäisi olla useampi pakkaspäivä peräkkäin. 

21.11.2018

Lumetusta päästiin jatkamaan Sport Resort Ylläksellä tänä aamuna. Keli lämpesi uudelleen muutaman tunnin lumetuksen jälkeen ja tykit on taas sammutettu. Lumetusta jatketaan heti, kun se on lämpötilan puolesta mahdollista.

19.11.2018

Pakkanen ei pitkään pysynyt tunturissa. Lumetus jouduttiin keskeyttämään Sport Resort Ylläksellä sään lämpeämisen vuoksi. Ennusteen mukaan lumetusta päästään jatkamaan loppuviikosta.

18.11.2018

Lumetusta päästiin tänään jatkamaan Maailman Cup-rinteessä.

31.10.2018

Lumetus on keskeytetty molemmin puolin tunturia sään lämpeämisen vuoksi. 

27.10.2018

Lumetus on alkanut Sport Resort Ylläksellä, Maailman Cup-rinteessä sekä Ski Resort Ylläs, Äkäslompolon Fis-vauhtirinteessä ja Koulurinteessä!

 

 


Lumetuspäiväkirja 2017 - 2018

18.12.17

Lumetus on päättynyt Sport Resort Ylläksellä tämän talven osalta. 

12.12.17

Lumetus aloitettiin Mountain Dew Pro Parkissa. Pro parkki avataan viimeistään hiihtolomien alkaessa.

7.12.17

Lumetus saatiin valmiiksi Mountain Dew Junior Parkissa ja se on keskeytetty sään lämpeämisen vuoksi. Seuraavaksi aletaan lumettamaan Mountain Dew Pro parkkia.

4.12.17

Lumetus käynnistettiin uudestaan Mountain Dew Junior Parkissa ja Aleksin rinteessä. Sporttihissi ja Mountain Dew Junior Park avataan 18.12.2017

1.12.17

Lumetus saatiin valmiiksi Perhehissin alueella. Lumetus keskeytettiin Mountain Dew Junior Parkissa sään lämpeämisen vuoksi. 

28.11.17

Lumetus alkoi Sport Resort Ylläksellä Mountain Dew Junior Parkissa ja Veikan rinteessä. Perhehissi avataan lauantaina 2.12.2017. Rinteistä aukeaa Veikan rinne, Mummon ja Vaarin rinne, Formulamäki ja Käärmemäki.

23.11.17

Lumetus saatiin valmiiksi Täyspitkä -rinteessä ja se on keskeytetty avajaisten ajaksi. Ensiviikolla lumetusta jatketaan Mountain Dew Junior parkissa.

21.11.17

Lumetusta päästiin jatkamaan Sport Resort Ylläksellä Täyspitkä -rinteessä.

19.11.17

Lumetus on keskeytetty Sport Resort Ylläksellä lumisateen ja kovan tuulen vuoksi.

13.11.17

Lumetusta päästiin jatkamaan molemmin puolin tunturia. Ylläksen laskettelukausi avataan lauantaina 18.11.2017, jolloin Sport Resort Ylläksellä avataan Gondolihissi, Alahissi, Vekkulihissi ja Starttimatto. Rinteistä käytössä on Maailman Cup, Tekniikkarinne 1 ja Vekkulirinne.

Ylläs Ski Resort avaa Äkäslompolon puolella Tenavahissin ja rinteistä Koulurinteen.

8.11.17

Lumetus on keskeytetty tänään Sport Resort Ylläksellä sään lämpeämisen vuoksi. Ennusteen mukaan lumetusta päästään jatkamaan ensi viikolla. 

7.11.2017

Lumetus on käynnissä Sport Resort Ylläksellä Maailman Cup-rinteen alaosassa. Yläosassa levitetään lunta tampparilla.

 

2.11.2017

Lumetus on keskeytetty tänään molemmin puolin tunturia, sää on lämmennyt lähes nollan tuntumaan. Tunturissa pyryttää lunta.

 

29.10.2017

Lumetus on käynnissä Ylläksen molemmin puolin.

Lumetusta päästiin jatkamaan Sport Resort Ylläksellä Maailman Cup-rinteessä. Myös pohjoispuolen rinteillä Ylläs-Ski:n tykit pääsivät töihin puolenpäivän aikaan. Ensimmäisinä lumetusvuorossa ovat Fis-vauhtirinne sekä Koulurinne. 

Lauantain aikana satoi myös hieman luonnonlunta tunturiin. Sääennusteen mukaan lumetuskelit jatkuvat ainakin alkavan viikon torstaihin asti.

 

25.10.2017

Lumetus on keskeytetty Sport Resort Ylläksellä sään lämpenemisen vuoksi.

 

23.10.2017

Lumetus aloitettiin Sport Resort Ylläksellä Maailman Cup-rinteessä tänä aamuna!

Tavoitteena on avata rinteet lauantaina 18.11.2017!

 

 

 

 

Lumetuspäiväkirja 2016 - 2017

25.1.2017

Lumetus on viime yönä saatu päätökseen Ski Resort Ylläksen ja Sport Resort Ylläksen rinteillä tämän kauden osalta. Koko hissi- ja rinnekapasiteetti otetaan käyttöön hiihtolomakauden alkaessa 18. päivä helmikuuta.

21.1.2017

Ski Resort Ylläs Äkäslompolon rinteiden lumetuksen viimeinen vaihe on meneillään Aurinkokurun alueella. Aurinko Express - tuolihissin vaikutusalueen päärinne on Lännenleveä rinne, joka on avotunturiosuudella peräti 200 metriä leveä rinne - nimensä mukainen siis!

Laskijoille se tarjoaa huikean ja ainutlaatuisen tilaisuuden päästellä vauhdikasta ja leikkaavaa laajaa käännöstä sydämen kyllyydestä, mutta lumettajille ja rinnekoneenkuljettajille rinne tuottaa harmaita hiuksia, sillä työtä siinä riittää 6-7 tavallisen rinteen verran.

 

13.1.2017

Lumetus on aloitettu Sport Resort Ylläksellä Mountain Dew Pro Parkissa. Pro Park avataan viimeistään hiihtolomien alkaessa.

3.1.2017

Lumetus on käynnistetty Ylläs Ski Resort Äkäslompolon Aurinkokurun alueella. Aurinko Express - tuolihissin ja alueen neljän muun hissin vaikutuspiirissä olevat rinteet käsittävät lähes 31 hehtaaria rinnepinta-alaa, joten lumetettavaa riittää vielä.

Tammikuun alun pakkaset ovat olleet melkoisen napakat ja lumetusmiehistöllä pitääkin kiirettä pitäessään tykkikalustoa toimintakunnossa.

 

9.12.2016

Rinteiden lumetuksen kolmas vaihe aloitettiin tänä aamuna Ylläs Ski Resort Äkäslompolon rinteillä. Tykit tekevät nyt lunta Lännenleveä rinteellä, Haipakka rinteellä sekä Ankkuri/Ankkurinappi hissien rinteillä. Illalla aloitetaan myös Superrinteen lumetus.

Ainoa alue, jossa ei ole lumetustekniikkaa, on Kuruhissin alue Varkaakurun yläosassa. Luonnonlunta on kertynyt kuitenkin normaaliin tapaan ja Kuruhissin avaustavoite on viimeistään 26.12. Pari hyvää lumisadetta vielä tarvittaisiin.

Joululoman hissitarjonta on olosuhteiden salliessa seuraava:

Ylläshissi, Jokerihissi, Kuruhissi, Jokeri-Pokeri hissi, Kulkurihissi, Tenavahissi, Perhehissi sekä ilmaiset Mattohissi ja Leikkihissi.


 

Torstai 8.12.2016

Lumetus keskeyettiin Sport Resort Ylläksellä voimakkaan tuulen vuoksi.

Lauantai 3.12.2016

Lumetus Ylläs Ski Resort Äkäslompolossa on nyt keskeytetty Itsenäisyysviikonlopun ajaksi, ja sen jälkeen siirrytään lumettamaan uusiin asemiin Aurinkokuruun.

Tänään uutena hissinä avataan käyttöön Jokerihissi, Perhehissi, Leikkihissi ja Mattohissi. Lisäksi käytössä ovat jo aiemmin avatut Ylläshissi ja Tenavahissi. Rinteistä käytössä ovat Fis-vauhtirinne, Jokeririnne, Koulurinne ja Perherinne sekä ilmaishissien lastenalue.

Torstai 1.12.2016

Lumetusta päästään jatkamaan Sport Resort Ylläksellä Mountain Dew Junior Parkissa ja Täyspitkässä. Lauantaina 3.12.2016 aukeaa Perhehissi ja rinteistä Veikanrinne, Mummon ja Vaarin rinne, Formulamäki ja Käärmemäki.

Sunnuntai 27.11.2016

Tuuli kääntyi sunnuntaihin tultaessa puhaltamaan pohjoisen suunnasta. Jokeririnteellä olevat tykit ampuvat tällä hetkellä ylärinteen suuntaan - myötätuuleen. Lumetus etenee hyvissä olosuhteissa rivakkaa vauhtia.

Lauantai 26.11.2016

Lumetus jatkuu Ylläs Ski Resort Äkäslompolossa. Sääennuste piti paikkaansa ja perjantai iltana alkanut lumisade toi yön aikana uutta lunta tunturiin noin 10 cm. Lisäksi idän/kaakon suunnasta puhaltanut navakka tuuli on kuljettanut irtolunta kauempaakin ja lumiaidat ovat keränneet sitä talteen - paikoitellen erittäin runsaasti. Sport Resort Ylläksellä lumetus jouduttiin keskeyttämään erittäin voimakkaan tuulen vuoksi.

Itsenäisyyspäivän viikonloppuun mennessä tullaan avaamaan lisää rinteitä ja hissejä. Niistä tiedotetaan myöhemmin kun tilanne tarkentuu.

Torstai 24.11.2016

Lumetus on aloitettu Ylläs Ski Resort Äkäslompolossa Jokeririnteessä, Kulkurinrinteessä ja Pokeririnteessä. Sääennuste on luvannut uusia lumisateita lauantaille.

Keskiviikko 23.11.2016

Pakkanen kiristyi tunturissa pitkän lauhan jakson jälkeen. Luonnon lunta on satanut noin 50 cm. Lumetusta päästiin jatkamaan Sport Resort Ylläksellä Mountain Dew Junior Parkissa ja Veikan rinteessä. Perhehissin ja Veikan rinteen avaustavoite on lauantai 3.12.2016

Tiistai 15.11.2016

Ylläksen 60. laskettelukausi saadaan avattua 19.11.2016, jolloin Sport Resort Ylläksellä aukeaa Ylläs1 gondolihissi, Alahissi, Vekkulihissi ja starttimatto. Rinteistä käytössä on Maailman Cup, Tekniikkarinne 1 ja Vekkulirinne.

Lisää rinteitä saadaan avattua 25.11.2016, kun Ylläs Ski Resort avaa Äkäslompolon puolella Ylläshissin ja Tenavahissin. Rinteistä avataan FIS-vautirinne ja Koulurinne

Lumetus jatkuu olosuhteiden salliessa molemmin puolin tunturia.

Sunnuntai 13.11.2016

Lumetus on keskeytetty molemmin puolin tunturia sään lauhtumisen vuoksi. Pakkasjakso oli poikkeuksellisen pitkä ja lunta saatiin tykitettyä hyvin. Rinteiden avauspäivä on 19.11.2016

Perjantai 11.11.2016

Lumetusta on päästy nyt jatkamaan yhtäjaksoisesti viikon ajan. Ihan äkkiä ei tule mieleen tällaista aloitusta, jossa lumettamaan päästään heti pakkasten alettua. Yleensä inversio on kiusannut pakkasjakson alussa ja pitänyt kylmän ilman alempana laaksoissa. Erikoista on myös se, että tällä kertaa ammutaan keinolunta käytännössä luonnonlumettomille rinnepohjille. Rakkakivikkoalueella lunta pitää ampua melkoinen tovi, ennen kuin kivien välit täyttyvät ja lumi alkaa kerääntymään kunnon kasoiksi.

Lumetus on kuitenkin edennyt hyvin ja kausi avataan varmuudella normaaliin tapaan marraskuun aikana. Tarkempi ajankohta tarkentuu viimeistään viikonlopun jälkeen.

Ski Resort Ylläs, Äkäslompolon tykit ovat tällä hetkellä Fis-vauhtirinteellä, Ylläshissin nousuladulla sekä Perherinteellä ja Koulurinteellä.


 

Torstai 3.11.2016

Lumetus on aloitettu molemmin puolin tunturia. Sääennuste lupaa pakkasen kiristyvän viikonloppua kohden. Luonnon lunta rinteessä on noin 2 cm.

Keskiviikko 26.10.2016

Tästä lumetuspäiväkirjasta pääset seuraamaan lumetuksen etenemistä. Avaustavoitteena on saada ensimmäiset rinteet laskukuntoon 19. marraskuuta.

Lumetuskalusto on molemmin puolin Yllästä valmiudessa. Sääennusteita seurataan päivittäin ja lumetus voidaan aloittaa heti, kun pakkanen nousee tunturiin. 

 

Lumetuspäiväkirja 2015 - 2016

Maanantai 25.1.2016

Kauden 2015 - 2016 lumetus on viime viikon aikana saatu päätökseen molemmin puolin Yllästä.

Vuodenvaihteelta alkanut pakkasjakso oli moneen vuoteen kovin ja pisimpään kestänyt yhtäkestoinen jakso, jolloin lämpötila pysytteli tunturissakin lähes koko ajan kymmenen pakkasasteen kylmemmällä puolella.

Lumetusta päästiin täten suorittamaan aivan erinomaisissa olosuhteissa ja lumetuksen hyötysuhde oli erittäin hyvä. Saatiin siis ammuttua paljon lunta lyhyessä ajassa.

Nyt sitten lumikasat saavat rauhassa kuivua muutaman päivän, jonka jälkeen niitä aletaan työstämään rinnekoneilla.

Ylläksen kaikki rinteet ja hissit ovat käytössä hiihtolomakauden alkaessa lauantaina 20. päivä helmikuuta ja viimeiset rinteet suljetaan vasta Vapun jälkeen.

Torstai 14.1.2016

Lumetus saatiin päätökseen Sport Resort Ylläksellä tämän talven osalta. Lumetuskasojen annetaan kuivua ennen kuin niitä aletaan työstämään Mountain Dew Pro Parkissa.

Keskiviikko 13.1.2016

Lumitykit tekevät nyt lunta maksimitehoilla, sillä olosuhteet lumetukseen ovat olleet erinomaiset. Pakkasta on riittävästi, käytettävissä oleva vesi on tarpeeksi kylmää, tunturissa on sopivan leuto tuuli ja ilma on kuivaa.

Matalapainetykin teoreettinen maksimituotto on noin 30 kuutiota tunnissa ja nyt ollaan lähellä niitä lukemia. Lunta kyllä Ylläksen rinteille tarvitaankin, sillä ovathan ne maamme mittavimmat rinteet ja rinnepituudet sekä leveydet ovat täysin eri luokkaa kuin useimmissa muissa keskuksissa.

Esimerkiksi 200 metriä leveälle ja 1250 metriä pitkälle Lännenleveä-rinteelle 50 cm lumipatjan tykittäminen vaatii 125 000 kuutiota lunta!

Maanantai 11.1.2016

Lumetus käynnistettiin Sport Resort Ylläksellä Mountain Dew Pro Parkissa. Pro Park avataan viimeistään hiihtolomien alkaessa. Tällä hetkellä olosuhteet ovat mainot lumetukseen. Pakkasta Mountain Dew Pro Parkissa on -18 astetta. 

Torstai 7.1.2016

Joululoma alkaa olla hiljalleen takana ja on aika jatkaa loman ajaksi keskeytettyjä lumetustöitä.

Ski Resort Ylläs, Äkäslompolon lumetusmiehistö alkaa viritellä tykkejä asemiin Superrinteelle ja Lännenleveälle.

Lumetuksen suunniteltu aloituspäivä on maanantai 11. tammikuuta.

Pakkasia pitäisi ennusteiden mukaan riittää pitkälle, joten nyt alkava lumetusjakso on näillä näkymin tämän kauden viimeinen.

Ylläksellä lumetetaan kauden aikana muuallakin kuin rinteillä. Snow Village - Lainiolla on loistava käyntikohde, jossa jokaisen Ylläksen kävijän kannattaa piipahtaa lomansa aikana. Kukaan ei nimittäin voi uskoa, kuinka hienoja rakennelmia voidaankaan lumesta ja jäästä rakentaa, ennen kuin sen pääsee itse näkemään ja kokemaan!

Tutustu Snow Villageen täältä.

Selkeällä säällä lumikylän lumetustyö näkyy hyvin Ylläksen huipulta. Lumitykkien pöllyytys leviää kilometrien päähän.


 

Torstai 17.12.2016

Ylläs Ski Resort, Äkäslompolon rinteillä ja Sport Resort Ylläksellä lumetus on nyt keskeytetty. Kertyneiden lumikasojen annetaan hetki kuivahtaa ja sitten rinnekoneet aloittavat lumen levityksen rinteille. Työ pitää saada valmiiksi viimeistään perjantain ja lauantain välisenä yönä, sillä hiihtolomakausi alkaa lauantai aamuna 19.12. klo 10.

Siitä lähtien käytössä on Ylläshissi, Jokerihissi, Jokeri-Pokeri hissi, Kulkurihissi, Perhehissi, Tenavahissi, Leikkihissi ja Kuruhissi.
Mattohissikin avataan heti kun rikkoontuneen maton tilalle saadaan uusi tilalle. Kuruhissin kautta onnistuu puolen vaihto Sport Resort Ylläksen puolelle päivänvalon ajan klo 10 - 14. Toisin päin pääsee puolta vaihtamaan joko Ylläs 1 Gondolilla tai Huippuhissillä. Sport Resort Ylläksellä on käytössä Gondoli, Sporttihissi, Aurinkohissi, Alahissi, Perhehissi, Vekkulihissi, Starttimatto ja Taikamatto.

Kaikki hissit avataan aamulla samaan aikaan klo 10 ja viimeisenä suljetaan Ylläshissi, Tenavahissi, Gondoli, Alahissi, Vekkulihissi, Starttimatto, Taikamatto, jotka ovat avoinna aina klo 19 saakka.

Y1 Service Centerin ovet avautuvat klo 9.30 ja sulkeutuvat klo 19.15. Lipunmyynti, Ski shop ja suksivuokraamo palvelevat koko tuon ajan ja Y1 ravintolamaailma klo 10 - 17 sekä Y1 Ski Pub klo 12 - 19.15. Sport Resort Ylläksen lipunmyynti, vuokraamo ja sport shop on avoinna klo 9.45-19.00

Maanantai 14.12.2015

Ennuste piti tällä kertaa kutinsa ja lumetus aloitettiin Äkäslompolon rinteillä lauantai iltapäivän aikana. Tykit ovat siitä lähtien tehneet työtänsä Jokeririnteellä ja Junior Parkissa. Jokeririnne saadaan levitettyä täyteen leveyteensä ja Junior Park avattua joululomaan mennessä.

Lisäksi perjantain ja lauantain välisenä yönä koettiin iloinen yllätys, sillä silloin dumppasi lunta tunturiin oikein huolella! Uutta, kevyttä ja niin käsittämättömän hienoa laskettavaa lunta pölähti joka puolelle noin 25-30 cm kerros. Viikonloppu olikin oikeata syvänlumenlaskun juhla-aikaa.

Lumetus on päällä vielä pari päivää ja sitten aletaankin jo valmistautua joululomalaisten vastaanottoon. Joululoman aikana avatuilla Äkäslompolon puoleisilla rinnealueilla pidetään lumetustaukoa ja pyhitetään rinteet pelkästään lomalaisten käyttöön.

Perjantai 11.12.2015

Äkäslompolon puoleiset rinteet alkavat 400 metrin korkeudelta ja kovemmat pakkaset ovat pysytelleet visusti alemmilla korkeusmetreillä.
Luontokeskus Kellokkaan kohdalla olisi jo lunta pystynyt tekemään.

Luonnonlunta on kuitenkin tullut niin hyvin, että avattujen rinteiden ja hissien määrä on ollut ajankohtaan nähden täysin normaali. Ski Resort Ylläs, Äkäslompolon hisseistä ovat tällä hetkellä käytössä Jokerihissi, Ylläshissi, Tenavahissi, Perhehissi ja Leikkihissi.

Joululomasesongin alkaessa 19.12. avataan lisäksi Kuruhissin sekä Jokeri-Pokeri ja Kulkurihissin alueet. Näitä alueita on työstetty kuntoon täysin luonnonlumen avulla.

Sääennusteet ovat pitkin viikkoa lupailleet kovempien pakkasten saapuvan tunturiin, mutta päivä päivältä ne ovat aina siirtyneet eteen päin. Tämän päivän ennusteet lupaavat tuon jakson saapuvan sunnuntaina, joten lumettamaankin päästään näillä näkymin silloin.

Torstai 10.12.2015

Mountain Dew Junior Parkin lumetusta päästiin jatkamaan. Tykit puhaltaa lunta  myös Aleksin rinteessä ja Mountain Dew Pro Parkissa. Tavoitteena on saada avattua Mountain Dew Junior Park jouluun mennessä. 

Lauantai 5.12.2015

Lumetus jouduttiin keskeyttämään Sport Resort Ylläksellä sään lämpeämisen vuoksi. 

Tiistai 1.12.2015

Lumetus käynnistettiin uudestaan Sport Resort Ylläksellä Mountain Dew Junior Parkissa ja Täyspitkä -rinteessä. Lauantaina 5.12. saamme avattua Perhehissin. Rinteistä saamme avattua Veikanrinteen, Mummon ja Vaarin rinteen, Formulamäen, Käärmemäen ja Pomppurinteen.

Tiistai 24.11.2015

Säätyyppi on vaihtumassa ja lounatuuli on yltynyt niin voimakkaaksi, että lumetusta ollaan parhaillaan ajamassa alas Ylläs Ski Resort, Äkäslompolon ja Sport Resort Ylläksen rinteillä.

Rinnekoneet ovat työstämässä lumetuksen alla olleita rinteitä ja lähitunteina selviää, mikä on lumitilanne milläkin alueella. Huono näkyväisyys vähän hidastaa työtä, mutta joka tapauksessa lunta ehdittiin tehdä mukavasti ja kauden avausta ajatellen tilanne näyttää ihan hyvältä. Huomenna keskiviikkona tiedotamme perjantaina avattavista rinteistä ja hisseistä.

Vielä eilen illalla lumetusta saatiin tehdä upeassa pakkaskuutamossa.

!

 

Maanantai 23.11.2015

Hienoista talvikeleistä ja upeista alkavan kaamoksen väreistä ovat lumetusmiehet saaneet viikonlopun aikana nauttia. Samalla on myös tykit pauhanneet kuutiokaupalla keinolunta rinteisiin molemmin puolin Yllästä.

Säätyyppi on maanantain ja tiistain välisenä yönä muuttumassa ja lämpötilat nousevat ennusteiden mukaan rajusti. Näillä näkymin lumetus tullaan keskeyttämään huomiseen aamupäivään mennessä.

Paljon on kuitenkin saatu aikaiseksi ja avauskuntoon perjantaiksi saatavista rinteistä voidaan tiedottaa viimeistään keskiviikon aikana.


 

Perjantai 20.11.2015

Lumetus on nyt käynnissä molemmin puolin tunturia. Pakkanen pyörii vielä raja-arvoissa, mutta viikonloppua kohden pitäisi ennusteiden mukaan ilman kylmentyä. Viime yönä satoi myös hivenen lisää luonnonlunta.

Kummallakin puolella Yllästä avajaisviikonloppuna tullaan avamaan ainakin tunturin alaosan nk. alarinteitä -ja hissejä. Huipulle yltävissä rinteissä tarvitaan vielä lisää lunta ja sitä nyt toivon mukaan päästään muutaman päivän ajan tekemään.

Ylläs Ski Resort, Äkäslompolon rinteillä paras luonnonlumitilanne on Varkaankurussa ja Jokerihissin alueella, jonne tunturin pohjoispuolella liikkuva lumi on kertynyt runsaimmin. Jokerihissi ja sen viereinen Jokeririnne onkin tällä hetkellä ylös asti menevistä rinteistä lähimpänä avauskuntoa. Tykit ovat tällä hetkellä toiminnassa Koulurinteellä ja Fis-Vauhtirinteellä.

Sport Resort Ylläksellä tykit jauhavat lunta Maailman Cup - rinteen koko pituudella.

Avaukseen on nyt tasan viikko aikaa. Ylläksellä lasketellaan varmuudella ensi viikon perjantaina, mutta tulevat päivät vasta näyttävät, mitkä kaikki rinteet ja hissit saadaan siihen mennessä laskukuntoon. Tiedotamme avattavista rinteistä sitä mukaan kun niitä valmistuu.

Torstai 19.11.2015

Lumisateet ovat nyt tauonneet ja ilman pitäisi alkaa kylmenemään illan ja yön aikana. Lumetusmiehistöt ovat valmiina aloittamaan lumetuksen aamuyöstä alkaen

Ylläs Ski Resort, Äkäslompolon puolella lunta on paikoitellen kertynyt viikon aikana hämmästyttävän hyvin ja tampparit ovat saaneet leviteltyä lumiaitojen vierustojen lumivalleja myös keskemmäs rinteitä. Aitojen vierustoja on jo pystynyt laskemaan huipulta alas asti, mutta vielä ei ole niin paljoa lunta, että kokonaisia rinteitä saataisiin tunturin huipulta asti kunnostettua. Hyvällä alulla kuitenkin ollaan ja satanut luonnonlumi vähentää lumetustarvetta huomattavasti.

Avajaisviikonloppuun pystytään varmuudella avaamaan alarinteistä ainakin Perhehissi ja Perherinne. Tenavahissin, Ylläshissin ja Jokerihissin viereisten rinteiden avaamiseen tarvitaan vielä lisää lunta , ja sitä toivon mukaan päästäänkin ampumaan perjantai aamuna.

Sport Resort Ylläksellä päästiin jatkamaan lumetusta pitkän tauon jälkeen. Luonnonlunta on tullut hyvin vaikkei pakkasta ole juuri ollut. Avajaisviikonloppuun voimme varmuudella avata rinteistä Tekniikkarinne 1 ja 2 sekä Vekkulirinteen. Hisseistä saamme varmuudella avattua Alahissin, Vekkulihissin ja Mattohissin. Tavoitteena on saada myös Maailman Cup huipulta valmiiksi, mutta siihen tarvitaan useamman päivän yhtämittainen pakkasjakso. 

Maanantai 16.11.2015

Lunta on satanut lisää keskiviikon jälkeen, mutta pakkanen ei vielä noussut tunturiin. Uuden ennusteen mukaan lumettamaan päästään loppuviikosta. Alarinteitä on pohjattu tampparilla ja ylärinteissäkin lumiaidat ovat keränneet paikotellen hyvin lunta.

Keskiviikko 11.11.2015

Lumetusta ei ole voitu jatkaa, koska pakkasta ei ole ollut. Luonnonlunta on tullut kahdessa vuorokaudessa noin 20 cm rinnealueelle.  Lunta sataa edelleen ja ennusteen mukaan lumetusta päästään jatkamaan maanantaina 16.11. 

Rinteiden avaustavoite on 27.11.2015

Lauantai 31.10.2015

Lumetus jouduttiin keskeyttämään sään lämpiämisen vuoksi. Ennusteet lupaavat ensi viikon lopulle lyhyttä pakkasjaksoa. Lumetusta jatketaan heti, kun sääolosuhteet sen sallivat.

Keskiviikko 28.10.2015

Lumetus päästiin aloittamaan Sport Resort Ylläksellä Maailman Cup rinteessä. 

Lokakuun alussa on jo Ylläksellä ensimmäiset lumisateet koettu ja lämpötilatkin ovat alavimmilla mailla laskeneet öisin reilusti pakkasen puolelle. Korkealla tunturissa lämpötilat ovat toistaiseksi pysyneet nollan tienoilla, joten lumetusta ei ole vielä aloitettu. Molemmin puolin Yllästä lumitykit ovat kuitenkin jo asemissaan ja lumetusmiehistöt seuraavat sääennusteita päivittäin.

Tästä lumetuspäiväkirjasta pääset seuraamaan lumetuksen etenemistä. Avaustavoitteena on saada ensimmäiset rinteet laskukuntoon viimeistään 21. marraskuuta. Tämä marraskuun toiseksi viimeinen viikonloppu on keskimäärin ollut se aika, jolloin kausi on voitu avata.

Katsotaan miten tänä vuonna käy, sillä säänhaltijahan sen loppupeleissä päättää!

Lumetuspäiväkirja 2014 - 2015

Näillä sivuilla voit seurata Ylläksen lumitilanteen ja lumetuksen edistymistä kaudella 2014 -2015 sekä tutustua Ylläksen lumetuksen perusasioihin.

Maanantai 19.1.2015

Joulusesongin jälkeen lumetus on jatkunut viime viikosta lähtien Ylläs-Skin rinteillä. Tänään on tykit siirretty Aurinkokurun alueelle eli tuolihissin viereisille länteen avautuville rinteille.

Lännenleveä rinteessä onkin melkoinen tykitysurakka edessä, sillä 1200 metriä pitkällä rinteellä on leveyttä peräti 200 metriä.

Keskiviikko 14.1.2015

Lumetus saatiin päätökseen tämän talven osalta Sport Resort Ylläksellä. Ylläs Park avataan viimeistään hiihtolomien alkaessa.

Perjantai 9.1.2015

Lumetus on käynnistetty uudestaan Sport Resort Ylläksellä. Lumetus on käynnissä Aurinkorinteessä ja YlläsParkissa. Mountain Dew Junior Parkkiin ammutaan myös lisää lunta alku viikosta.

Maanantai 22.12.2014

Lumetus on keskeytetty joulun ajaksi Sport Resort Ylläksellä. Lumetusta jatketaan loppiaisen jälkeen YlläsParkissa. Hyvää joulua kaikille!

Torstai 18.12.2014

Lumetusta on päästy jatkamaan pitkän lauhan jakson jälkeen. Lumetus on käynnissä Täyspitkässä, Mountain Dew Junior Parkissa, YlläsParkissa ja Aleksin rinteessä. Lauantaina 20.12.2014 aukeaa Sporttihissi ja Aurinkohissi.

Keskiviikko 10.12.2014

Lumetus jouduttiin keskeyttämään täyspitkässä ja Mountain Dew Junior Parkissa sään lämpeämisen vuoksi. Ennusteen mukaan lumetusta päästään jatkamaan lauantaina. Perjantaina aloitetaan Mountain Dew Junior Parkin muokkaus ja tasoittaminen.

Myös Äkäslompolon puoleisella Jokeririnteellä eilen aamulla aloitettu lumetus jouduttiin lopettamaan.

Parhaillaan tunturi on lumituiskun kourissa, joten luonnonlunta kertyy nyt onneksi lisää.

Tiistai 9.12.2014

Edellisen jakson lumetus jouduttiin keskeyttämään maanantaiyönä 1.12. Perhehissiä ei saatu avattua itsenäisyyspäiväksi. Lauantaina 6.12. pääsimme aloittamaan lumetuksen uudestaan perhehissin alueella ja nyt hissin aukaiseminen on varmistunut perjantaille 12.12.2014. Tällä hetkellä lumetus on käynnissä Täyspitkässä ja Mountain Dew Junior Parkissa.

Maanantai 1.12.2014

Lumetus jouduttiin keskeyttämään lauantaiksi sään lämpeämisen vuoksi, mutta sitä päästiin jatkamaan  jo sunnuntai-aamuna. Ennuste on luvannut lumisadetta tiistaille. Perhehissin alue vaatii vielä lisää lunta, että se voidaan avata. Tavoitteena on saada perhehissi auki 6.12.2014

Perjantai 28.11.2014

Lumetus aloitettiin torstaina Perhehissin alueella ja Mountain Dew Junior Parkissa sekä Täyspitkässä. Lämpötila on vaihdellut erittäin voimakkaasti tänä talvena, joka on tuonut erityishaasteita lumetukseen. Ala-asemalla pakkasta on ollut hyvin, mutta ylempänä tunturissa lämpötila on ollut useasti jopa lämpimän puolella.

Torstai 27.11.2014

Viime yönä Ylläs-Skin lumettajat olivat töissä koko yön valmiina aloittamaan lumetuksen. Vaikka pakkasta on reilut 10 astetta kummassakin Ylläksen kylässä ja eteläpuolen ala-asemalla, niin pohjoispuolen rinteillä lämpötila sahaa inversion takia nollan ja parin pakkasasteen välillä.

Siksi yöllä pystyttiin ampumaan vain alimmaksi asetetulla tykillä ja sekin jouduttiin sulkemaan varhain aamulla.

Keskiviikko 26.11.2014

Lumetus keskeytettiin lauantaina Sport Resort Ylläksellä. Maanantaina tuli n. 10 cm luonnonlunta ja rinteet ovat loistavassa kunnossa. Jos pakkanen alkaa kirimään lumetusta päästään jatkamaan huomenna.

Sunnuntai 23.11.2014

Lumetus Ylläs-Skin rinteillä on ollut keskeytettynä inversion aiheuttaman ilman lämpenemisen suhteen. Lämpötilat Ylläksen pohjoisrinteillä vaihtelevat erittäin suuresti eri korkeuksissa ja paikoissa.

Vaikka Äkäslompolon kyläkorkeudella pakkanen jatkuu edelleen, niin rinteillä lämpötilat sahaavat edes takaisin nollan ja miinus 3-4 asteen välillä.

Huomenna maanantaina tunturiin on vihdoin odotettavissa myös luonnonlunta.

Perjantai 21.11.2014

Ylläksen laskettelukausi avattiin tänään molemmin puolin tunturia.

Avausajankohta ja auki saatavien palveluiden määrä on viime vuosiin peilaten "normaali", mutta poikkeuksellisen tästä avauksesta tekee se, että tällä kertaa rinteet ja hissit on laitettu avauskuntoon kokonaan tykkilumella.

Avoinna ovat toistaiseksi Fis-Vauhtirinne, Koulurinne, Maailman Cup - rinne, Tekniikkarinne 1 ja Vekkulirinne. Huomatkaa kuitenkin, että lasketteluyhteyttä keskuksien välillä ei ole vielä käytössä, vaan puolta voi vaihtaa vain Maisematietä pitkin.

Ylläs-Ski:n Ylläshissin nousuladun lumetusta päästiin jatkamaan eilen aamulla ja vajaan vuorokauden tykityksen jälkeen lunta oli riittävästi ja nousulatu saatiin avauskuntoon tänään klo 8.00. Tiukille veti sen suhteen, sillä vaikka tiistaina ja keskiviikkona kaikkialla muualla Ylläksellä oli noin 10 astetta pakkasta, niin inversio piti Ylläs-Skin rinteillä yllä jopa 3 asteen lämpöä! Tunturisään paikalliset vaihtelut jaksavat hämmästyttää vuodesta toiseen.

Ylläs-Skin rinteillä lumetus jatkuu tällä hetkellä Jokeririnteellä, Perherinteellä ja Junior parkissa.

Torstai 20.11.2014

Lumetusta päästiin jatkamaan Täyspitkärinteen alaosassa. Ennusteen mukaan lumetus jatkuu sunnuntaihin asti. Seuraavaksi kalustoa aletaan siirtämään perhehissin alueelle ja Mountain dew junior parkkiin. Myös täyspitkän lumetusta jatketaan samaan aikaan.

Perjantai 14.11.2014

Ylläs-Skin Koulurinteen ja Tenavarinteen lumetus on saatu tehtyä ja nämä voidaan varmuudella avata 21. päivä kuluvaa kuuta.

Myös Fis-vauhtirinne saadaan kuntoon tuohon mennessä, mutta Ylläshissin nousuladun lumetus on vielä kesken.

Tykkejä on eilisestä alkaen siirretty jo myös Jokeririnteelle ja Perherinteelle. Ennusteet lupaavat viikonloppua kohden mentäessä lauhtuvaa ilmaa, mutta lumetusta jatketaan niin pitkään kuin olosuhteet sen sallivat.

Keskiviikko 12.11.2014

Lumetusta päästään jatkamaan tänään Sport Resort Ylläksellä Täyspitkässä, Tekniikka 2, Mountain Dew Junior Parkissa ja Alahissin nousuladulla. Maailman Cup-rinteen tasoitus on käynnissä ja rinne saadaan avattua huipulta asti 21.11.2014. Hisseistä avautuu Gondoli, Alahissi, Vekkulihissi ja Starttimatto. Rinteistä saamme avattua Mailman Cupin, Tekniikka 1 ja Vekkulirinteen.

Sunnuntai 9.11.2014

Sää on lämmennyt ja lumetus on keskeytetty Sport Resort Ylläksellä. Seuraavassa lumetusjaksossa kalustoa aletaan siirtämään Täyspitkä-rinteeseen ja Mountain Dew Junior Parkkiin. Maanantaina Maailman Cup- rinnettä aletaan tasoittamaan rinnekoneella.

Tiistai 4.11.2014

Ylläs-Ski aloitti tämän kauden toisen lumetussessionsa. Pakkanen on kiristymässä yötä kohti mentäessä ja pakkasjakson ennustetaan kestävän aina viikonloppuun saakka. Lumetus jatkuu Fis-vauhtirinteellä ja Koulurinteellä.

Sääennuste piti paikkaansa ja lumetusta päästiin jatkamaan myös tunturin eteläpuolella Maailman Cupissa. Lunta on kertynyt rinteeseen jo sen verran, että sitä päästiin levittämään rinnekoneella.

Sunnuntai 2.11.2014

Lunta on tupruttanut taivaalta ja tunturi on muuttunut valkoiseksi. Lumetus on keskeytetty sään lämpiämisen vuoksi. Ennusteen mukaan lumetusta päästään jatkamaan tiistaina.

Perjantai 31.10.2014

Lumetusta päästiin jatkamaan viikon tauon jälkeen Sport Resort Ylläksellä. Vesisade ja lämmin sää sulatti luonnonlumet tunturista, mutta tykkilumi pysyi rinteessä. Ennusteen mukaan alkuviikosta pitäisi sataa luntakin.

Perjantai 24.10.2014

Lumetus on keskeytetty molemmin puolin tunturia kovan tuulen ja sään lämpeämisen vuoksi. Sääennuste on luvannut viikonlopuksi lumisateita ja tuulta. Tunturissa lumiaidat kerää silloin hyvin lunta rinteisiin. Lumetusta jatketaan heti kun sää sen sallii.

Maanantai 20.10.2014

Lumetus jatkuu nyt useammalla alueella, sillä tykit pauhaavat tällä hetkellä myös Ylläs-Skin Fis-vauhtirinteessä ja Koulurinteessä.

Alkavan viikon ennusteet lupailevat rapsakoita yöpakkasia ja päivisinkin pitäisi lämpötilan pysytellä miinuksen puolella.

Keskiviikko 15.10.2014

Kohti talvea mennään. Sport Resort Ylläksellä on aloitettu lumetus Maailman Cup rinteessä kauniissa auringon paisteessa.

Tiistai 23.9.2014

Sääennusteet lupaavat ensimmäisiä kunnon lumisateita keskiviikon ja torstain aikana.

Lämpötilat laskevat öisin pakkasen puolelle, mutta päivisin luvataan vielä ainakin tulevan viikon ajalle lämpöasteita. Lumitykit on kuitenkin jo laitettu ampuvalmiuteen ja lumetus käynnistetään kun lämpötila alkaa pysyttelemään riittävästi pakkasen puolella koko vuorokauden ajan.

Sunnuntai 21.9.2014

Tunturissa satoi lunta ensimmäisen kerran ja sai osittaisen lumiharson päälleen.